Venus en Mars 4

Alles puur natuur nier ;-)
Post Reply
User avatar
combi
Administrator
Administrator
Posts: 16001
Joined: Sat 21 Aug 2010, 21:27

Thu 14 Jul 2011, 19:56

Tau

 
Wat wordt Tau genoemd? Tau is de weg des hemels; Tau is ook de weg des mensen. Tsjwang-tz
De planeten van het zonnestelsel werden gestoord door de aanrakingen tussen Venus, Mars en de aarde. In de annalen der bamboe boeken, waarin geschreven staat dat de 'vijf planeten' in het tiende jaar van Keizer Kwei, de achttiende heerser  sinds Jahoe 'uit hun baan liepen. In de nacht vielen de sterren als regen. De aarde schudde.' (James Legge (ed), The Chinese Classic, III, dl. 1, 125.)
De stoornissen in de planeten familie werden veroorzaakt door botsingen tussen Venus en Mars. De strijd tussen twee sterren, die zo helder leken als zonnen, zouden volgens een andere Chinese kroniek hebben plaats gevonden in de dagen van dezelfde Keizer Kwei (Kwei-Tsji):
'In die tijd werden er aan de hemel twee zonnen gezien die met elkaar streden. De vijf planeten werden aan gegrepen door ongewone bewegingen. Een deel van de berg T'ai Sjan stortte in. (L. Wieger, Textes historiques (2e ed. 1922-1923), I, 50).

The Immortal Bridge , a natural landscape. bron
De twee strijdende sterren werden door ons herkend als Venus en Mars. Met de woorden van Eratosthenes, de Alexandrijnse bibliothecaris uit de derde eeuw voor onze jaartelling: 'Op een derde plaats staat de ster (stella) Mars ... . Zij werd achtervolgd door de ster (sidus) Venus; toen kreeg Venus hem te pakken en deed hem in vurige hartstocht ontvlammen.' (Eratosthenes, ed. Robert, blz. 195.)
Op een astronomische kaart, die uit de middeleeuwen dateert (1193), en bij de opvoeding van keizers werd gebruikt, en die bekend staat als de Soochow Astronomical Chart. (The Soochow Astronomical Chart (vert. en uitgeg. door Rufus en Hsing-tsjih-tjesn) wordt op gezag der ouden verklaart dat het voorviel dat planeten uit hun baan liepen.

The thirteenth-century Chinese Soochow Astronomical Chart represents an ideal astrography of the Chinese, endorsed by Yi dynasty Korean Neo-Confucian government. The 'Celestial Emperor' and guars are at the center of the chart. The geomancer's compass mirrors this astrography. bron
Er word gezegd dat Venus een keer ver wegliep uit de dierenriem en de 'Wolfster' aanviel. Een wijziging in de loop der planeten werd als een hemelse verbolgenheid beschouwd, daar het gebeurde als de keizer of zijn ministers zondigen. In de oude Chinese kosmologie wordt 'de aarde voorgesteld als een lichaam, dat in de lucht hing en naar het oosten toe bewoog.' (J.C. Ferguson, Chinese Mythology (1928), blz 29.) Zij werd dus opgevat als één van de planeten.
De volgende passage uit de tauistische tekst van Wen-tze (Wen-Tzi in Textes Taoistes, vert C. de Harlez (1891).) bevat een beschrijving van rampen, die, zoals we hebben bevonden, bij elkaar horen:
'Als de hemel, vijandig tegen levende wezens, hen wil vernietigen, verbrandt hij hen; de zon en de maan verliezen hun vorm en worden verduisterd; de vijf planeten verlaten hun wegen; de vier seizoenen betreden elkaars terrein; het daglicht is verduisterd; gloeiende bergen storten in; Rivieren drogen op; het onweert dan in de winter; in de zomer is alles met rijp bedekt; de dampkring is dik en menselijke wezens verstikken; de staat gaat ten onder; aanzicht en ordening van de hemel zijn veranderd; de loop van de seizoen-perioden wordt vestoord (in wanorde gebracht) ... alle levende wezens bestoken elkaar.'

