19 Dingen waar de media wel erg stil over is

Hier tref je alle overige topics aan met betrekking tot nieuws en discussie over onderwerpen die niet thuis pasten in een van de andere sub-fora.
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

za 16 jun 2012, 17:58

Onze trouwe member Vortex plaatste een interessant artikel in de welbekende Dump. Om het artikel iets meer onder de aandacht te brengen en dieper op in te gaan, een aparte vermelding in dit topic. Eigenlijk zijn dit al vele artikelen die hier dagelijks worden besloten op QFF.
 
19 Dingen waar de media wel erg stil over is
 
#1 Vreemde dingen die gebeuren op / om / met de zon.
Zie ook het zonnemaximum effect topic.
# 2 Fukushima
Al maanden lang besproken op QFF. Weken lang zijn de meltdowns ontkent. Inmiddels is duidelijk dat er meerdere meltdowns zijn geweest! Voor meer info check het Fukushima topic!
#3 Mount Fuji In Japan staat op knappen?
Check met name DIT artikel.
#4  Meer en meer vulkanen die actief worden
Lees HIER meer over toenemende activiteit van vulkanen op QFF.
#5 Stijgende voedselprijzen
Al zeer vroeg gesignaleerd en opgemerkt op QFF.
#6 Kredietwaardering VS wederom omlaag gehaald.
Het was AA+ maar is nu al gekelderd naar AA.
#7 Half miljard dollar voor Obamacare
Het wordt inmiddels een wel erg vreemd verhaal rondom Obamacare. 500 miljoen extra om dingen voor elkaar te krijgen / te regelen.
#8 De gevangenis in als je iemand helpt via internet
Merkwaardig verhaal:

#9 Paspoort verlopen als je geen belasting hebt betaald
In de V.S. is een wet op handen dat wanneer je geen belasting betaald je paspoort is verlopen.
#10 Voorbereiding oorlog in de Perzische Golf
Zie ook HIER en HIER en met name HIER.
#11 Mysterieuze massa doden bij dieren
Ook op QFF werd hier aandacht aan besteden, in het Massale mysterieuze dierensterfte topic, waarover we destijds nog op Radio Veronica waren te beluisteren. HIER nog een interessant artikel naar eerdere massale dierensterfte in de geschiedenis.
#12 De Federal Reserve is de schuld van de V.S. aan het monetariseren.
Zie het verhaal op Monynews.com.
#13 Zogenaamde 'sinkholes'
Vanzelfsprekend ook al ter sprake gekomen op QFF.
#14 Puntje 4 was de vulkanen, maar ook de aardbevingen nemen toe
Zie ook het Meldpunt: Aardbevingen.
#15 Toename aardbevingen V.S.
Wetenschappers: stijging van de Amerikaanse aardbevingen vrijwel zeker door de mens veroorzaakt.
#16 Evacuatie op scholen
Kinderen op scholen in de V.S. worden voorbereid op evacuaties, lees hier meer.
#17 Vreemde geluiden in de lucht
Zie ook het 'vreemd geluid in kaart gebracht' topic. Wederom fragment op radio Veronica!
#18 Vreemde en vele tornado's
Alleen in 2012 al twee keer zoveel tornado's als andere jaren.
#19 Obama tekent 'controle' besluit.
Alles behoort tot de overheid!
 
Ver gezocht? De media brengt het allemaal als 'normaal' en oké, dus dan zal het wel zo zijn.
 
 

 
 
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, combi, NoMore, Z-PiLL
Omhoog
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

za 16 jun 2012, 18:55

Ik heb dit artikel gewoon overgenomen. Persoonlijk heb ik wel mijn vraagtekens bij een aantal punten. Maar er zijn ook punten die erg merkwaardig zijn en daarom heb ik gewoon alles overgenomen. Kan iedereen voor zichzelf uitmaken wat wel / niet klopt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
NoMore
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 816
Lid geworden op: di 16 aug 2011, 21:10

di 19 jun 2012, 19:13

Nice Dromen! Af en toe even reflecteren en opsommen kan heel verhelderend werken. Zeker als je een week op een festivalcamping hebt gestaan... :proost:
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

vr 26 apr 2013, 22:06

Magnitsky, Dolmatov, Stewart
vrijdag 26 april 2013

Toegegeven, Lynne Stewart is nog niet dood. Magnitsky en Dolmatov wel. Over Magnitsky's dood in gevangenschap heeft elke grote waffel binnen de beweging voor mensenrechten aan deze kant van de Pools-Russische grens al schande gesproken. Terecht, daar niet van. Over Dolmatov was het geluid al heel wat zachter gezet. En onze volksvertegenwoordiging en dan met name de linkse (hahahahahohohohohihiiiiiiii, sorry) Partij van de Arbeid liet om pragmatische redenen de man die verantwoordelijk was voor de dood van de Russische dissident met een ellendige verweerbabbel wegkomen. En over Lynne Stewart ... Lynne Stewart? Lynne Stewart? Is dat een collega van Jamie Oliver? Nee, dat is een Amerikaanse advocaat die al jaren in de petoet zit, omdat ze negers en muslims verdedigde. Zoals het hoort. Lees dit en als het dan toch moet, fluister dan voortaan heel zachtjes iets over mensenrechten.

