Hemp, King Of Crop & Roll

Hier tref je van alles en nog wat aan dat elders (nog) geen goed plekje heeft kunnen vinden op het QFForum.
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15973
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

wo 22 mei 2013, 14:58

Burgemeester Hoes en raad eens over coffeeshops
Burgemeester Hoes en de gemeenteraad van Maastricht hebben een compromis gevonden over de coffeeshops.

22 mei 2013
http://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuu ... 1582.lynkx


De gemeenteraad en burgemeester Onno Hoes van Maastricht gaan bekijken of buitenlanders in coffeeshops kunnen worden toegelaten zodra de eerste coffeeshops vanuit het centrum zijn verplaatst naar de grenzen van de stad. Hoes en de gemeenteraad rekenen er wel op dat de coffeeshops tot die tijd per direct stoppen met de verkoop van wiet aan buitenlanders. Verder gaan de gemeenteraad en de burgemeester kijken naar mogelijkheden om in Maastricht of elders in Zuid-Limburg een proefproject op te zetten van gereguleerde wietteelt.

Laten meeslepen
De gemeenteraad en Hoes stonden in het debat over de coffeeshops lang tegenover elkaar. Alle partijen kunnen zich nu echter vinden in een compromis, dat dinsdag door Hoes is uitgesproken. ,,Er is een behoorlijke strijd gevoerd vanuit de intentie: we willen het beste voor de stad'', zei Hoes. ,,Ik heb me daarin behoorlijk laten meeslepen.'' Hoes zei verder: ,,Dit moet een keer stoppen.''

Raad informeren
Hoes en de raadsfracties voerden daarom de afgelopen dagen overleg, waarbij alle fracties water bij de wijn deden. Daaruit rolde het nu bereiktge compromis uit. Ook beloofde Hoes de raad voortaan te informeren waar hij handhavend zou optreden tegen coffeeshops. Maar de acties tegen illegale straatdealers hebben prioriteit, zei hij.

Orde en veiligheid is prioriteit
De burgemeester benadrukte dat het herstel van de orde en veiligheid in Maastricht prioriteit heeft. Binnenkort gaat hij met de coffeeshophouders praten over het compromis dat hij met de gemeenteraad bereikte. Donderdag komt minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) naar Maastricht om zich op de hoogte te stellen van de problemen. Opstelten heeft Hoes extra 'blauw' toegezegd.

Coffeeshops niet tevreden
Woordvoerder Marc Josemans van de Vereniging van Officiële Coffeeshops in Maastricht (VOCM) zei in een reactie op de plannen van Hoes dat Duitsers en Belgen welkom blijven in de coffeeshops in de gemeente. ,,Als we buitenlanders de toegang weigeren, keren de straatdealers terug'', zei Josemans. Volgens de zegsman van de coffeeshops verdwijnen de drugsrunners geleidelijk uit het straatbeeld door de druk van politie en de eigen beveiliging door de coffeeshops, en omdat buitenlandse klanten nu in de zaken terecht kunnen. ,,Wat Hoes en de raad willen, hebben we een jaar lang geprobeerd'', zei Josemans. ,,En daar was iedereen hier in Maastricht ontevreden over!''
Gebruikersavatar
Tobi
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1867
Lid geworden op: wo 21 aug 2013, 18:13

do 30 mei 2013, 13:51

Moraliteit ∝ Vrijheid
Real eyes realize real lies!!
Natural Law: The REAL law of attraction | The end of all evil
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15973
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

zo 02 jun 2013, 10:52

Het eigen gelijk. Héél het Oostblok kan hier bijstand, zorgtoeslag, kindertoeslag, huurtoeslag aanvragen en of komen werken, die mag je niet weren zegt Den Haag dan.
Maar als diezelfde mensen een joint willen kopen ... .
Onno Hoes blijft geloven in eigen softdrugsbeleid
2 juni 2013 10:36
http://www.nu.nl/binnenland/3489185/onn ... eleid.html


Burgemeester Hoes van Maastricht vindt het weren van buitenlanders uit coffeeshops nog steeds de beste oplossing voor de door hem aangekaarte drugsoverlast in zijn stad.

