Zieners en spiralen 1

Hier tref je allerlei topics aan die te maken hebben met geschiedenis en de oudheid.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15961
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

wo 03 aug 2011, 03:57

"Als de geest van de mens volledig is gericht op een bepaald werk, wordt hij door zijn bezieling en zijn uitstraling één met de geest van de sterren, onstoffelijke wezens, en die eenheid is er de oorzaak van dat onze werken en dingen worden doordrongen van een wonderlijke kracht."
Henry Cormelis Agrippa, raadsheer van Karel de Vijfde, keizer van Duitsland, in Occulte Filosofie, ca 1530


In deze eeuw heeft er een voortdurende tegenstrijdigheid bestaan tussen de metafysische theorieën van hen die geloven in een idyllische, verloren gegane beschaving, die ooit in vrede en overvloed op aarde heeft bestaan, en de concrete gebroken en bestofte resten van dit veronderstelde verleden, die zijn opgegraven en in musea gerangschikt. Het is echter mogelijk om een, weliswaar vage, schets te maken van een ontwikkelingspatroon waarin beide benaderingen - zowel de magische als de praktische - passen. Deze schets kan niet anders dan ruw en speculatief zijn, want naarmate de stenen en heuvels die de megalithische mens heeft nagelaten, geleidelijk meer informatie opleveren omtrent hun bedoelingen, blijkt hun betekenis zeer complex en diepgaand te zijn. Bovendien is het in een wetenschappelijk tijdperk moeilijk om zich terug te verplaatsen in de geest van een volk dat zich evenzeer door instinct als door rede liet leiden. Hetgeen volgt is een globale voorstelling van wat er geweest zou kunnen zijn - een kader van de prehistorie dat zowel het bovennatuurlijke als het concrete omvat,  alsmede de paradox dat er vanaf het primitieve begin van een ongetemde aarde grootse werken tot stand zijn gebracht.

"Stone of the Pregnant Woman"  Baalbek. It measures 21.5m x 4.8m x 4.2meters in size, weighs an estimated 1,000 tons and is the largest hewn stone to be found anywhere in the world.
Het beginpunt ligt dan ongeveer 15.000 jaar geleden, toen de wereld voor het eerst de uitwerking onderging van een cataclysmisch gebeuren ergens in het universum. Astronomen weten dat dit soort ingrijpende gebeurtenissen voortdurend optreedt: in de onmetelijke kosmos exploderen sterren, komen planeten met elkaar in botsing en verdwijnen hele melkwegen in het niet. Wanneer dit gebeurt beïnvloeden golven en krachten van een oneindig grote afstand de levensritmen op aarde, gewoonlijk in zo zwakke mate dat het nauwelijks merkbaar is. Maar op dat moment, zoals meer is voorgekomen in de geschiedenis van de aarde, was het voldoende om één van de periodieke veranderingen in het klimaat teweeg te brengen.
Wellicht werd de baan van de aarde of de hoek van de aardas lichtjes gewijzigd; wellicht zorgde een verandering in de samenstelling van de bovenste dampkring ervoor dat andere soorten straling van de zon de aardkorst bereikten - de wetenschap moet het antwoord schuldig blijven. Hoe dan ook, door het cumulatieve effect van het kosmische gebeuren trokken de grote gletsjers zich terug en de richting van de pool en paste de aarde zich aan aan een nieuw samenspel van trillingen en aantrekkingskrachten, die voortvloeiden uit haar uiterst geringe verschuiving in het heelal. Op andere momenten tijdens de miljoenen jaren van evolutie hadden dergelijke veranderingen de genetische ontwikkeling versneld. Deze keer, terwijl de mens noordwaarts het zich terugtrekkende ijs achterna trok, waren de omstandigheden geschikt om een stap te maken die kwalitatief verschillend was van alles wat daarvoor was gebeurd: het organiseren van een samenleving die scheppend en beheersend te werk ging, terwijl ze daarvoor puur op het bestaan gericht was. Sommigen denken dat het cataclysme hier op aarde plaatsvond. Deze theorie is de bron van vele verhalen over de verdwenen beschaving van Atlantis, waarvan de overlevenden zouden zijn uitgezwermd naar verschillende landen om met hun wijsheid en kennis de opkomende beschavingen de weg te wijzen.

