Catastrophe Japan - UPDATE

Alles puur natuur nier ;-)
User avatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Posts: 4252
Joined: Mon 15 Nov 2010, 19:53

Thu 11 Apr 2013, 21:45

Borssele gaat morgen dicht
donderdag 11 april 2013

Elke kerncentrale ligt jaarlijks zo'n drie weken stil om de splijtstofstaven te wisselen. Dus ook Borssele. Op vrijdag 12 april begint deze periode. Dit keer duurt het wat langer want de kerncentrale wordt ook onderzocht op de aanwezigheid van scheurtjes in het reactorvat. Met dat onderzoek wordt op 19 april begonnen. In Belgie staan kerncentrales in Doel en Tihange al maanden stil omdat er duizenden scheuren zijn ontdekt in de reactorvaten. Doel 3 wordt pas in juni weer opgestart. En hoewel in 1999 werd besloten dat Borssele tot uiterlijk 2003 open kon blijven - onder andere omdat er zorgen zijn over de veiligheid van oudere reactoren - is door latere regeringen besloten dat de centrale maar liefst dertig jaar langer (tot 2033) open mag blijven. Nederland experimenteert willens en wetens met de veiligheid van haar burgers. Een van de oudste reactoren van Europa mag nog 30 jaar langer kernafval blijven produceren. Over het onderzoek naar scheurtjes in het Borsselse reactorvat: Delta en Essent (de eigenaren) hebben er, gesteund door de regering, voor gekozen een beperkt onderzoek te doen: Alleen bij de lasnaden en sommige grote vlakken van het reactorvat. Dus je hebt een groot vat waar misschien gaten in zitten en die moet je vinden. Maar dan onderzoek je alleen een klein deel van het vat... Als je er meer over wilt weten dan kun je even op de site van WISE gaan kijken

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
User avatar
combi
Administrator
Administrator
Posts: 16004
Joined: Sat 21 Aug 2010, 21:27

Mon 15 Apr 2013, 11:38

Link uit post hierboven:

Verwarring onderzoek haarscheurtjes Borssele
(15 maart 2013)
http://www.wisenederland.nl/node/3415


Naar aanleiding van de ontdekking van duizenden haarscheurtjes in de kerncentrales in Doel en Tihange (Belgie) heeft de Nederlandse overheid beloofd dat ook de kerncentrale Borssele wordt onderzocht. Het is immers een vergelijkbaar type reactor en in beide gevallen is aan het reactorvat gewerkt door het Nederlandse bedrijf RDM. Toen er tumult ontstond (zomer 2012) over de scheurtjes haastte EPZ, exploitant van Borssele, zich om te melden dat de kans op scheurtjes in het reactorvat van Borssele veel kleiner is “omdat er een ander soort metaal is gebruikt”. Alsof Doel en Tihange wel verwacht hadden dat er scheurtjes in hun reactorvaten zaten…

Dit is wat de EPZ op 9 augustus 2012 naar buiten bracht

Controle reactorvat

Na fabricage is het reactorvat 100% gecontroleerd en is een inspectieprogramma opgesteld voor de bedrijfsperiode. Het inspectieprogramma van het reactorvat is destijds in samenwerking met de deskundige autoriteit, de Dienst Stoomwezen, opgesteld en goedgekeurd door onze toezichthouder de Kern Fysische Dienst (KFD) om alle bekende situaties af te dekken. We gebruiken voor deze controle verschillende ultrasone en visuele inspectietechnieken.

Hier nam de regering dus genoegen mee. Er werd gesteld dat het onderzoek in Borssele pas hoeft plaats te vinden als de centrale toch stil ligt voor de jaarlijkse splijtstofwissel (april 2013) Dat is een puur economische overweging geweest; om het vat te onderzoeken moet de reactor stilliggen en dat kost geld…. dus heeft de EPZ Minister Kamp (VVD) er van overtuigd dat eerder stil leggen voor onderzoek niet nodig is.

Vervolgens ontstond er natuurlijk discussie over de precieze meet-techniek. De Belgen beweren dat de scheurtje smet maar 1 soort apparaat te ontdekken zijn. Er zijn meer manieren om iets ‘ultrasoon’ te meten maar het soort apparaat waar in Belgie mee gewerkt wordt is uniek. Op 7 maart 2013 bericht de Gazet van Antwerpen dat het onderzoek in Tihange en Doel langer zal duren. Het apparaat zal in april niet beschikbaar zijn voor Nederland. Maar wordt de inspectie dan uitgesteld? En tot wanneer dan ? Tot de volgende splijtstofwissel of periode van regulier onderhoud ? Of wordt de centrale dan toch maar even stilgelegd als het apparaat beschikbaar komt?