Dat zegt Hoes in een gesprek met NU.nl.

"De toestroom van buitenlanders veroorzaakt overlast. Sinds mei 2012 en mei 2013 komen er ongeveer twee miljoen buitenlanders minder naar Maastricht. Met een gemiddelde besteding van 20euro in een coffeeshop trek je dan toch gauw tussen de 50 en 60 miljoen euro uit het criminele circuit."

Hoes wordt op 1 november 2010 burgemeester van Maastricht. Twee jaar later voert hij de wietpas in voor de gemeente Maastricht. De pas wordt in datzelfde jaar weer afgeschaft.

Volgens minister Opstelten van Veiligheid en Justitie mogen gemeenten vanaf dan zelf bepalen hoe ze overlast rond coffeeshops aanpakken.

I-Criterium
Hoes wil de verkoop van wiet aan buitenlanders aan banden leggen en besluit als enige burgemeester in Limburg het I-criterium toe te passen. Volgens dit criterium mogen alleen ingezetenen van Nederland wiet kopen.

Er volgt een toename van drugsgerelateerde delicten op de straten van Maastricht en invallen bij coffeeshops die toch wiet verkopen aan buitenlanders. Coffeeshop Easy Going van Marc Josemans, tevens woordvoerder van de Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht, wordt om die reden gesloten. Later oordeelt de rechter dat dit onrechtmatig was.

Volgens Hoes is het coffeeshopdossier "heel ingewikkeld".
"Criminele activiteiten zijn in deze grensstreek kennelijk makkelijk uit te voeren. Maar als je hier maatregelen neemt heeft dat effect op steden als Heerlen, Sittard en Venlo."

-knip-

meer: http://www.nu.nl/binnenland/3489185/onn ... eleid.html
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15973
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

wo 05 jun 2013, 12:12

Staat moet deel schade door wietpas vergoeden
5 juni 2013 12:01
http://www.nu.nl/binnenland/3492756/sta ... oeden.html


Coffeeshops in het zuiden van het land hebben een paar maanden onnodig schade geleden door de 'wietpas'. Daarom moet de Staat nu een schadevergoeding aan hen betalen.

Dat heeft de rechtbank in Den Haag woensdag bekendgemaakt.

Volgens de rechtbank werden klanten van coffeeshops in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland afgeschrikt door de eis dat zij zich moesten inschrijven als lid van de coffeeshop als besloten club.

Die maatregel is te zwaar, zegt de rechtbank. Het gewenste effect, het weren van buitenlandse drugstoeristen, kon namelijk ook worden bereikt als klanten van coffeeshops konden aantonen dat zij Nederlands inwoner zijn.

De hoogte van de schadevergoeding is niet bekend, daar moet een aparte procedure over gevoerd worden.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: NoMore
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15973
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

ma 22 jul 2013, 11:56

Vrillon: «linQ»


Cannabis plants spring up all over German town after campaigners plant thousands of seeds in protest against the 'demonisation' of the drug
Gottingen in Germany is sprouting Marijuana plants all over town
A group called 'A Few Autonomous Flower Children' sowed seeds in June
Members say the guerrilla gardening is to protest restrictive drug policies
By OLIVIA WILLIAMS

PUBLISHED: 19:10 GMT, 21 July 2013 | UPDATED: 08:27 GMT, 22 July 2013
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... -drug.html


Cannabis plants are sprouting up all over a German town after pro-marijuana supporters planted tens of thousands of seeds last month.

Supporters of the group A Few Autonomous Flower Children spread several kilograms of seeds around the university town of Gottingen last month.

They say they are protesting its 'demonisation' in Germany's 'restrictive drug laws'

Scores of the plants have sprouted all over the town this week to the fury of the local police and council.

A website shows dozens of photos of the cannabis plants blooming in public parks, allotments, gardens and window boxes all over town - with some even growing outside the local police station.

Police have been ripping out the illegal plants on sight but the sheer number of blossoming plants became noticeable in the past week.

A police spokesman said 70 plants had been removed so far - including the ones outside the police station - adding: 'Everything that looks like cannabis is torn out.'

