De planeet Saturnus

Alles puur natuur nier ;-)
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

wo 19 okt 2011, 23:36

woensdag, 19 oktober 2011 17:36

De planeet Saturnus
door BaphometDeze Woensdag naast een nieuwe aQterQrond hier op QFF ook wat aandacht voor het thema van de aQterQrond... De planeet Saturnus... Om een helder beeld te krijgen van de planeet waar we het nu over gaan hebben neem ik jullie gemakshalve maar even mee naar Wikipedia... Leest U even mee...???

Afbeelding

Saturnus is van de zon af gerekend de zesde planeet in ons zonnestelsel en op Jupiter na de grootste. Beide gasreuzen zijn zogenaamde 'buitenplaneten'. Saturnus is vernoemd naar de Romeinse god van de landbouw, Saturnus. Saturnus is al sinds de prehistorie bekend.

Samenstelling

De samenstelling van Saturnus lijkt veel op die van Jupiter. In het centrum bevindt zich een rotsachtige kern, daaromheen een mantel van vloeibaar metallisch waterstof, gevolgd door een laag van moleculair waterstof. De temperatuur in de kern bedraagt 12 000 K. Als gevolg van het Kelvin-Helmholtz mechanisme straalt Saturnus meer energie uit dan hij van de zon ontvangt. Deze energie-uitstraling wordt versterkt door de wrijvingswarmte die vrijkomt wanneer helium in de mantel tegen waterstof botst.

Als gevolg van zijn snelle rotatie (10h 14m aan de evenaar, 10h 41m op hogere breedtegraden) is Saturnus naar de polen toe behoorlijk afgeplat en het verschil tussen diameter tussen de polen en de evenaar bedraagt bijna 10% (120 536 km vs. 108 728 km). Bij andere (gasvormige) planeten doet dit verschijnsel zich ook voor, maar nergens zo sterk als bij Saturnus. Een ander opmerkelijk feit over Saturnus is dat de gemiddelde dichtheid slechts 0,687 kg/l bedraagt: als enige planeet in ons zonnestelsel is dit kleiner dan de dichtheid van water. Als je een bak met water zou hebben waar Saturnus in zou passen, zou de planeet blijven drijven.

Atmosfeer
Samenstelling atmosfeer
Waterstof (H2) 96 (±2) %
Helium (He) 3 (±2) %
Methaan (CH4) 0,4 (±0,2) %
waterdamp (H2O) 0,1%
Ammoniak (NH3) 0,012 (±0,008) %
Ethaan (C2H6) 0,0007 (±0,0002) %
Waterstoffosfide (PH3) 0,0001%
Propaan (C3H8) sporen
Acetyleen (C2H2) sporen

De atmosfeer van Saturnus bestaat voor meer dan 93% uit waterstof en voor iets meer dan 5% uit helium. Het resterende deel wordt ingenomen door methaan, waterdamp, ammoniak, ethaan, propaan, acetyleen en waterstoffosfide welke sporadisch voorkomen. Op Aarde bestaat een duidelijke scheiding tussen land, water en atmosfeer. Saturnus heeft daarentegen alleen maar waterstoflagen die van een vloeibare vorm diep in de planeet langzaam overgaan in de gasvormige variant die in de atmosfeer voorkomt, zonder een duidelijke grens. Dit is een niet gebruikelijke situatie die voortkomt uit de enorme druk en temperatuur op Saturnus, genoemd een superkritieke toestand. Als gevolg van de extreme druk worden de gassen dusdanig samengeperst dat ze, op het punt waar normaal de overgang verwacht wordt, een dichtheid hebben die nog steeds overeenkomt met die van een vloeistof. Saturnus heeft daarom geen duidelijk planeetoppervlak, maar wetenschappers gebruiken als referentiepunt het punt waar de druk gelijk is aan 1 bar. Dit is aan de top van het wolkendek. Vanuit de ruimte gezien vertoont de atmosfeer van Saturnus een patroon van strepen of banden dat overeenkomsten vertoont met Jupiter. Het verschil is echter dat de banden van Saturnus vager zijn en rond de evenaar veel breder. Door de Voyager 1 werden complexe wolkenstructuren waargenomen in de atmosfeer die vanaf de Aarde niet zichtbaar waren. Op Saturnus waaien harde stormen, nabij de evenaar bereiken ze in de bovenlagen van de atmosfeer snelheden tot 500 m/s.