Volgens het ministerie (KFD) zijn er (toch) verschillende manieren om het onderzoek op effectieve wijze uit te voeren. De Arnhemse afdeling van NRG zou een nieuwe methode ontwikkeld hebben om het onderzoek te kunnen uitvoeren op een manier die voldoende zekerheid bied dat eventuele scheurtjes aangetoond worden. Dit is wat de KFD zegt: De informatie in GvA, dat er maar 1 apparaat is die het kan meten, kan volgens ons niet juist zijn. Zo is er al met andere apparatuur in Zwitserse en Zweedse reactoren gemeten. In Nederland doet NRG Arnhem al lang het niet-destructieve onderzoek van het KCB reactorvat. Deze organisatie heeft nu een nieuwe methode ontwikkeld en onder toezicht van Lloyds Register (het vroegere Stoomwezen) gekwalificeerd voor het onderzoek naar 'aantekeningen' zoals bekend van Doel-3 en Tihange-2. Zover wij als KFD weten is er geen reden om aan te nemen dat het onderzoek aan het reactorvat KCB niet tijdens de stop zou kunnen plaatsvinden.

En dit is wat EPZ antwoord op vragen over het artikel in de GvA: De daadwerkelijke (Doel 3) inspecties worden uitgevoerd met (ultrasoon) apparatuur die algemeen beschikbaar is. Deze apparatuur wordt gemonteerd op een meetmast die in het reactorvat wordt geplaatst en die reactorvat specifiek is. De kerncentrale Borssele heeft zelf een dergelijke meetmast. De vertraging in Doel heeft dan ook geen consequenties voor de reactorvatinspecties bij de kerncentrale Borssele.

De grote vraag is vooral; gaat Borssele echt het hele reactorvat onderzoeken of alleen bijvoorbeeld de lasnaden en een klein deel van het oppervlak van het reactorvat? Want reken maar dat ze haast hebben… …de centrale moet in april zo gauw mogelijk weer aangezet worden. Want veiligheid is leuk, maar veel geld verdienen is nog leuker......

Op 6 maart 2013 werd er in de 2e kamer nog gedebatteerd over 'de veiligheid van kerncentrales'. Niet gehinderd door al te veel kennis antwoordde Minister Kamp frank en vrij op de vragen van kamerleden. Zo zei hij dat Borssele nog helemaal niet is onderzocht met ultrasone meetapparatuur. En EPZ zegt van wel... Afijn, in het definitieve verslag van het debat zal dat wel recht getrokken worden.
User avatar
Mec
Super QFF-er
Super QFF-er
Posts: 1518
Joined: Fri 17 Dec 2010, 19:44

Fri 17 May 2013, 00:46

My Jekyll doesn't Hide
User avatar
combi
Administrator
Administrator
Posts: 16004
Joined: Sat 21 Aug 2010, 21:27

Mon 20 May 2013, 14:26

Rice planted 10 miles from Fukushima Daiichi — Residents can’t stay in town overnight — “Intended for sale”
Published: May 19th, 2013 at 4:52 pm ET
By ENENews
Farmers in the city of Tamura, Fukushima Prefecture, have begun planting rice in a district once designated a no-go zone because of radioactive fallout ejected by the disaster-hit Fukushima No. 1 power plant.

It is the first time since the March 2011 core meltdowns that rice intended for sale has been planted in any former hot zone within 20 km of the power plant.

Saturday’s rice planting was carried out in Tamura’s Miyakojimachi district, about 15 km [9.4 miles] from the plant [...]

Residents can enter without permission during the daytime but aren’t allowed to stay overnight [...]
User avatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Posts: 4252
Joined: Mon 15 Nov 2010, 19:53

Sat 25 May 2013, 20:21

Kent u die mop van die scheurtjes...?
vrijdag 24 mei 2013

Het is zo gek dat je er bijna om zou lachen... Toen heel België in rep en roer was omdat er duizenden scheurtjes werden ontdekt in de reactorvaten van de kencentrales in Tihange en Doel, kwam de vraag op of Borssele niet ook even nagekeken moest worden. De reactorvaten zijn immers door hetzelfde bedrijf gemaakt (RDM), in dezelfde periode. Bovendien waren er in 1972 al berichten over scheuren in het vat van Borssele. Na veel gedoe, en maanden later, werd ook Borssele onderzocht. Tenminste... deels. Of toch helemaal ? Het hangt ervan af aan wie je het vraagt. Tot vandaag weten we niet zeker wie er gelijk heeft; de exploitant die zegt dat het hele vat is onderzocht, of minister Kamp (EZ) die zegt dat alleen delen zijn bekeken.