She confirmed that officers were expecting to see a huge rise in the number of cannabis plants in public areas, adding: 'Officers have been told to be vigilant and destroy any plants they see.'

A spokesman for A Few Autonomous Flower Children said: 'We can't set eyes on this useful and beautiful plant because it's absolutely forbidden in Germany to grow it.'

She added: 'This action is a big deal - people (from A Few Autonomous Flower Children) really put effort into it.'

Local Marcus Baum said: 'The cannabis plants are sprouting up everywhere.

'They removed the ones from the police station very quickly, but the plants are coming up in parks and gardens everywhere.

'Some are even growing in window boxes.'
Gebruikersavatar
Merkabah
QFF Gold Member
QFF Gold Member
Berichten: 248
Lid geworden op: wo 08 dec 2010, 14:32

do 01 aug 2013, 10:29

Uruguay legaliseert wiet helemaal

Het parlement van Uruguay heeft woensdagavond (lokale tijd) ingestemd met de legalisatie van de productie, verkoop en consumptie van wiet.

Er komt een regeringsinstantie die zal toezien op de teelt van de plant.
Het parlement was sterk verdeeld over de wet, die wordt gesteund door de linkse president José Mujica. 50 van de 99 parlementsleden stemden voor, meldt de krant El Pais.
Het parlement was urenlang aan het debatteren over de kwestie. De senaat moet zich ook nog buigen over het voorstel.
Volgens de president zal de gecontroleerde teelt en handel van wiet helpen in de strijd tegen georganiseerde misdaad.

Registreren

Per huishouden mogen zes planten geteeld worden, of maximaal 480 gram per jaar. Ook mogen er verenigingen worden opgericht van 15 tot 45 leden, die samen maximaal 90 planten per jaar mogen telen en oogsten. Iedereen boven de 18 mag per maand 40 gram marihuana kopen.
Ieder consument moet zich registreren en om drugstoerisme te voorkomen mogen alleen inwoners zich registeren.
Uruguay is het eerste land ter wereld dat marihuana volledig legaliseert. Het gebruik van wiet was al legaal in het Zuid-Amerikaanse land.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: abrakadaver
Omhoog
Gebruikersavatar
Tobi
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1867
Lid geworden op: wo 21 aug 2013, 18:13

do 01 aug 2013, 11:27

Dat noem ik nou niet helemaal gelegaliseerd, ongeveer hetzelfde als in nederland alleen kwa kweken wat vrijer.. maar hier hebben we iig (nog) geen wietpas.
Moraliteit ∝ Vrijheid
Real eyes realize real lies!!
Natural Law: The REAL law of attraction | The end of all evil
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15973
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

wo 07 aug 2013, 09:16

:lachjedood: :stikkie:

Wietteelt droogt Californië uit
7 augustus 2013 - 06:25
Le Monde/Worldcrunch
http://www.360magazine.nl/politiek/2780 ... fornie-uit


In Californië wordt zoveel marijuana verbouwd dat rivieren droogvallen.

De illegale teelt van wiet in Californië vergt veel van het milieu. Kwekers gebruiken zoveel water uit rivieren voor de irrigatie dat natuurlijke waterbronnen opdrogen. Milieubeschermers klagen dat ook de dieren last hebben van de wiettelers omdat ze de grond vervuilen en de rivieren verdrogen. In sommige gebieden van Californië zijn zoveel illegale wietboerderijen dat de telers 500.000 liter water per dag uit rivieren en kreken halen.

De teelt en productie van marijuana zijn verboden in Californië, net als in de rest van de Verenigde Staten. In Californië is het gebruik van wiet voor medische doeleinden wel toegestaan. De vraag naar marijuana uit Californië is zeer groot. Jaarlijks zetten Californische telers voor 14 miljard dollar aan wiet af.