Ringen

Alle gasplaneten uit ons zonnestelsel vertonen een systeem van ringen, maar dat is pas op het einde van de 20e eeuw ontdekt. Het ringensysteem van Saturnus is verreweg het opvallendste en ook al veel eerder waargenomen. In 1610 keek Galileo Galilei naar Saturnus en zag drie objecten in plaats van één. Vol verbazing hield Galilei het er op dat de planeet twee handvatten (ansae) had. Toen hij twee jaar later nog eens keek waren deze verdwenen waarna ze twee jaar later weer verschenen, nu duidelijker dan ooit. Een halve eeuw later kon Christiaan Huygens dankzij de verbeterde telescooptechniek in 1655 als eerste bevestigen dat deze ansae eigenlijk een ring rond de planeet was. Huygens beschreef een dunne platte ring die de planeet nergens raakte. Dit werd aanvankelijk met enige scepsis ontvangen, maar werd door Richard Hooke en Giovanni Cassini bevestigd.

Cassini toonde in 1675 aan dat de ring in werkelijkheid uit twee ringen bestond, waartussen zich een scheiding bevond die later de naam Cassinischeiding kreeg. In 1858 bewees James Clerk Maxwell dat de ringen gruis en stukjes rots moesten bevatten.

De laatste inzichten zijn dat het een stelsel is van talloze minieme, afzonderlijke ringen met smalle, lege afscheidingen tussen deze ringen. De ringen zijn gemiddeld slechts zo'n 20 meter dik en bestaan uit ijs en meteorietstofdeeltjes. Het hele stelsel is concentrisch, wat veroorzaakt wordt door de vele maantjes van Saturnus, die zwaartekrachtschommelingen ondergaan en veroorzaken.

Doordat Saturnus' equatoriale vlak 2 maal per saturnusjaar (30 aardse jaren) de onze kruist, verdwijnen elke 15 jaar de ringen voor enkele weken uit het zicht. Dit wordt veroorzaakt doordat we de ring dan vanaf de zijkant zien en door de minieme dikte van slechts 20 meter. Op 11 augustus 2009 kruiste het vlak opnieuw en verdween het herkenbare aangezicht van de planeet.

Alleen de A-, B- en C-ring zijn met de amateur-telescopen zichtbaar vanaf de aarde. De D- en E-ring werden respectievelijk in 1969 en 1967 vanaf aarde ontdekt. De F- en G- ringen werden op foto's van de Voyager expedities waargenomen.

De F-ring heeft een gevlochten structuur en wordt in stand gehouden door de herdermaantjes Prometheus en Pandora.

R/2004 S1 is een heel kleine ring tussen de A- en F-ring, in de buurt van de baan van Atlas, die in september 2004 door het Cassini-Huygens team werd ontdekt. Er moet echter nog nagegaan worden of deze ring volledig en permanent is alvorens hij een definitieve aanduiding krijgt.

Op 7 oktober 2009 publiceerden wetenschappers de ontdekking van een enorme buitenring met een radius van 13 miljoen kilometer, ofwel 200 maal de diameter van de planeet zelf. De ring is ontdekt met behulp van de Spitzer ruimtetelescoop. Met de ontdekking is er nu ook een reële theorie voor de kleuring van de maan Iapetus, die aan één zijde donkerkleurig is. Men gaat er nu van uit dat deze ring daarvoor verantwoordelijk is.

Scheidingen tussen de ringen

De duidelijk waarneembare ruimte tussen de A- en B-ring is bekend als de Cassinischeiding (4650 km breed) en wordt veroorzaakt door de maan Mimas.

Er bestaat nog een kleinere ruimte binnen de A-ring (de Enckescheiding). Deze is heel wat minder goed te zien. Ze is slechts 325 km breed en werd mogelijk waargenomen in 1837 door Johann Encke maar pas met zekerheid bevestigd in 1888 door James Keeler. Het kleine maantje Pan (20 km groot) heeft zijn baan in deze scheiding.