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
User avatar
Mec
Super QFF-er
Super QFF-er
Posts: 1518
Joined: Fri 17 Dec 2010, 19:44

Fri 07 Jun 2013, 20:18

My Jekyll doesn't Hide
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: kwest
Top
User avatar
tjen
QFF Gold Member
QFF Gold Member
Posts: 223
Joined: Thu 04 Apr 2013, 18:17

Wed 12 Jun 2013, 15:22

User avatar
tjen
QFF Gold Member
QFF Gold Member
Posts: 223
Joined: Thu 04 Apr 2013, 18:17

Wed 12 Jun 2013, 15:59

N & S Polar, Shell plasmas, Ionosphere, HAARP Subatomic particles, min 37:00Adam Kadom

http://dvorahcurtis.com/Full-Tmbs/Paint ... omFULL.jpg

Arc of the Covenant

http://dvorahcurtis.com/Full-Tmbs/Paint ... ntFULL.jpg

http://dvorahcurtis.com/Full-Tmbs/Cards ... 4-FULL.jpg
User avatar
combi
Administrator
Administrator
Posts: 16004
Joined: Sat 21 Aug 2010, 21:27

Tue 18 Jun 2013, 22:18

Thursday, June 13, 2013
"Eat and Support the Recovery of #Fukushima" Food Fair at TEPCO Headquarters Was a Great Success


According to Denki Shinbun (6/13/2013), an electric power industry newspaper:

?????????????????????????

Eat and support the recovery of Fukushima - Food fair held at TEPCO Headquarters

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

"Fukushima Recovery Bazaar" to sell foodstuff from Fukushima Prefecture was held on June 11 at TEPCO Headquarters in Tokyo. Made-in-Fukushima tomatoes, cherries, sake, Kitakata ramen noodles were displayed, and people formed long lines to buy them. At the company cafeteria, "soup with pork" was the very popular day's special. A TEPCO employee in charge of selling the foodstuff said, "We hope eating foodstuff made in Fukushima Prefecture will help the recovery of Fukushima. We will continue to support the recovery through various activities."


http://ex-skf.blogspot.nl/2013/06/eat-a ... shima.html
User avatar
combi
Administrator
Administrator
Posts: 16004
Joined: Sat 21 Aug 2010, 21:27

Wed 19 Jun 2013, 12:38

Radioactieve stof in grondwater Fukushima
19 juni 2013 12:29
http://www.nu.nl/buitenland/3504866/rad ... shima.html


In het grondwater bij de Japanse kerncentrale Fukushima I zijn grote hoeveelheden radioactief materiaal aangetroffen.

Dat heeft energiemaatschappij en beheerder Tepco van de centrale woensdag gemeld.

Het gaat om strontium-90, een bijproduct van kernsplijting. De hoeveelheden in het grondwater overschrijden de wettelijke limiet 30 keer.

Tepco pompt water in de reactoren om ze te koelen. De centrale Fukushima I is de laatste tijd getroffen door een aantal waterlekkages en stroomstoringen.

Het vervuilde water mag niet in zee terechtkomen, waarschuwen experts. De aan zee gelegen kerncentrale werd in 2011 getroffen door een verwoestende aardbeving en tsunami, gevolgd door een kernramp.
User avatar
ninti
Administrator
Administrator
Posts: 1016
Joined: Tue 11 Jan 2011, 23:28

Tue 25 Jun 2013, 20:05

Tokyo Electric Power Co. has seen a rise in the level of radioactive tritium in seawater within the harbor at the crippled Fukushima No. 1 nuclear power plant. A sample collected Friday contained around 1,100 becquerels of tritium per liter, the highest level detected in seawater since the nuclear crisis at the plant started in March 2011, the utility said Monday.