:whuhaha:
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15973
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

zo 18 aug 2013, 14:22

www.youtube.com/watch?v=0mnJh7wzVVU

Gepubliceerd op 14 aug 2013

Members of local government in Holland decided to implement stricter marijuana laws which then gave more power to violent street dealers that began to take over the market. When the governments realized this was happening, they eased up on some of the laws again. When the coffeshops were allowed to sell cannabis to tourists again, members of these gangs threatened coffeshop owners because their business was being taken away from them, This video shows footage of one of the street dealers threatening a coffeshop owner and the experience of the person who was filming the confrontation.
Gebruikersavatar
meNsies
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 477
Lid geworden op: di 01 nov 2011, 18:18

di 20 aug 2013, 12:49

Mooie link van hierboven, alleen ben ik nou zo stom, of staan er geen prijzen bij?

Snap dat het niet goedkoop is, maar misschien een idee om het met een 6tal vrienden aan te schaffen, heb je allemaal 1 spuitje vol :-D
Gebruikersavatar
Tobi
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1867
Lid geworden op: wo 21 aug 2013, 18:13

di 20 aug 2013, 12:54

[quote=""meNsies" post=74954"]Mooie link van hierboven, alleen ben ik nou zo stom, of staan er geen prijzen bij?

Snap dat het niet goedkoop is, maar misschien een idee om het met een 6tal vrienden aan te schaffen, heb je allemaal 1 spuitje vol :-D[/quote]
Je bedoelt bij de hennep olie?
die kun je daar niet kopen.. die mag je niet verkopen is illegaal in nl volgens onze gang of thugs..
Moraliteit ∝ Vrijheid
Real eyes realize real lies!!
Natural Law: The REAL law of attraction | The end of all evil
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15973
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

di 20 aug 2013, 13:00

Niet mogen kopen? hasj olie bedoel je denk ik? of haal ik nu twee dingen door elkaar

Bio Hennep olie - 500ml

6 flessen 99 euro

http://www.puurenfit.nl/bio-hennepolie. ... tAodLRMAoQ
Gebruikersavatar
Tobi
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1867
Lid geworden op: wo 21 aug 2013, 18:13

di 20 aug 2013, 13:07

hennepzaadolie weet ik niet, maar hennepolie gemaakt met hennep/wiet is illegaal..
Moraliteit ∝ Vrijheid
Real eyes realize real lies!!
Natural Law: The REAL law of attraction | The end of all evil
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: combi
Omhoog
Gebruikersavatar
meNsies
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 477
Lid geworden op: di 01 nov 2011, 18:18

di 20 aug 2013, 18:46

[quote=""Vrillon" post=74955"][quote=""meNsies" post=74954"]Mooie link van hierboven, alleen ben ik nou zo stom, of staan er geen prijzen bij?

Snap dat het niet goedkoop is, maar misschien een idee om het met een 6tal vrienden aan te schaffen, heb je allemaal 1 spuitje vol :-D[/quote]
Je bedoelt bij de hennep olie?
die kun je daar niet kopen.. die mag je niet verkopen is illegaal in nl volgens onze gang of thugs..[/quote]

Jammer!!!!

Maar volgens mij, als je op zoek gaat dat je echt wel goeie hennep-olie kan vinden.

"Selling hemp oil is forbidden. The only method is to produce it yourself. There is a lot of information you can find on the internet but we are keen to answer all your questions.


However, if you still want to buy from the internet, be carefull with low prices. The production of hemp oil with high quality is an expensive and prolonged process. One have to account to realistic prices between 60 and 100 euro a gram related to local hemp prices. The quality of a hemp plant cultivated indoors in controlled conditions will be far better than the quality of hemp plants cultivated outside."

(Excerpt van onderstaande website (ook als antwoord aan combi))

http://www.mediccanna.com/?product=hemp-oil
Gebruikersavatar
meNsies
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 477
Lid geworden op: di 01 nov 2011, 18:18

di 20 aug 2013, 19:04

[quote=""danijel_ravic" post=74952"]Voor hennepolie, producten om het te maken én volledige onderzoeksartikelen met betrekking tot kanker en cannabis kunt u vinden op de website van Mediccanna (www.mediccanna.com)[/quote]

Maar om het zelf te maken, kan je dus wel de producten die je nodig hebt daar kopen, en dat is mooi van die mensen!

Bedankt en hoop dat je nog es wat meer post El Hierro @ danijel_ravic :)
Plaats reactie

Terug naar “Diversen / Dump”