Something For Your Mind

Alle wetenschappelijke topics tref je hier aan.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
fr3bzy
Administrator
Administrator
Berichten: 2583
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:12
Contacteer:

zo 24 okt 2010, 09:15

Have you had your FDA approved dose today ?  Allereerst 'het laatse nieuws' via TheVeritasShow.com (klik op aflevering 99, engels gaat over aspartaam/nutrasweet)
Ik zag in de dump al de film Sweet Misery voorbij komen
Hier de link --> magnet:?xt=urn:btih:KTYBNN62KQIPB6BGDLZAXVOEERCRNTNV (openen met bv utorrent)of kijk em hier via GV ---> http://video.google.com/videoplay?docid ... 8524526735# (lage kwaliteit)

En hier uiteraard some cures ---> http://www.sweetpoison.com/aspartame-de ... lNutrition fact about Phenylalanine in aspartame: The 1976 Groliers encyclopedia states cancer cannot live without phenylalanine. Aspartame contains 50% phenylalanine. Phenylalanine is one of the essential amino acids found in proteins, but I am one of the believers that amino acids should be eaten in combination, not in isolated form. Nature provides amino acids in combination; only man isolates them for processing purposes. (zal later nog meer info dumpen)greetz !
[YES]Equality of Opportunity - [NO]Equality of Outcome
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 24 okt 2010, 12:45

Thanks Fr3bzY
1119 AD
8Lou1
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 994
Lid geworden op: zo 22 aug 2010, 01:59

zo 24 okt 2010, 14:35

en dan nog een artikel in de krant plaatsen dat slechte eetgewoonten de oorzaak zijn van t vele overgewicht in t westen. zou eerder de oorzaak leggen bij de multinationals als coca cola monsanto enz.

trouwens wij als kasland doen er ook goed aan mee: doorkweken op kleur en vorm ipv op voedingsstoffen.

tel er dan nog eens meer buiten de deur eten bij op. dan gaat de laatste kans op voedingsstoffen verloren doordat t bereid wordt met winstbejag ipv met liefde.

en voer al dat ongezond geworden voedsel nu aan mensen die niet meer weten wie ze zijn en je creeerd een utopia voor kanker.
Gebruikersavatar
Melkor
QFF Gold Member
QFF Gold Member
Berichten: 305
Lid geworden op: di 05 okt 2010, 18:56

zo 24 okt 2010, 16:12

Gebruikersavatar
Tobi
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1856
Lid geworden op: wo 21 aug 2013, 18:13

vr 07 jan 2011, 06:24

Aspartaam vervaardigd met genetisch gemanipuleerde bacteriën

De producenten van de meest voorkomende zoetstof in de wereld hebben een geheim.

Aspartaam, een kunstmatige zoetstof die wereldwijd aan duizenden producten wordt toegevoegd, wordt ontwikkeld door middel van genetisch gemanipuleerde bacteriën.

Shockerend is dat deze informatie al lange tijd bekend is. Een artikel uit 1999 door The Independent bracht als eerste het proces waarbij aspartaam wordt ontwikkeld aan het licht.

Ironisch genoeg werd de ontdekking rond dezelfde tijd gepubliceerd als de ontmoeting tussen rijke leiders tijdens de G8 top om de veiligheid van genetisch gemanipuleerd voedsel te bespreken.

Monsanto

Het onderzoek uit 1999 heeft vastgesteld dat Monsanto, het grootste chemiebedrijf ter wereld, in haar Amerikaanse fabrieken vaak genetisch gemanipuleerde bacteriën gebruikt om aspartaam te produceren.

Het resultaat is een fusie tussen twee van de grootste gezondheidsrisico’s ooit in de voedselindustrie: kunstmatige zoetstoffen en een serie genetisch gemanipuleerde organismen. Beiden hebben geleid tot uitvoerige discussies, waarbij aspartaam vaak het onderwerp was van debatten in het Amerikaanse Congres en werd bekritiseerd door de wetenschap.

Wetenschappers zijn echter niet de enigen die zich uitspreken tegen aspartaam. De FDA (Food and Drug Administration) ontving een vlaag aan klachten van consumenten die NutraSweet gebruikten, een product wat aspartaam bevat. Sinds 1992 is de FDA al gestopt met het in behandeling nemen van de klachten.

Aspartaam en bacteriën

Bij de creatie van aspartaam worden aminozuren, bekend als phenylalanine, en asparaginezuur gecombineerd. De stof werd voor het eerst gemaakt in 1965 en heeft bacteriën nodig om phenylalanine te kunnen produceren. Monsanto ontdekte dat phenylalanine veel sneller kon worden geproduceerd door de bacteriën genetisch te manipuleren.

“We hebben twee soorten bacteriën, één is traditioneel gemanipuleerd, de andere is genetisch gemanipuleerd,” zei een bron binnen Monsanto. “Het heeft een aangepast enzym, waarbij één aminozuur anders is.”

Diverse studies zijn uitgevoerd omtrent genetische manipulatie, met louter onverbiddelijke conclusies. Eén studie stelde dat hoe meer genetisch gemanipuleerd mais werd gevoerd aan muizen, hoe minder baby’s ze konden krijgen.

Een andere studie, gepubliceerd door het International Journal of Biological Sciences, ontdekte dat de organen die gelijk reageren op voedselvergiftiging als eerste problemen begonnen te ondervinden wanneer genetisch gemanipuleerd voedsel werd ingenomen. Dezelfde studie concludeerde dat genetisch gemanipuleerd voedsel niet op de commerciële markt zou mogen komen.

“Voor de eerste keer in de wereld, hebben we bewezen dat genetisch gemanipuleerde organismen niet gezond en geschikt genoeg zijn voor de commercie,” beargumenteerde Gilles-Eric Seralini van de Commission for Biotechnology Reevaluation. “Bij alle genetisch gemanipuleerde organismen vertoonden de nieren en de lever, de belangrijkste organen die reageren bij voedselvergiftiging, serieuze problemen.

Natuurlijke alternatieven

Consumentenorganisaties zijn benieuwd aan welke producten in het geheim genetisch gemanipuleerde ingrediënten worden toegevoegd. Omdat het DNA van het uiteindelijke product niet verandert als genetisch gemanipuleerde bacteriën worden gebruikt, is het moeilijk om het zeker te weten.

“De burgers willen het weten en ze hebben hier recht op,” zei Marion Nestle, professor aan de Universiteit van New York.

De onthulling van het geheime proces waarbij aspartaam wordt gemaakt is een herinnering om ver uit de buurt te blijven van kunstmatige zoetstoffen en om te kiezen voor natuurlijke alternatieven, zoals palmsuiker, xylitol of stevia.
Vertaling van uche uche http://www.niburunews.com/index.php?opt ... &Itemid=41

Bron: http://www.naturalnews.com/030918_aspar ... teria.html
Moraliteit ∝ Vrijheid
Real eyes realize real lies!!
Natural Law: The REAL law of attraction | The end of all evil
Gebruikersavatar
fr3bzy
Administrator
Administrator
Berichten: 2583
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:12
Contacteer:

vr 20 jun 2014, 23:48

#podcast38
[YES]Equality of Opportunity - [NO]Equality of Outcome
Gebruikersavatar
fr3bzy
Administrator
Administrator
Berichten: 2583
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:12
Contacteer:

di 24 jun 2014, 20:32

[YES]Equality of Opportunity - [NO]Equality of Outcome
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: BL@DE, FreeElectron
Omhoog
Plaats reactie

Terug naar “Wetenschap”