Spiegels

Hier tref je diverse algemene topics aan over occulte en dark side onderwerpen
User avatar
baphomet
Administrator
Administrator
Posts: 23755
Joined: Sat 21 Aug 2010, 16:08

Sun 13 Jan 2013, 01:07

Mijn leven lang koester ik al een fascinatie voor spiegels. Maar naast fascinatie is er ook plek voor een soort onheilspellend gevoel en een diep respect als ik denk aan de plek waar een spiegel mij wel niet heen zou kunnen brengen. De weerspiegeling is misschien wat we zien, maar wat schuilt er echt achter die spiegel? Wat is daar aan de andere kant te zien dat spiegels zo verdomde interessant zijn??Daar wil ik aan de hand van dit artikel een beeld van trachten te scheppen... Een optisch licht reflecterend object dus... Aan de hand van de Nederlandse Wikipedia pagina over spiegels wil ik in eerste instantie even een beeld scheppen van de voor waar doorgaande formulering die een omschrijving geeft van dat wat een spiegel dan wel niet precies voor een object is... Een mond vol, maar leest U toch even mee...???


Een spiegel is een voorwerp dat licht (en andere soorten elektromagnetische straling) weerkaatst volgens de wet "hoek van inval = hoek van terugkaatsing".
Men onderscheidt naar de vorm van het spiegelende oppervlak :
Een vlakke spiegel: een spiegel met een vlak oppervlak. Het beeld is bij zo'n spiegel even groot als het origineel.
Een holle spiegel: een spiegel met als spiegelend oppervlak een gedeelte van de binnenzijde van een bol of paraboloïde. Een scheer- of make-upspiegel is daarvan een goed voorbeeld. Voor het brandpunt van een holle spiegel treedt vergroting van het beeld op, zoals bij een make-upspiegel. Voorbij het brandpunt treedt omkering van het beeld op. Een nauwkeurig geslepen holle spiegel, meestal in de vorm van een paraboloïde, wordt gebruikt in een spiegeltelescoop.
Een bolle spiegel: een spiegel met een bol spiegelend oppervlak. Een bolle spiegel verkleint het beeld, maar vergroot het gezichtsveld. Verkeersspiegels en achteruitkijkspiegels van vrachtwagens zijn toepassingen hiervan. Een bolle spiegel wordt ook gebruikt als secundaire spiegel in bepaalde types spiegeltelescopen, zoals de Cassegrain-telescoop.
Een lachspiegel: een spiegel met een grillig gevormd spiegelend oppervlak, waardoor het beeld vertekend wordt.
Voor meer over holle en bolle spiegels zoals voor gebruik in telescopen e.d. zie Lens (optica).
De meeste spiegels bestaan uit een glazen plaat met op de achterkant een dun laagje reflecterend materiaal, veelal zilver of aluminium. Ter bescherming van het reflecterende laagje is dit afgedekt met enkele laklaagjes. Er zijn ook spiegels die bestaan uit een glanzend gepolijste, vlakke metalen plaat.
Voor sommige toepassingen worden ook prisma's als spiegel gebruikt waarvan zijden verzilverd zijn of waar van totale reflectie gebruikgemaakt wordt. Voorbeelden hiervan zijn de prismakijker en het pentaprisma van spiegelreflexcamera's, evenals de zogenaamde tripelspiegels of hoekspiegels in bepaalde types retroflectoren.
Bij vlakke spiegels zien we als gevolg van de wijze van terugkaatsen van de lichtstralen een spiegelbeeld op gelijke afstand van de spiegel als het voorwerp voor de spiegel en in afmetingen daaraan gelijk.
Een helder wit vlak kaatst ook (bijna) al het opvallende licht terug, maar verstrooit het daarbij in alle richtingen. Zo'n vlak is daarom geen spiegel.