The Last Days of Atlantis by Nicholas Roerich
Zeker, wetenschapsmensen zijn tegenwoordig meer geneigd te accepteren dat er van tijd tot tijd gigantische en onverklaarbare catastrofen zijn opgetreden, die het evolutieproces hebben verstoord. In Siberië zijn mammoeten gevonden, die tot 12.000 jaar v Chr., toen ze op mysterieuze wijze uitstierven, in gematigde klimaten leefden. Ze waren stijf bevroren, stonden rechtop en het voedsel in hun maag was nog onverteerd. Dit zou volgens sommigen 'bewijzen' dat er een buitengewoon plotselinge klimaat verandering optrad. Elk land ter wereld heeft wel zijn legende over een zondvloed. Maar bewijsmateriaal van geologische en andere aard wijst niet op zeer vroeg verloren gegane beschavingen of dramatische klimaatverstoringen op wereldschaal. Plato's beschrijving van Atlantis, waarop alle Atlantische theorieën zijn gebaseerd kan zeer wel betrekking hebben op het middellandse-Zee-eiland Kreta, dat werd verwoest door een aardbeving op het naburige eiland Thera. Plotselinge catastrofen als overstromingen als overstromingen en aardbevingen lijken veeleer uit plaatselijke gebeurtenissen te verklaren dan dat ze keurig zouden passen in een groot gebeuren dat de geschiedenis van de wereld op zijn kop zette. Hoe dan ook, klimatologen beschikken nu over een scala van technieken, met behulp waarvan ze tot in de kleinste details de geleidelijke verdwijning van de gletsjers van het noordelijke halfrond kunnen traceren, en een overstroming op wereldschaal paste niet in het patroon dat zij gevonden hebben. Wel kan worden geconstateerd dat er een geleidelijke temperatuurstijging is opgetreden die zijn hoogtepunt bereikte rond 6000 jaar v.C. Deze stijging verliep niet ononderbroken: er waren perioden waarin gletsjers zich honderden jaren achter elkaar weer in zuidwaartse richting uitbreiden.
 
word vervolgd
bron: De megalieten bouwers, Francis Hitchin
 
 
 
 
 
 
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, 8Lou1
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15961
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

wo 03 aug 2011, 05:35

Mammoeten voor het oprapen in Siberische toendra
http://www.ad.nl/ad/nl/5596/Planet-Watc ... redirected

ARCHANGELSK - In Siberië dooit de toendra. De permafrost wordt zacht. En daarmee komen de eeuwenoude mammoetkarkassen tevoorschijn. Met haar en vlees er nog op. Dat schrijft de LA Times.
Siberische dorpen leven nu van de mammoet. Mamontit is zelfs een nieuw Russiche wwoord voor zoeken naar mammoeten. De ivoren slagtanden zijn een goed alternatief voor die van olifanten die nu zo schaars zijn en verboden om in te handelen. De crisis heeft echter ook hier toegeslagen. Een kilo mammoetbeenderen 'doet' nog maar 220 dollar, tegen 700 een jaar geleden

Siberische 'jagers' speuren de toendra af naar karkassen en verkopen de mooiste slagtanden nu aan musea en de minder fraaie aan fabrieken in China. Die maken er alles van, van schaakstukken tot hangertjes voor kettingen.

Het mammoetvlees is door de eeuwenlange bevriezing nog vers genoeg om het koken en op te eten of aan de huisdieren te voeren. (PO)
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Neut
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1499
Lid geworden op: di 10 mei 2011, 15:32

do 04 aug 2011, 00:38

Ik richt me vooral op mezelf kan je nagaan..
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23147
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

vr 13 jun 2014, 01:20

#podcast35
Plaats reactie

Terug naar “Geschiedenis”