De Voyagers ontdekten verder nog kleinere scheidingen : de Maxwellscheiding op 87 500 km afstand (270 km breed) en de Keelerscheiding op 136 500 km afstand (35 km breed); deze laatste wordt opengehouden door het maantje Daphnis.

De stand van de ringen zoals we die vanaf aarde kunnen observeren maakt een cyclus door van 29,5 jaar. De jaren waarin wij ons op aarde in het vlak van de ringen bevonden (1612, 1671-1672, 1685, 1789-1790, 1848-1849, 1966, 1979-1980), zijn in het verleden van belang geweest omdat op dat ogenblik het licht van de ringen minimaal is en de kans daardoor vergroot dat men kleine, lichtzwakke maantjes kon ontdekken. Een voorbeeld hiervan is de ontdekking van Janus in 1966 door Audouin Dolfus vanaf het Observatorium van de Pic du Midi.

Manen van Saturnus

Het is moeilijk om een arbitraire scheiding te maken tussen een kleine maan en een grote brok van de ringen. Begin 2007 waren er 56 natuurlijke manen en maantjes bekend. Zie verder het artikel Manen van Saturnus.

Verkenning

Eind jaren 70 en begin jaren 80 zijn er drie onbemande NASA ruimtesondes in de buurt van Saturnus geweest. In 1997 werd de ESA/NASA ruimtesonde Cassini-Huygens gelanceerd om Saturnus en de manen verder te onderzoeken.

Pioneer 11

Pioneer 11 werd op 6 april 1973 gelanceerd en naderde Saturnus op 1 september 1979 tot op 21.000 km. Naast gegevens over magnetische velden en straling leverde Pioneer 11 de eerste gedetailleerde foto's van Saturnus en enkele manen.

Voyager 1

Na een bezoek aan Jupiter naderde de Voyager 1 Saturnus op 12 november 1980 tot op 124.000 km. Deze missie leverde gegevens op over de ringen en de samenstelling van de atmosfeer van Saturnus en zijn maan Titan.

Voyager 2

Ruim een half jaar na Voyager 1 benaderde Voyager 2 op 25 augustus 1981 Saturnus het dichtst om vervolgens door te reizen naar Uranus en Neptunus.

Cassini-Huygens

Op 15 oktober 1997 werd door de ESA en NASA gezamenlijk de Cassini-Huygens ruimtesonde naar Saturnus gestuurd. Op 11 juni 2004 passeerde dit ruimtevaartuig de maan Phoebe en op 1 juli 2004 doorkruiste Cassini-Huygens de ringen van Saturnus om vervolgens op slechts 18.000 km langs de planeet zelf te razen. De eerste gedetailleerde foto's van de maan Titan werden op 27 oktober 2004 ontvangen.

Op 9 november 2006 werd er een persbericht uitgebracht waarin melding werd gemaakt van de ontdekking van een orkaanachtige storm op Saturnus' zuidpool. De diameter van de storm bedraagt ongeveer 8.000 kilometer en beslaat daarmee ongeveer 2/3e van de diameter van de gehele aarde. De storm raast met een vaart van 550 kilometer per uur zonder zich te verplaatsen.

Waarnemen

Saturnus is met het blote oog zichtbaar als een heldere heldergele "ster" die niet flikkert. De ringen zijn niet met het blote oog te zien, met een verrekijker is wel te zien dat Saturnus niet cirkelvormig is. Een kleine telescoop laat de ringen al goed zien. De scheidingen tussen de ringen worden wel gebruikt om de kwaliteit van telescopen te testen. De zichtbaarheid van de ringen varieert overigens met de hoek waaronder wij ze vanaf de aarde zien. Als de aarde precies in het vlak van de ringen staat kijken we precies op de rand en zijn ze vrijwel onzichtbaar. Dit was het geval op 11 augustus 2009; het zal daarna 7,5 jaren duren voordat de ringen weer maximaal openstaan.