Er zijn ook "half-doorlatende" spiegels. Deze worden gebruikt als „beam splitter” in bepaalde optische instrumenten, zoals bepaalde types interferometers. Ook worden ze gebruikt als eenrichtingsspiegel: de persoon voor de spiegel ziet zichzelf in de spiegel, maar wie achter de spiegel staat ziet eveneens die persoon. Dit wordt gebruikt wanneer personen onopvallend dienen geobserveerd te worden, bijvoorbeeld bij speltherapie van kinderen en ondervragingen, en als confrontatiespiegel.
Toepassingen van spiegels:
kijken naar iets dat men moeilijk rechtstreeks kan bekijken (eventueel gecombineerd met vergroting of verkleining):
zichzelf bekijken
naar achteren kijken (achteruitkijkspiegel)
om een hoek kijken (ook twee keer, zoals bij een periscoop); ook om iets te zien zonder op het idee te komen opzij te kijken, zoals voor dieren met een wildspiegel
zonder gezien te worden bekijken (zie boven)
met meerdere spiegels het licht in een apparaat van een bepaalde grootte een grotere afstand laten afleggen (zoals soms bij een kijker, zie boven)
met een holle spiegel concentreren van zonnestraling voor thermische zonne-energie
Geschiedenis
Vermoedelijk is de eerste "spiegel" een wateroppervlak, waarin een mens zich weerspiegeld zag. Echte spiegels als voorwerp werden in de oudheid gemaakt van metaal. Gegoten of geslagen platte schijven van koper, brons of zilver werden glanzend gepolijst om als spiegel te kunnen dienen. In de Bijbel wordt al over spiegels gesproken (Exodus 38:8):
Men maakte het bronzen wasbekken en het bronzen onderstel, en gebruikte hiervoor de spiegels van de vrouwen die bij de ingang van de ontmoetingstent samengestroomd waren.
In het Oude Egypte werden lang voor het begin van onze jaartelling al bronzen spiegels gemaakt uit gepolijste ronde schijven koper of brons. Men kende toen ook wel glasachtige spiegels van obsidiaan met een gepolijst oppervlak.
Na de uitvinding van glas werden door de Romeinen ook spiegels van glas gemaakt, door het glas te bedekken met een laagje metaal. Men heeft bij een opgraving in Duitsland een spiegel gevonden met goudlaag aan de achterzijde, beschermd met een laklaag.
Nadat omstreeks de 14e eeuw het glasblazen werd uitgevonden, maakte men spiegels door een grote bol te blazen en daarin door de blaaspijp een mengsel van metalen als lood, antimoon en tin te gieten. Na afkoeling sneed men de bol in stukken en verkreeg zo enkele bolle spiegels.
In een later stadium maakte men ook zogenaamde kwikspiegels: glas bedekt met tinamalgaam als reflecterende laag. Men had ongeveer 3 delen tin op 1 deel kwik nodig. Al in de 13e eeuw werd een dergelijk procedé beschreven, maar de precieze datum van de eerste fabricage is niet bekend. In de 16e eeuw heeft dit procedé algemeen invoering gevonden. Uit een brief uit 1507 van de gebroeders Danzola del Gallo uit het plaatsje Murano in de buurt van Venetië, waarin deze om het privilege vragen om gedurende 25 jaar dergelijke spiegels te maken, blijkt ook dat in Duitsland en Vlaanderen deze techniek al werd toegepast. Kwikspiegels waren toentertijd erg duur: bij de afwikkeling van de nalatenschap van de Franse minister Jean-Baptiste Colbert in 1683, bracht een Venetiaanse spiegel van 115 x 65 cm met zilveren lijst bijna drie keer zoveel op als een schilderij van Rubens.