Hwai-nan-tz een Tauistisch schrijver uit de derde eeuw van deze jaartelling, zegt, dat de zon en de maan hun paden verlieten; hij geeft de overlevering aan ons door, dat, 'als de vijf planeten op hun weg gaan ronddwalen' de staat en de gewesten door een vloed zullen worden geteisterd'.  (Hoei-nan-tze in Textes Taoistes). Het tauisme is de overheersende religie van China. 'De naam Tau betekende oorspronkelijk de omloop van de hemelse weg rondom de aarde.
Deze beweging van de hemel werd beschouwd als de oorzaak van de verschijnselen op aarde. Tau werd gelokaliseerd rondom de hemelpool die als de zetel van de macht werd beschouwd omdat alles daarom draaide. In de loop van de tijd werd Tau gezien als de algemene kosmische energie achter de zichtbare orde der natuur. (L. Hodus, 'Taoisme, Encyclopaedia Britannica, 14e ed.)
 
bron : Velikovsky, Werelden in botsing
meer:
Oost en West
Oost en West 2
Omkering polariteit van de aarde
Windstreken van de aarde verplaatst
Venus en Mars 1
Venus en Mars 2
Venus en Mars 3
 
 
User avatar
combi
Administrator
Administrator
Posts: 16001
Joined: Sat 21 Aug 2010, 21:27

Thu 14 Jul 2011, 23:05

Image
User avatar
Het Dolle Eland
Administrator
Administrator
Posts: 2602
Joined: Sun 24 Oct 2010, 17:26

Fri 15 Jul 2011, 14:53

Interessant allemaal!

Maar is dit dezelfde overeenkomst met de Shechina?

Nederlandse verklaring.

Image


De Shechina wordt ook beschreven in het boek "Terug naar de sleutel van Hiram". Waar dus gesproken wordt over de samenkomst van Venus én Mercurius, welke dan één grote heldere 'ster' vormt en wordt gezien als het goddelijke en er dus belangrijke gebeurtenissen zullen plaatsvinden.

De planeet Venus heeft altijd een belangrijke kalenderfunctie gehad. Venus vormt namelijk in zijn totale omloop een 5-hoekige ster rondom de zin ( = omloop van 40 jaar in de hele zodiac en terugkerend op het zelfde punt, om weer opnieuw te beginnen). Deze omloop is binnen alle (oude) culturen bekend en heeft wellicht dé hoogste mystieke waarde).

Het bijzondere van Venus is ook dat ze met de klok meedraaid en de andere planeten tegen de klok in. Dus als er transit ontstaat met de zon of andere planeten, zou dat door de oude astronomen gezien kunnen worden als 'botsing'.

Er is tevens een hypothese dat Venus een rotatie wijziging heeft doormaakt. Wardoor is nog onduidelijk. Men houdt het voorlopig aan bij een meteoriet inslag.

Leuk en opvallend is op Wikipedia dat onder het artikel van Venus ook Mercurius steeds genoemd wordt....

Ook interessant is "De Ring" welke in vele culturen en sybolieken terugkomt. In tegenstelling tot de maan, die tijdens Nieuwe Maan geheel donker is, is van Venus wanneer ze precies tussen de zon en Aarde instaat een ringvormige halo te zien. Dit komt doordat Venus in tegenstelling tot de maan een dichte atmosfeer heeft, waarin door lichtbreking het licht iets verder verspreid wordt dan de verlichte helft van de planeet.

Image

Omloopbaan van Venus in beeld gebracht door de oude Chinezen...:
Image

Zo.... en nu even een beetje knip en plakwerk, roteren.... en krijg je dit....:

Image
“In individuals, insanity is rare; but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.” ~ Friedrich Nietzsche ~
User avatar
combi
Administrator
Administrator
Posts: 16001
Joined: Sat 21 Aug 2010, 21:27

Fri 15 Jul 2011, 16:18

De Shechina wordt ook beschreven in het boek "Terug naar de sleutel van Hiram". Waar dus gesproken wordt over de samenkomst van Venus én Mercurius, welke dan één grote heldere 'ster' vormt en wordt gezien als het goddelijke en er dus belangrijke gebeurtenissen zullen plaatsvinden.
Ik heb het boek "The Hiram key" al in de kast staan maar ben er nog niet aan begonnen om het te lezen. Tot nu toe schrijft Velikovsky vooral over Venus wat dan deel 1 is en deel 2 is Mars van de Werelden in botsing.
Nog geen idee dus wat of wanneer de rol van Mercurius in dit verhaal is.