Ook op Youtube is genoeg te vinden over de planeet Saturnus... Kijkt U even mee...???Tja al met al interessant genoeg voor een eigen plekje op QFF leek me zo... Voortaan kunnen jullie hieronder in de comments dus alles over de planeet Saturnus neer kwakken...

;-)

Thanks!

De Ringen van Saturnus
1119 AD
FreeElectron
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 4292
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 22:26

do 20 okt 2011, 00:17

Tja ..... :lol:

Afbeelding
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

do 20 okt 2011, 00:46

In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
Gebruikersavatar
blackbox
Administrator
Administrator
Berichten: 6282
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

do 20 okt 2011, 01:52

Much has been written on the subject of the Music of the Spheres.

The Axis Mundi or visible Migdol Tower of Eden (Har-Magedon) of pre-Flood fame has many names and numerous contradictory descriptions. It has been depicted as a cosmic 'woman' and a cosmic 'tree', even represented as a Peach tree, Banyan Tree, Sigillari tree and Olive Tree.

This Har-Magedon tower of Eden was God's Tent and Holy Mountain, and God was said to reside there. Temples were built in the post-Flood period modelled after a cube-like object observed within it. The story of Jacob's ladder is an account of one man's vision of God's tent-like house within the invisible post-Flood vortex; he slept where the invisible and ever-moving vortex was grounded. Jacob saw not a European style rung-ladder, but terraced steps in a pyramid or tent-like structure. Jacob re-named Luz, Beth-El.

Jacob's "Beth-El", to post-Flood Hebrews is Har-Magedon (wrongly translated as Armageddon and misconstrued as to meaning by exegetes). Beth-El is Mt.Meru to Persian descendants. It is the Swirling Swastikas and the Polar Mountain and the Pyramid with an eye atop. Har-Magedon is simply a place, not a global situation.

The Saturn myth holds that Saturn sat, not where it orbits today, but above the orbit plane, towards Polaris, and earth was likely a satellite of Saturn with a plasma column connecting the two celestial bodies. The plasma column was the approximate shape of a Herbig-Haro object. The column, apparently, was buffeted by the solar wind so that it assumed differing shapes, hence the numerous contradictory depictions of it.

This plasma column is also depicted as a Tower with aninmals and objects within it. A cube is another object besides an hexagon. The deciphering of symbols by resurrecting ancient cymatics of Rosslyn Chapel may offer explanation as to how the music of the spheres caused objects to appear within the plasma column.


Afbeelding
impression of what Saturn may have looked like from Earth during the Golden Age

http://www.rumormillnews.com/cgi-bin/ar ... ead=104948
illuminati of my own reality
Gebruikersavatar
blackbox
Administrator
Administrator
Berichten: 6282
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

do 20 okt 2011, 02:08

Afbeelding

illuminati of my own reality
Gebruikersavatar
blackbox
Administrator
Administrator
Berichten: 6282
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

do 20 okt 2011, 02:13

"If the geometric figure in Rosslyn Chapel is produced by the same principles as is happening on Saturn - vibration and sound - then Saturn is literally singing a piece of music to us."

http://www.rumormillnews.com/cgi-bin/ar ... ead/104943
illuminati of my own reality
Gebruikersavatar
blackbox
Administrator
Administrator
Berichten: 6282
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

do 20 okt 2011, 02:51

Jubal and Pythagoras


Afbeelding

So the Pythagoreans in their love of numbers built up this elaborate number lore, but it may be that the numbers that impressed them most were those found in the musical ratios.

Lets start with this frontispiece from a 1492 book on music theory.

The upper left frame shows Lubal or Jubal, from the Old Testament, "father of all who play the lyre and the pipe" and 6 guys whacking on an anvil with hammers numbered 4, 6, 8, 9, 12, 16.

The frames in the upper right and lower left show Pithagoras hitting bells, plucking strings under different tensions, tapping glasses filled to different lengths with water, all marked 4, 6, 8, 9, 12, 16. In each frame he sounds the ones marked 8 and 16, an interval of 1:2 called the octave, or diapason.