An official of the Nuclear Regulation Authority said groundwater containing radioactive substances may be seeping into the harbor from the plant site and there is a need to carry out a careful investigation because the data collected so far are limited. According to Tepco, the sample with the highest tritium concentration was collected near a water intake on the east side of the reactor 1 turbine building. The level was more than double that of a sample taken on June 10 in the same area. The latest announcement was made after Tepco detected high levels of radioactive tritium and strontium in groundwater from an observation well at the plant. The government-set safety limit for tritium is 60,000 becquerels per liter of seawater.

http://hisz.rsoe.hu/alertmap/site/?page ... -39766-JPN
"The presence of those seeking the truth is infinitely to be preferred to the presence of those
who think they've found it."
Sir Terry Pratchett
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: blackbox
Top
User avatar
meNsies
Super QFF-er
Super QFF-er
Posts: 477
Joined: Tue 01 Nov 2011, 18:18

Fri 28 Jun 2013, 00:22

Radiation Levels Skyrocket at Fukushima

http://www.zerohedge.com/contributed/20 ... -fukushima
User avatar
Mec
Super QFF-er
Super QFF-er
Posts: 1518
Joined: Fri 17 Dec 2010, 19:44

Wed 03 Jul 2013, 02:13

Shocking Plane Radiation On Flight From Chile To US

http://rense.com/general96/shockingplanerad.html

:sick:
My Jekyll doesn't Hide
User avatar
ninti
Administrator
Administrator
Posts: 1016
Joined: Tue 11 Jan 2011, 23:28

Wed 10 Jul 2013, 10:05

Fukushima boss hailed as hero dies

Masao Yoshida defied management of power company Tepco by cooling nuclear reactors with seawater to staunch meltdown

Masao Yoshida – whose actions as manager of the Fukushima Daiichi power plant during its triple meltdown averted an even greater disaster – has died.

Yoshida, 58, took early retirement from the plant's operator, Tepco, in late 2011 after being diagnosed with oesophageal cancer. He died in a Tokyo hospital on Tuesday, reports said.

Tepco and Yoshida, a heavy smoker, said the cancer was not related to the nuclear accident caused by the March 2011 tsunami that hit Japan.

Although Tepco has been widely criticised for its handling of the accident, Yoshida's courage and refusal to follow orders from the firm's headquarters after the plant was struck by a 42-foot tsunami on the afternoon on 11 March 2011 have been credited with preventing a catastrophic release of radiation that could have forced the evacuation of Tokyo.

The 58-year-old stayed on at the plant to direct the perilous operation to cool its crippled reactors amid frequent aftershocks and hydrogen explosions inside reactor buildings.

He will be remembered most of all for defying an order from senior Tepco officials in Tokyo to stop pumping seawater into one of the damaged reactors in a frantic effort to keep it cool. Tepco officials were concerned that pumping seawater into the reactors would render them commercially useless.
The attachment Masao-Yoshida-was-in-char-010.jpg is no longer available
His death will deprive experts of an important source of information for future investigations into the accident. More than two years after the triple meltdown radiation levels in key areas of Fukushima Daiichi are still far too high for on-site inspections.

Workers at the plant are also struggling to treat huge amounts of contaminated water used to cool melted fuel deep inside three of the plant's six reactors.

This week Tepco said it had detected a dramatic spike in radioactive caesium levels in groundwater in an area of the plant close to the sea.

The discovery is another blow to efforts to clean up the site; the operation to remove melted fuel from the reactors and decommission the facility is expected to take about 40 years.

Tepco officials said they had found levels of caesium-134, which has a half life of about two years, at 9,000 becquerels per litre inside a well on Tuesday – about 90 times higher than levels three days earlier and 150 times higher than Japan's safety standard.

The company said it had yet to determine the cause of the radiation spike.
>> http://www.guardian.co.uk/world/2013/ju ... -hero-dies
Attachments
Masao-Yoshida-was-in-char-010.jpg
Masao-Yoshida-was-in-char-010.jpg (27.31 KiB) Viewed 662 times
"The presence of those seeking the truth is infinitely to be preferred to the presence of those
who think they've found it."
Sir Terry Pratchett
User avatar
Mec
Super QFF-er
Super QFF-er
Posts: 1518
Joined: Fri 17 Dec 2010, 19:44

Sat 13 Jul 2013, 01:36

The US Fears the World will Discover its Big Nuclear Secret
In the US there are 31 [sic] units the same type of that of Fukushima nuclear plant [23 are virtually identical to Fukushima]

http://oilprice.com/Latest-Energy-News/ ... ecret.html
My Jekyll doesn't Hide
Post Reply

Return to “Natuur”