Er is tevens een hypothese dat Venus een rotatie wijziging heeft doormaakt. Waardoor is nog onduidelijk. Men houdt het voorlopig aan bij een meteoriet inslag.
Op de Duitse Tv vertelden wetenschappers over de theorie dat Venus vanuit een ander zonnen/sterrenstelsel bij het onze is terecht gekomen. Het draait een tegengestelde rotatie dan de rest en dat zou dan weer komen omdat de planeten in dat zonnen/sterrenstelsel allemaal de andere kant op draaien. Alleen zoals zoveel (zucht) ben ik dat stuk weer kwijt.
User avatar
Het Dolle Eland
Administrator
Administrator
Posts: 2602
Joined: Sun 24 Oct 2010, 17:26

Sun 17 Jul 2011, 18:04

Botsingen dus mogelijk, instabieler dan gedacht....:

http://www.nu.nl/wetenschap/2565536/pla ... lkaar.html
“In individuals, insanity is rare; but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.” ~ Friedrich Nietzsche ~
User avatar
combi
Administrator
Administrator
Posts: 16001
Joined: Sat 21 Aug 2010, 21:27

Sun 17 Jul 2011, 20:43

[quote=""Het Dolle Eland" post=36991"]Botsingen dus mogelijk, instabieler dan gedacht....:

http://www.nu.nl/wetenschap/2565536/pla ... lkaar.html[/quote]


Planetoïden Vesta en Ceres beïnvloeden elkaar

Laatste update: 15 juli 2011 12:04
http://www.nu.nl/wetenschap/2565536/pla ... lkaar.html


AMSTERDAM - Kort voordat de NASA-ruimtesonde Dawn zijn omloopbaan om Vesta bereikt, komt het vaktijdschrift Astronomy & Astrophysics met een opmerkelijk artikel over de evolutie van de omloopbanen van Vesta en haar grotere soortgenoot Ceres.


Computerberekeningen door astronomen van de sterrenwacht van Parijs laten zien dat deze banen chaotisch gedrag vertonen.

En dat blijkt niet alleen gevolgen te hebben voor de beide planetoïden. Ceres en Vesta zijn de grootste objecten in de planetoïdengordel tussen de banen van Mars en Jupiter. Ceres is 6000 keer en Vesta nog eens een factor vier zo licht als de aarde.

Aantrekkingskracht

Desondanks oefenen de beide planetoïden aantrekkingskracht uit - niet alleen op elkaar, maar ook op de 'echte' planeten van het zonnestelsel.

Uit de Franse berekeningen blijkt dat hun omloopbanen zich op de lange termijn volkomen onvoorspelbaar gedragen. Er bestaat zelfs een kleine, maar niet verwaarloosbare kans dat het ooit tot een botsing komt.

Verrassend is ook dat de kleine zwaartekrachtsinvloed van Ceres en Vesta voldoende is om variaties te veroorzaken in de vorm van de aardbaan. Concreet betekent dit dat de excentriciteit ('langgerektheid') van de aardbaan, die van invloed is op het klimaat aan haar oppervlak, zich niet langer dan 60 miljoen jaar laat volgen.

Verdrietig nieuws

Dat is verdrietig nieuws voor wetenschappers die de klimaatgeschiedenis van de aarde onderzoeken: analyses die verder teruggaan dan 60 miljoen jaar staan op losse schroeven.

Zeker is wel dat ruimtesonde Dawn zaterdagochtend vroeg door de zwaartekracht van Vesta wordt ingevangen, en vervolgens een jaar lang om de planetoïde blijft cirkelen.

Als voorproefje heeft NASA een nieuwe opname van Vesta gepresenteerd, die van een afstand van 41.000 kilometer is gemaakt.

Dat is verdrietig nieuws voor wetenschappers die de klimaatgeschiedenis van de aarde onderzoeken: analyses die verder teruggaan dan 60 miljoen jaar staan op losse schroeven.
Ondertussen heeft dat politieke gespuis wel overal extra belasting opgeheven, bedankt!
User avatar
Neut
Super QFF-er
Super QFF-er
Posts: 1499
Joined: Tue 10 May 2011, 15:32

Thu 21 Jul 2011, 03:54

Wat ik dus bedoelde met dat ik weer terug ben in de triangle of death is dat Breda dead centre tussen Rotte knor Antwerpe en Frankfurht zit met niet bepaald de zero emissions die horen te gebeuren op een normale Aarde dus van mij part heffen ze alles failliet.
User avatar
NoMore
Super QFF-er
Super QFF-er
Posts: 821
Joined: Tue 16 Aug 2011, 21:10

Mon 05 Sep 2011, 07:16

Is dit erosie door lavastromen wat op rivieren lijkt?Image
Attachments
Venus.jpg
Venus.jpg (19.34 KiB) Viewed 728 times
Post Reply

Return to “Natuur”