Gedurende zo'n 400 jaar waren kwikspiegels de belangrijkste spiegels, ondanks de moeilijke fabricage. Men legde op een tafel een blad tinfolie en bracht daarop als rand een lattenwerk aan. Dan goot men kwik op de folie dat met een doek in het tin gewreven werd zodat tinamalgaam gevormd werd. Vervolgens goot men nog een laag kwik op de folie en legde op het kwik een schone glasplaat die, met een wollen doek ter bescherming, met stenen verzwaard werd. Daarna haalde men de rand van latten weg om het overtollige kwik te laten afvloeien. Na enkele dagen werd de glasplaat om verder te "drogen" op een stellage gezet. Niet alleen was het een moeizaam en langdurig procedé, maar ook zeer ongezond omdat kwikdampen erg giftig zijn. Daarom worden tegenwoordig geen kwikspiegels meer gemaakt. Zo werd de fabricage van kwikspiegels in Nederland in 1886 verboden.
In de 19e eeuw vond men een chemische methode uit om spiegels van een laagje zilver te voorzien. Vrij zeker is de Duitse scheikundige Justus von Liebig de uitvinder, maar in Engelse literatuur wordt de naam Drayton genoemd, in Franse Petit-Jean en in Italiaanse Choron. Liebig publiceerde al in 1835 een artikel waarin staat:
...wenn man Aldehyd mit einer Silbernitratlössung mischt und erhitzt, scheidet sich Silber auf der Wand des Glases ab und es entsteht ein brillianter Spiegel.
(...als men aldehyde met een zilvernitraatoplossing mengt en verhit, scheidt zich zilver af op de wand van het glas en er ontstaat een schitterende spiegel.)
Dit principe werd verder ontwikkeld, en vormt de basis voor vele procedés en octrooien.
De fabricage van spiegels vindt tegenwoordig plaats op een lange band, waarop de glasplaten gelegd worden. De band voert de platen door een reinigingsstation, waar de platen gereinigd worden met ceriumoxide, krijt en water en vervolgens gedroogd worden. Daarna worden de platen verzilverd met behulp van zilvernitraat. Omdat de dunne laag zilver nog enigszins transparant is en ook zeer kwetsbaar, wordt op het zilver een laagje koper aangebracht. Ter bescherming worden vervolgens twee laklagen aangebracht.
Het spiegelglas werd aanvankelijk gegoten, en dit procedé stond aan de basis van de moderne spiegelglasproductie.
Spiegelfabricage in Nederland
Spiegels werden in Nederland op diverse plaatsen vervaardigd in kleine bedrijven. Zo beeldt Jan Luyken in zijn: Het Menselyk Bedryf ook de spiegelmaker af. Een bekende spiegelfabriek was die van J. Vorstenberg, welke in 1857 werd opgericht te Amsterdam en uiteindelijk werden in 1889 de gebouwen van de machinefabriek "De Atlas" aan de Zoutkeetsgracht betrokken. In 1915 was sprake van Spiegel- en lijstenfabriek "De Atlas". In dat jaar bestonden er in Nederland 15 spiegelfabrieken, waarvan diverse de naam stoomspiegelfabriek voerden.
Trivia
Als twee mensen dezelfde houding aannemen, wordt in lichaamstaal gesproken over spiegelen.
Ook in de schilderkunst heeft de spiegel vaak een functie:
Jan van Eyck, Portret van Giovanni Arnolfini en zijn vrouw.
Velázquez, Las meninas (De eredames).
De spiegel komt in vele oude volksverhalen, in mythen en in sprookjes voor, waarschijnlijk omdat de spiegel door de primitieve mens als een magisch voorwerp werd beschouwd.
‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand’, is een spreuk van de boze stiefmoeder uit Sneeuwwitje
De spiegel is het symbool van de Japanse zonnegodin Amaterasu.
Narcissus uit de Griekse mythologie werd verliefd op zijn eigen spiegelbeeld.
Een spiegel breken zou zeven jaar ongeluk brengen (Zie ook: bijgeloof).
‘De ogen zijn de spiegel van de ziel’ (Leonardo da Vinci).