In the lower right, he and Philolaos, another Pythagorean, blow pipes of lengths 8 and 16, again giving the octave, but Pythagoras holds pipes 9 and 12, giving the ratio 3:4, called the fourth or diatesseron while Philolaos holds 4 and 6, giving the ratio 2:3, called the fifth or diapente.

They are:

8 : 16 or 1 : 2 Octave diapason
4 : 6 or 2 : 3 Fifth diapente
9 : 12 or 3 : 4 Fourth diatesseron

These were the only intervals considered harmonious by the Greeks. The Pythagoreans supposedly found them by experimenting with a single string with a moveable bridge, and found these pleasant intervals could be expressed as the ratio of whole numbers.
http://www.dartmouth.edu/~matc/math5.ge ... unit3.html

Edit: Dat golfje in de link vind ie niet zo fijn.....
illuminati of my own reality
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Dromen
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

do 20 okt 2011, 03:00

[quote=""blackbox" post=43704"]Jubal and Pythagoras


Afbeelding

So the Pythagoreans in their love of numbers built up this elaborate number lore, but it may be that the numbers that impressed them most were those found in the musical ratios.

Lets start with this frontispiece from a 1492 book on music theory.

The upper left frame shows Lubal or Jubal, from the Old Testament, "father of all who play the lyre and the pipe" and 6 guys whacking on an anvil with hammers numbered 4, 6, 8, 9, 12, 16.

The frames in the upper right and lower left show Pithagoras hitting bells, plucking strings under different tensions, tapping glasses filled to different lengths with water, all marked 4, 6, 8, 9, 12, 16. In each frame he sounds the ones marked 8 and 16, an interval of 1:2 called the octave, or diapason.

In the lower right, he and Philolaos, another Pythagorean, blow pipes of lengths 8 and 16, again giving the octave, but Pythagoras holds pipes 9 and 12, giving the ratio 3:4, called the fourth or diatesseron while Philolaos holds 4 and 6, giving the ratio 2:3, called the fifth or diapente.

They are:

8 : 16 or 1 : 2 Octave diapason
4 : 6 or 2 : 3 Fifth diapente
9 : 12 or 3 : 4 Fourth diatesseron

These were the only intervals considered harmonious by the Greeks. The Pythagoreans supposedly found them by experimenting with a single string with a moveable bridge, and found these pleasant intervals could be expressed as the ratio of whole numbers.
http://www.dartmouth.edu/~matc/math5.ge ... unit3.html

Edit: Dat golfje in de link vind ie niet zo fijn.....[/quote]

Die tekening daar rechts doet me weer denken aan dat kunstwerk in Assen bij het woutenbureau / pettenflat
1119 AD
Gebruikersavatar
dodeca
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1297
Lid geworden op: zo 28 aug 2011, 19:54

do 20 okt 2011, 03:03

In de golden age stond saturnus met zijn achtspaken aan de hemel boven de noordpool.Het was nooit echt donker want in de avond gaf koning achtspaak aka kronos veel licht.Er bestond geen nacht er was altijd licht.

Toen saturnus met achtspaak verdween (werd verdreven door zeus aka jupiter) werd het pas echt donker.Er was geen acht aan de hemel en krijgen we:

English: no eight = night.
French: non huit = nuit.
German: nein acht = nacht.
Italian: non otto = notte
Spanish: non oche = noche.
Russian ne vosem' = noch'
Polish nie osiem = noc
Sanskrit na as.t.a^u = nak
Avestan no^it~ as^ti = xs^ap
Greek ou okto^ = nux
Albanian s' tete" = nate"
Irish ni ocht = adaig
Welsh ni wyth = nos
Lith. ne as^tuoni` = nakti`s
Hittite natta 8 = nekuz
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, FreeElectron, Vortex
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

do 20 okt 2011, 03:18

[quote=""dodeca" post=43708"]In de golden age stond saturnus met zijn achtspaken aan de hemel boven de noordpool.Het was nooit echt donker want in de avond gaf koning achtspaak aka kronos veel licht.Er bestond geen nacht er was altijd licht.

