Het occultisme in de alternatieve genezing

Hier tref je diverse algemene topics aan over occulte en dark side onderwerpen
Gebruikersavatar
taigitu
Junior QFF-er
Junior QFF-er
Berichten: 27
Lid geworden op: wo 29 feb 2012, 20:17

za 17 mar 2012, 19:06

Ik zet hieronder een gedeelte van een artikel dat beschrijft waarom christenen o.a. geen homeopathie zouden mogen gebruiken. Ik kan me zo verbazen over de verklaringen waarom een gewoon kruid wel als geneesmiddel mag worden gebruikt maar als het verwerkt is (verdund), het ineens het werk van satan wordt. De 'normale' medicijnen zijn vaak chemisch en/of bewerkt en dat is geen probleem. Het lijkt me toch logischer voor een christen om een medicijn te proberen dat uitgaat van een door God gecreëerd kruid.
Staat er niet in de bijbel....
Tessalonicenzen 5,19-21
Dooft de Geest niet uit, veracht de profetieën niet,
maar toetst alles en behoudt het goede.

Naast homeopathie en pendelen worden o.a. ook magnetiseren, hypnose en zelfhypnose, iriscopie, voetzoolreflectie, even weggezet als werk van de satan.
Ik kan me wel voorstellen dat sommige dingen moeilijk te bevatten zijn.
Zeker als je van een God/religie/instituut uitgaat die als een 'vader' op je let, i.p.v. het te zien als een wetmatig heelal.Homeopathie.
De ’grondlegger’ van de homeopathie is de heer Hannemann, hij was vrijmetselaar (occulte leer) en vond de Here Jezus Christus een aartsdweper. Als we naar de homeopathie kijken zien we héle hoge verdunningen. Zo hoog dat de uitgangsstof niet meer meetbaar is. Verder wordt er een speciaal schudproces gebruikt wanneer men de verdunningen maakt. Ondanks dat de uitgangsstof niet meer te meten is, dus niet meer te vinden is, werken de druppels tóch want de patiënt geneest er door. De inspiratie tot dit nieuwe geneesmiddel ontving Hanhnemann niet uit God want hij had een godslasterlijke geest.

Het principe van de homeopathie is niet zoals met gewone medicijnen of kruiden dat een middel is tegen de ziekte. Het zit anders: in de homeopathie gaat men uit van de gelijksoortigheidsregel. In deze behandeling gaat men er van uit dat het ’geneesmiddel’ des te zekerder geneest naar mate het meer gelijk is aan de ziekte. (Het toedienen van de druppels aan een gezond persoon brengt dezelfde symptomen te weeg als bij een zieke)

Homeopathie is geen gewone kruidengeneeskunde!
De oertinctuur van het kruid, de uitgangsstof, wordt stapsgewijs verdund. Niet doormiddel van gewone verdunning, maar potentieëren, dynamiseren. Het proces van schudden, potentieëren, dynamiseren, geeft een toename van geneeskracht. De kracht van de druppels wordt geheel bepaald door het aantal keren schudden van het flesje.
Bijvoorbeeld: Bij Nux Vomica D12 komt het ongeveer overeen met een verdeling van één druppel op 100 miljoen liter water!

Pas door die potentieëring (het schudden, stootsgewijs), het dynamiseren, zou de eigenlijke geneeskracht van planten of mineralen ontwikkeld worden. De stof die voorheen niets is, wordt door het schudproces van Hanhnemann iets. De kracht van het schudden en het aantal keren schudden bepalen hoeveel ’energie’ er ’vrij’ komt. Een sterk verdunde, maar niet gepotentieërde, substantie kan in geen geval die helende werking bereiken. Het schudden, het dynamiseren, ontwikkelt de geneeskracht volgens deze filosofie.

Vanaf de potentie D23 is statistisch gezien zelfs geen molecuul van de uitgangsstof meer aanwezig. Volgens de grondlegger Hanhnemann is hoe geringer de dosis uitgangsstof, des te sterker de werking. De potentieëring wordt zo een magische handeling. Een magisch, occult ritueel.

Er zijn zelfs homeopathische drankjes die psychische en karakterlogische verandering beogen. Calcarea Carbonica C 2000 kan iemand die onintelligent en lui is, maken tot een werklustig en intelligent iemand. Causticum C 30 maakt van iemand met een boosaardige aanleg een innemend en hartelijk persoon volgens de filosofie van de homeopathie. Naar mijn mening heeft de homeopathie iets bedenkelijks want deze homeopathie heeft op een gegeven moment veel weg van de oude toverdrankjes. Een mens is suggestief beïnvloedbaar en suggestie en bijgeloof zijn de anti-krachten van het geloof in Christus Jezus. Dáár wordt mee gewerkt in de alternatieve geneeswijze en de homeopathie. De Here waarschuwt ons in Deuteronomium 18:18: Géén tovenarij, géén bezwering!

Het occultisme speelt in op de zwakheid van het ’vlees’, de mens, het verlangen naar verlichting in pijn en ziekte. De mens hoopt op wonderen door middel van toverdrankjes, magische handelingen en allerlei toverspreuken. We hebben te maken met de filosofie van Hahnemann die wel gelovig was maar het heilbrengend werk van Christus als fabel afwees. Naast de bereiding van de homeopathische middelen kleeft er nog een kwalijk aspect aan een dergelijke behandeling, het komt heel vaak voor dat er wordt gependeld. Zowel de oorsprong van de homeopathie, de bereiding van de ’geneesmiddelen’ en het pendelen zijn alleen al redenen om homeopathie zeer kritisch te benaderen. Er zijn zeer veel homeopaten die de pendel gebruiken om te bepalen welke medicijnen de patiënt moet gebruiken. De homeopaat die gebruik maakt van een pendel gelooft zelf heilig in de toverpendel.

Een pendel is een gewicht aan een draadje welke men tussen twee vingers boven de flesjes laat hangen. Aan de beweging die de pendel boven het flesje maakt kan de homeopaat zien welk flesje voor u is. Zo zoekt hij de druppels uit. De informatie die hij op deze wijze krijgt komt echter van de vader der leugen, de satan zonder dat men het door heeft. Maar ook u komt in zijn greep door die bewerkte druppels te gaan gebruiken én er in te geloven. Zodra u zo’n middel gaat gebruiken wordt u steeds afhankelijker en bespeelt door de grote bedrieger. De duisternis wil niets liever dat we ons heil en toezicht zoeken in het bijgeloof in plaats van het echte, ware, geloof. Alle andere antroposofische artsen met hun dwaalleer over ’reïncarnatie’, een afsplitsing van het Hindoeïsme, werken met homeopathie en gebruiken vaak de hoogste verdunningen om het geestelijke leven te beïnvloeden. Wees er dus heel voorzichtig mee als christen!
Lees verder http://www.bijbelarchief.nl/default.asp?id=88
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: FreeElectron
Omhoog
Plaats reactie

Terug naar “Dark Side Algemeen”