Tja, tot zover de Wikipedia logica met betrekking tot Spiegels... Nu wil ik het even hebben over Spiegelmagie, iets waarover ik een interessante post tegen kwam op het Magie en Occult forum van ProBoards... Leest U even weer mee...???


Ik lees dat je verschillende vormen van devinatie's doet zoals ik. Ik moet wel bekennen dat wij als sjamaan ook deze zaken kunnen. Ik gebruik ook spiegel magie.
De 1 ste mogelijkheid is , een stuk spiegel op het voorhoofd plaatsen terwijl je in trance bent omdat je dan nog betere zaken kan zien. Normaal gezien gebeurt met ene stukje amulet in het brons omdat het ook beter geleid, maar soms zijn alternatieven ook goed .
Wat ik natuurlijk aanraad voor de personen die dit willen uitproberen, is heel veel oefenen, maar zeker niet aan te raden aan mensen die een psychische afwijking hebben. Daar ben ik niet voor verantwoordelijk voor. Zaken die mensen doen is altijd op eigen risico.
Maar ik gebruik mijn spiegel als 2de ik. De moment dat je daarin kijkt, ga je voor de eerste malen akelige zaken zien, jou duistere kant.
Maar hoe meer je daar in vertrouwd geraakt , hoe beter de resultaten. Zelfs gebruik ik een gewoon glasplaat ,daarnaast een grote foto van zelfde grote. En dan kijken naar die foto, zien wat het brengt van de persoon in kwestie en dan overbrengen naar het stuk glasplaat of spiegel. Kijk dan maar naar het resultaat.
Je zou erg verbaast staan.
Kaarsen, hmhm, ben daar dol, gebruik ik voor heel veel doeleinden. Zoals wij met vuur werken, is de kaars een zeer goede manier van starten.
Met kaarsen kan je alle kanten op, opbouwen, afbreken, samenvoegen, wegvegen, jou karma bekijken, en leren wat je nog moet doen en nog veel andere zaken. Keuze genoegd om mee te leren werken, maar geduld is het woord.
Maar Kobalt, werk je met bepaalde soorten kleur kaarsen of de gewone. Zelf gebruik ik gekleurde met verschillende resultaten daar in. Je moet eens op onderzoek uit gaan, bepaalde gedachten met bepaalde kleur.
Wat je ook bespreekt van jou spiegel magie en Godenstof, kan je daar iets meer uitleg geven, interesseert mij wel, hoe je dit doe.
Misschien is dit ook iets dat ik ken , laat maar weten.
Moon
Dit spreekt me nou aan, Spiegelmagie! En wel omdat ik als kind ooit een verhaal hoorde over het feit dat spiegels poorten naar andere dimensies zouden zijn. Of spiegels zouden zelfs energieën van de andere kant in de gelegenheid kunnen stellen naar deze kant te komen, enzovoort. Een prachtig verhaal en het is me altijd bijgebleven, en juist daarom spreekt me het verhaal hierboven wel enigszins aan. Hoe ik zo op die spiegels kwam? Nou gisteren was ik op bezoek bij QFF-er  Inuksuk en die had een knetter grote Spiegel in huis staan en aan de hand van zijn spiegel kwamen we aan de praat over spiegels. En omdat dat een erg interessante conversatie was, zou ik daar graag een vervolg aan willen geven door er op QFF even een artikel over te tikken. Want wij QFF-ers moeten gezamenlijk toch in staat zijn een mooie vergaarbak informatie te creëren over spiegels en de mysterieuze kant van spiegels...

Maar is het echt? Of gewoon kwakzalverij? Tja... Daarover kunnen we natuurlijk discussiëren...

Enfin, U voelt het al weer helemaal juist aan hoor! We gaan inderdaad hieronder in de comments verder... 
 
1119 AD
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: NoMore
Top
User avatar
blackbox
Administrator
Administrator
Posts: 6317
Joined: Sat 21 Aug 2010, 16:09

Sun 13 Jan 2013, 14:08

Mooi onderwerp Baphomet!..
Is it possible to achieve altered states of consciousness by means of mirrors and travel in time? The film shows the results of Russian researchers in the field experiments with concave mirrors.

Mirrors - Breaking the Future

illuminati of my own reality
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, Het Dolle Eland, NoMore
Top
User avatar
blackbox
Administrator
Administrator
Posts: 6317
Joined: Sat 21 Aug 2010, 16:09

Sun 13 Jan 2013, 14:16

illuminati of my own reality
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Top
User avatar
blackbox
Administrator
Administrator
Posts: 6317
Joined: Sat 21 Aug 2010, 16:09

Sun 13 Jan 2013, 14:37

Galadriel's mirror


illuminati of my own reality
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, combi
Top
User avatar
#F#
Super QFF-er
Super QFF-er
Posts: 485
Joined: Fri 17 Dec 2010, 23:04