Toen saturnus met achtspaak verdween (werd verdreven door zeus aka jupiter) werd het pas echt donker.Er was geen acht aan de hemel en krijgen we:

English: no eight = night.
French: non huit = nuit.
German: nein acht = nacht.
Italian: non otto = notte
Spanish: non oche = noche.
Russian ne vosem' = noch'
Polish nie osiem = noc
Sanskrit na as.t.a^u = nak
Avestan no^it~ as^ti = xs^ap
Greek ou okto^ = nux
Albanian s' tete" = nate"
Irish ni ocht = adaig
Welsh ni wyth = nos
Lith. ne as^tuoni` = nakti`s
Hittite natta 8 = nekuz[/quote]

Goeie 8 (acht) - goeie nacht zeg!
Good 8 (eight) - good night!

Thanks Doc.

Wat weet jij over Octagos Doc.?
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

do 20 okt 2011, 03:20

Afbeelding

:silly:
1119 AD
Gebruikersavatar
blackbox
Administrator
Administrator
Berichten: 6282
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

do 20 okt 2011, 03:55

[quote=""dodeca" post=43708"]In de golden age stond saturnus met zijn achtspaken aan de hemel boven de noordpool.Het was nooit echt donker want in de avond gaf koning achtspaak aka kronos veel licht.Er bestond geen nacht er was altijd licht.

Toen saturnus met achtspaak verdween (werd verdreven door zeus aka jupiter) werd het pas echt donker.Er was geen acht aan de hemel en krijgen we:

English: no eight = night.
French: non huit = nuit.
German: nein acht = nacht.
Italian: non otto = notte
Spanish: non oche = noche.
Russian ne vosem' = noch'
Polish nie osiem = noc
Sanskrit na as.t.a^u = nak
Avestan no^it~ as^ti = xs^ap
Greek ou okto^ = nux
Albanian s' tete" = nate"
Irish ni ocht = adaig
Welsh ni wyth = nos
Lith. ne as^tuoni` = nakti`s
Hittite natta 8 = nekuz[/quote]

Afbeelding

The Peratt Column

In papers published in The IEEE Transactions on Plasma Science, in 2003 and 2007, Anthony Peratt demonstrated that about 40 percent of the millions of petroglyphs carved worldwide are representations of plasma column instabilities. This column of plasma stretched away from the South Pole, and at some distance from the pole took a turn away from the Earth's axis of rotation (apparently some 30 degrees), which allowed it to be visible even at far northern latitudes on a daily basis. Three ball-shaped plasmoids in this stream were located at distances of 165,000, 190,000, and 435,000 miles below the South Pole. Peratt has named the visible stream of plasma the "Peratt Column."

Because of instabilities in the flow of plasma, the column below the plasmoids at various times assumed different shapes -- most notable, the outline of a "squating man." The self-illuminated visual experiences, never seen before on Earth, were recorded in millions of petroglyphs and pictographs (Peratt collected data on 4,000,000 petroglyphs), always carved or painted in large scale on rock cliffs high above ground, and always with a view of the south or south polar regions, and often in a manner which blocked the direct view of the plasmoid, which would have been of startling brilliance -- like looking at arc welding.


Afbeelding


http://saturniancosmology.org/peratt.php
illuminati of my own reality
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15996
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

do 20 okt 2011, 04:43

[quote=""baphomet" post=43709"][quote=""dodeca" post=43708"]In de golden age stond saturnus met zijn achtspaken aan de hemel boven de noordpool.Het was nooit echt donker want in de avond gaf koning achtspaak aka kronos veel licht.Er bestond geen nacht er was altijd licht.

Toen saturnus met achtspaak verdween (werd verdreven door zeus aka jupiter) werd het pas echt donker.Er was geen acht aan de hemel en krijgen we:

English: no eight = night.
French: non huit = nuit.
German: nein acht = nacht.
Italian: non otto = notte
Spanish: non oche = noche.
Russian ne vosem' = noch'
Polish nie osiem = noc
Sanskrit na as.t.a^u = nak
Avestan no^it~ as^ti = xs^ap
Greek ou okto^ = nux
Albanian s' tete" = nate"
Irish ni ocht = adaig
Welsh ni wyth = nos
Lith. ne as^tuoni` = nakti`s
Hittite natta 8 = nekuz[/quote]

Goeie 8 (acht) - goeie nacht zeg!
Good 8 (eight) - good night!

