Venus en Mars 3

Alles puur natuur nier ;-)
Plaats reactie
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15924
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

wo 13 jul 2011, 21:10

Huitzilopochtli

De grieken kozen Athene, de godin van de planeet Venus tot hun schutspatrones, maar de bevolking van Troje beschouwde Ares-Mars als haar beschermer. Een dergelijke situatie bestond in het oude Mexico. Quetzal-cohuatl, bekend als de planeet Venus, was de schutspatroon van de Tolteken. Maar de Azteken, die later naar Mexico kwamen en de Tolteken verdrongen, vereerden Huitzilopochtli (Vitchilupuchtli) als hun beschermgod. (J.G. Muller, Der Mexikanische Nationalgott Huitzilopochli (1947) ).
Sahagun zegt, dat Huitzilopochtli 'een groot stedenverwoester en mensendoder was'. De bijnaam 'bloedbevlekte murenbestormer' is ons vertrouwd uit de Ilias, waar zij geregeld op Mars wordt toegepast. 'In de strijd was hij (Huitzilopochtli) als laaiend vuur, in hoge mate gevreesd door zijn vijanden,' schrijft Sahagun. (Sahagun, A History of ancient Mexico (vert. F. R. Bandelier, 1932) blz. 25)

In zijn uitgebreide werk over de Indianen van Amerika schrijft H. H. Bancroft: 'Huitzilopochtli droeg, evenals Mars en Odin, speer of boog in zijn rechterhand en in de linkerhand soms een bundel pijlen, soms een rond witschild... Op deze wapens berustte het welzijn van de staat, evenals op het ancile van de Roemeinse Mars dat uit de hemel was gevallen of op het paladium van de strijdlustige Pallas Athene. Ook uit zijn bijnamen blijkt dat Huitzilopochtli een oorlogsgod was; zo wordt hij de verschrikkelijke god Tetzateotl of de woedende Tetzahuitl genoemd.' (H. H. Bancroft, The Native Races of the Pacific States (1874-1876) III, 302.)

Bancroft gaat dan verder: 'men zou er haast toe komen de hoofdstad der Azteken - om haar oorlogszuchtige geest - te vergelijken met het oude Rome, en daarom van de nationale god der Azteken terecht een oorlogsgod als de Romeinse Mars te maken.' (Ibid., blz. 301)
Maar Huitzilopochtli was niet 'als' Mars, hij was Mars. De overeenkomst in hun voorkomen, aard en daden is een noodzakelijk gevolg van het feit, dat Mars en Huitzilopochtli één en dezelfde planeetgod waren.
Het conflict tussen werd ook in de godsdienstige plechtigheid der oude Mexicanen symbolisch weergegeven. In één van deze ceremoniën schoot de priester van Quetzal-cohuatl een pijl dwars door het beeld van Huitzilopochtli heen, die de god doorboorde welke dan als dood werd beschouwd. (Sahagun Historia general de las coas de La Nueva Espana, IIIm Hfd, I, par 2).
Dit schijnt een symbolische herhaling te zijn geweest van de elektrische ontlading die Venus op Mars liet overspringen.Plasma ontlading opname

Shwedagon padoga in birma met bel vormig dak
Toen saturnus (vader tijd) de baas was was er nog geen echte tijd in de vorm van seizoenen, nadat er flink met plasma ontlading werd rond gesmeten en saturnus ons verliet onstond er de tijd.
De tijd wordt nog steeds vandaag de dag verkondigd met behulp van de heilige bel (kerkklokken).Yep het was een zware bel asting in die tijd. Nu nog, er is eigenlijk niets veranderd. (Dodeca)
Maar de Azteken wilden de dood van Mars, de oorlogszuchtige stedenverwoester, de god van zwaard en pestilentie, niet toegeven, en zetten hun oorlogen tegen de Tolteken, het volk dat Venus vereerde, voort. Deze oorlogen tussen Tolteken en Azteken moeten vroeger hebben plaatst gehad dan algemeen wordt verondersteld; ze zouden zich zelfs voor onze huidige jaartelling kunnen hebben afgespeeld, toen er tussen Venus-aanbiddende volken en Mars-vererende volken nog na-ijver bestond en toen de herinnering aan het kosmische conflict nog levendig was.
 
bron : Velikovsky, Werelden in botsing
meer:
Oost en West
Oost en West 2
Omkering polariteit van de aarde
Windstreken van de aarde verplaatst
Venus en Mars 1
Venus en Mars 2
 
 
 
 
 
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15924
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

wo 13 jul 2011, 23:17

Afbeelding

Afbeelding
Puma Punku, Tiahuanaco
FreeElectron
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 4292
Lid geworden op: vr 12 nov 2010, 22:26

wo 13 jul 2011, 23:43

Mooi is dat hè, hoe alles op z'n plekkie valt. B) :zon:
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15924
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

vr 15 jul 2011, 05:24

:whistle:

Afbeelding
The Mexican God Huitzilopochtli from Montanus de Niewe en Onbekende Weereld 1671, a painting by Jacob van Meurs.


http://www.1st-art-gallery.com/Jacob-Va ... -1671.html
Plaats reactie

Terug naar “Natuur”