Sun 13 Jan 2013, 18:55

las laatst op een site over feng-shui dat spiegels in de slaapkamer in ieder geval geen aanrader zijn, zeker niet in lijn met je bed.. dat zou negatieve energieen die je eventueel loslaat tijdens het slapen naar je terug kunnen kaatsen..

en waar hebben de meeste mensen (voornamelijk vrouwen ;) ) wel een spiegel hangen?
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Top
User avatar
ninti
Administrator
Administrator
Posts: 1012
Joined: Tue 11 Jan 2011, 23:28

Sun 13 Jan 2013, 19:09

[quote=""#F#" post=65549"]las laatst op een site over feng-shui dat spiegels in de slaapkamer in ieder geval geen aanrader zijn, zeker niet in lijn met je bed.. dat zou negatieve energieen die je eventueel loslaat tijdens het slapen naar je terug kunnen kaatsen..

en waar hebben de meeste mensen (voornamelijk vrouwen ;) ) wel een spiegel hangen?[/quote]


Goh, in mijn ervaring ( en als ik tv series en films moet geloven) zijn het juist mannen die een spiegel in lijn met hun bed hebben omdat ze graag naar zichzelf kijken tijdens het vrijen.... (zoals een wederzijdse bekende van ons) :P
"The presence of those seeking the truth is infinitely to be preferred to the presence of those
who think they've found it."
Sir Terry Pratchett
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, #F#
Top
User avatar
#F#
Super QFF-er
Super QFF-er
Posts: 485
Joined: Fri 17 Dec 2010, 23:04

Sun 13 Jan 2013, 19:37

bedoelde met de link vrouw/spiegel ook meer op/in kledingkasten, kamerdeur, boven wastafel/kaptafel e.d. en dan liefst 1 die van top tot teen covert, om alvorens het uitgaan rondjes draaiend talloze outfit uit te proberen om die vervolgens een grote hoop op het bed te laten worden en dan toch maar die eerste outfit aan te trekken of een vriendin te bellen of die nog niet iets leuks kan meenemen.. :P

:mindfuk:
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, abrakadaver, ninti
Top
User avatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Posts: 4247
Joined: Mon 15 Nov 2010, 19:53

Sun 13 Jan 2013, 21:34

[quote=""ninti" post=65553"][quote=""#F#" post=65549"]las laatst op een site over feng-shui dat spiegels in de slaapkamer in ieder geval geen aanrader zijn, zeker niet in lijn met je bed.. dat zou negatieve energieen die je eventueel loslaat tijdens het slapen naar je terug kunnen kaatsen..

en waar hebben de meeste mensen (voornamelijk vrouwen ;) ) wel een spiegel hangen?[/quote]


Goh, in mijn ervaring ( en als ik tv series en films moet geloven) zijn het juist mannen die een spiegel in lijn met hun bed hebben omdat ze graag naar zichzelf kijken tijdens het vrijen.... (zoals een wederzijdse bekende van ons) :P[/quote]

Nou ik kijk 10 keer liever naar de tieten van m'n neuQpartner dan mezelf :P
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, ninti
Top
User avatar
Vortex
Super QFF-er
Super QFF-er
Posts: 731
Joined: Sun 14 Nov 2010, 21:17

Mon 14 Jan 2013, 07:46

Image

Image
nosce te ipsum
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox
Top
User avatar
Khaos
Junior QFF-er
Junior QFF-er
Posts: 22
Joined: Mon 24 Oct 2011, 19:24

Mon 14 Jan 2013, 21:19

When you stare into the abyss, the abyss stares back into you. ;)
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox, Vortex
Top
User avatar
Het Dolle Eland
Administrator
Administrator
Posts: 2602
Joined: Sun 24 Oct 2010, 17:26

Mon 14 Jan 2013, 22:05

Spiegels zijn eigenlijk érg interessant. Deze weerspiegelen namelijk jouw eigen wereld, zoals je deze dus ook zélf ziet. Een soort bevestiging.

Ik weet van mensen die moeite hebben om zichzelf aan te kijken in de spiegel. Dus ze "bekijken" zichzelf alleen maar, echter niet "naar zichzelf" - recht in de eigen ogen zeg maar.