Thanks Doc.

Wat weet jij over Octagos Doc.?[/quote]


uit wortel2 topic

door dodeca op 03 sep 2006 18:42

Aha rome wat onder de curatele staat van onze knights of malta.

Het zwarte maltezer kruis wat je op die hitler boys hunnies pakken zag, die zwart pakken (gemaakt door hugo boss).

Alweer saturnus en hier zie je hem wel heel occult:

Afbeelding

De meeste van jullie zien hem niet gelijk maar deze is heavy sneaky.
Eerst even die letter G waar staat die nu precies voor?

Zullen maar het rijtje afgaan?

God: blert de eerste!
Gnostiek: zegt de tweede.

Sol zegt de derde.... en dat begint er waarchtig op te lijken,ik leg het uit:

Muziek vinden we bijna allemaal wel leuk. En de meeste muziek wordt in de G sleutel (let op het woord key is een belangrijke want de paus heb TWEE keys!!!!) genoteerd.

Weten we het nog de sound of music: do re mi fa sol la ti do, het geen c d e f g a b c betekend en de G is dus de sol!

En dat is precies wat het is, onze muziek wordt hoofzakelijk in de sleutel van de zon geschreven!

G is zon, maar welke?

Wel daar moet je eerst de geometrie voor kennen en dat is de ware betekenis van die letter G namelijk GEOMETRIE.

Kijk nog eens goed naar die passer en haak.We gaan de hoeken (puffff daar hebben we gelukkig onze hookers weer ,dat is een tijd geleden mijn geile hookers, boy I am glad you are here!!) bekijken.

Die haak is a piece of cake want die is negentig graden, maar die passer daar gaat het om en die doet 60 graden en dat heb een trinity, de trinity van de zes (666) en dat wordt het gelijkzijdige driehoek, ook wel de driehoek van de david ster genoemd. Aangezien het zowel boven als beneden is beelden we hem ook zo uit:

Afbeelding

De ster van moloch wordt die genoemd, een andere naam is de donkere ster of de ster die aan het dood gaan is, het is de zwarte zon, in arieman taal die SS hetgeen swartse sonne is, het is die ploert van darth vader.

Saturn dus.

Als je nou een beetje bekend ben in die geometrie dan zie je dat die dubbele ster tetra (merkaba) eigenlijk ook een vierkant voorstelt en dat vierkant is de NEGENTIG graden van die kapitien HOEK En die heeft een complementariteit en die ziet erzo uit:

Afbeelding

De octaheder holds de key en die is TWEE georienteerd vandaar dat papa, de paus, twee keys heeft.
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

do 20 okt 2011, 13:33

[quote=""dodeca" post=43708"]In de golden age stond saturnus met zijn achtspaken aan de hemel boven de noordpool.Het was nooit echt donker want in de avond gaf koning achtspaak aka kronos veel licht.Er bestond geen nacht er was altijd licht.

Toen saturnus met achtspaak verdween (werd verdreven door zeus aka jupiter) werd het pas echt donker.Er was geen acht aan de hemel en krijgen we:

English: no eight = night.
French: non huit = nuit.
German: nein acht = nacht.
Italian: non otto = notte
Spanish: non oche = noche.
Russian ne vosem' = noch'
Polish nie osiem = noc
Sanskrit na as.t.a^u = nak
Avestan no^it~ as^ti = xs^ap
Greek ou okto^ = nux
Albanian s' tete" = nate"
Irish ni ocht = adaig
Welsh ni wyth = nos
Lith. ne as^tuoni` = nakti`s
Hittite natta 8 = nekuz[/quote]

Frysk: Gjin acht = nacht
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

do 20 okt 2011, 17:18

En in het Gronings / Grunnigs:

Gain Aachte.... Naachte

Nogmaals dank Doc.

In het latijn...

Nulles Octo.... Noctu / Nocto
1119 AD
Plaats reactie

Terug naar “Natuur”