Het is een beetje net als een foto van jezelf zien... Vele mensen reageren weinig positief als ze naar een foto vanzichzelf kijken.

Jammer eigenlijk, want men gaat vaak aan het feit voorbij wat voor mooie creatie jezelf eigenlijk bent.

Je kan je namelijk altijd aan ander "vergelijken, maar nooit met je eigen spiegelbeeld - of eigen foto.

Daarom zie ik de spiegel namelijk ook als een stukje intieme "zelfreflectie". Je kan namelijk schrikken van je eigen gelaatsuitdrukkingen of de "toon" van je ogen die je dagelijks gebruikt, zonder daar dus zélf bewust van te zijn.

Hoe bewust ben je eigenlijk van jezelf naar de buitenwereld toe? Zie jij jezelf wel zoals anderen jouw zien? Of maakt je dat geen zodemieter uit en creeër je daarmee een "responswereld" waar jij zélf of een ander verbaasd van bent?

Spiegel = zelfbeeld = zelfbewustzijn... v.s. de wereld om je heen = contact met anderen

Durf jij jezelf te zien!?

Het schoot mij te binnen dat er een leuke benadering wordt "weerspiegeld" in de docufilm "What the bleeb do you Know - Down the rabbit hole". FF opgezocht op Youtube:

([hide] p.s. de eerste de beste zoektref op youtube van mij, met deze zoekwoorden "what t bleeb do you know mirror". Dit filmpje 9:11 minuten ;-) tja...)[/hide]
"...We never ever reincarnate, to the "I love you so much people".
We always reincarnate, to the situations what we hate ourselves..."

:silly:
“In individuals, insanity is rare; but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.” ~ Friedrich Nietzsche ~
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox, ninti
Top
User avatar
baphomet
Administrator
Administrator
Posts: 23755
Joined: Sat 21 Aug 2010, 16:08

Tue 15 Jan 2013, 11:05

Ik besef me trouwens dat toen ik nog in de buurt van het Leylijnen knooppunt achter het Drentse Archief bij Bartje en de Watchtower woonde, en er een enorme struik binnen no time uit de grond naast de mur van mijn huis groeide, ik een spiegel naast het bed had hangen... Een kleine ronde spiegel, zo groot als een autovelg in formaat...

Ik sliep toe rete slecht en ik had destijds best wat energie stromen om mij heen hangen die alles behalve goed voelden... Nu heb ik al een behoorlijke tijd geen spiegel in de buurt van het bed meer staan en nu slaap in ieder geval al stukken beter, maar ik voel me ook oprecht stukken beter...
1119 AD
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: blackbox
Top
User avatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Posts: 4247
Joined: Mon 15 Nov 2010, 19:53

Wed 16 Jan 2013, 05:10

In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
User avatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Posts: 4247
Joined: Mon 15 Nov 2010, 19:53

Sat 24 Aug 2013, 00:30

"Er? schuf die Person, die er sein wollte, und wechselte in einer neunen Persönlichkeit. Sogar die größten Stars verändern sich selbst im Spiegelglas'. Der Kunstler lebt im Spiegel mit dem Echo seines Selbst. Sogar die größten Stars leben ihr Leben im Spiegelglas'. Sogar die größten Stars machen sich zurecht im Spiegelglas'. Sogar die größten Stars leben ihr Leben im Spiegelglas"
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
User avatar
baphomet
Administrator
Administrator
Posts: 23755
Joined: Sat 21 Aug 2010, 16:08

Wed 04 Sep 2013, 20:46

Toxopeus wrote:"Er? schuf die Person, die er sein wollte, und wechselte in einer neunen Persönlichkeit. Sogar die größten Stars verändern sich selbst im Spiegelglas'. Der Kunstler lebt im Spiegel mit dem Echo seines Selbst. Sogar die größten Stars leben ihr Leben im Spiegelglas'. Sogar die größten Stars machen sich zurecht im Spiegelglas'. Sogar die größten Stars leben ihr Leben im Spiegelglas"

Bedankt Toxo!
Post Reply

Return to “Dark Side Algemeen”