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

vr 03 mei 2013, 23:01

[quote=""Toxopeus" post=72030"]'Mediacode beperkt vrije nieuwsgaring'

De Mediacode waarmee de Rijksvoorlichtingsdienst het privéleven van leden van het Koninklijk Huis wil beschermen, is een beperking van de vrijheid van nieuwsgaring van overheidswege.

Dat stelt UvA-onderzoeker Tjeerd Schiphof in de vrijdag gepresenteerde persvrijheidsmonitor 2012.
In de mediacode van de RVD staat dat de persoonlijke levenssfeer van de leden van het Koninklijk Huis moet worden gerespecteerd.
De code is volgens Schiphof onvoldoende met procedures en waarborgen omgeven. De tekst en de motivering moeten worden herzien en er moet rechterlijk toezicht zijn op het uitsluiten van media bij fotosessies.
Zeer goed
Volgens de meest recente cijfers over de persvrijheid wereldwijd doet Nederland verder het zeer goed. We stijgen zelfs een plek en staan nu op de tweede plaats, onder Finland.
Voor de nationale persvrijheidsmonitor deed docent Mediastudies Schiphof onderzoek naar gebeurtenissen die de vrijheid van de Nederlandse nieuwsgaring vorig jaar raakten. De gewraakte Mediacode is er daar een van.
Een uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens begin vorig jaar over foto's van Caroline von Hannover in een Duits blad, zet die code volgens de onderzoeker op losse schroeven.
Wettelijke grond
De Mediacode is gebaseerd op een eerdere uitspraak van het hof die stelde dat foto's van de dochter van prins Reinier van Monaco inbreuk maakten op haar persoonlijke levenssfeer. In de uitspraak van vorig jaar laat het hof de teugels weer vieren waarmee de wettelijke grond onder de code van de RVD volgens Schiphof wegvalt.
De persvrijheidsmonitor constateert verder dat nog veel onduidelijkheid bestaat over een mogelijke nieuwe Wet openbaarheid van bestuur (WOB). Er ligt een voorstel om de wet drastisch te herzien, maar Schiphof vraagt zich af of de pers daar zijn voordeel mee zal doen.
Dag van de Persvrijheid
In het kader van de internationale dag van de persvrijheid herhaalde minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken nog maar eens dat vrijheid van meningsuiting en mediavrijheid fundamentele mensenrechten zijn.
''Niet alleen voor journalisten maar ook voor een samenleving zelf, zodat mensen in vrijheid hun mening kunnen vormen en daarover kunnen debatteren. Een democratische samenleving bestaat niet zonder persvrijheid.''

Door: ANP/NU.nl
http://www.nu.nl/media/3413944/mediacod ... aring.html[/quote]
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

zo 05 mei 2013, 23:09

Grote hongerstaking in grensgevangenis Schiphol
zondag 5 mei 2013

Tijdens de eerste stop van de solidariteitstour die vanuit het No Border Netwerk werd gehouden op 5 mei, bevrijdingsdag, is er telefonisch contact geweest met de opgesloten migranten in de nieuwe grensgevangenis op Schiphol-West. Van verschillende gevangenen vernamen we dat 20 tot 26 mensen in hongerstaking zijn. Hun eis is eenvoudig maar voor de Nederlandse autoriteiten niet zo vanzelfsprekend als het zou behoren te zijn: vrijheid. Onder de gevangenen die we achter de ramen zagen, waren veel vrouwen met kinderen.
De hongerstakers zijn op 1 mei begonnen met hun hongerstaking. Vanaf 5 uur 's middags tot de volgende morgen 8 uur worden de hongerstakers voor straf, maar zogenaamd voor hun eigen veiligheid, in isoleercellen opgesloten. Onbekend is nog hoe daar de omstandigheden zijn in die uren.
Terwijl Rutte op 5 mei het bevrijdingsvuur ontsteekt in Utrecht, brandt in de harten van de gevangenzittende vluchtelingen juist dat verlangen dat Ruttes regering en alle regeringen daarvoor steeds volledig negeren: het verlangen naar vrijheid.
Mensen van de werkgroep Deportatieverzet gaan contact onderhouden met de gevangenen die contact hebben gezocht, om ervoor zorg te dragen dat dit niet ongehoord en ongezien voorbijgaat.
De werkgroep Deportatieverzet en het No Border Netwerk onderschrijven en ondersteunen de eis van de gevangenen volledig: vrijheid. Sluiting en sloop van alle (grens)gevangenissen. Vrijheid van beweging en recht op bestaan voor een ieder.
Tijdens de solidariteitstour, waaraan ook vluchtelingen van de Amsterdamse Vluchtkerk en het Haagse Vluchthuis deelnamen, zijn we langs drie grensgevangenissen geweest. Overal was van binnenuit de roep om vrijheid te horen. “Freedom! Freedom!” scandeerden de gevangenen. In Rotterdam werden de opstandige gevangenen in hun cel gedreven. Hoe lang nog blijft de regering vasthouden aan het onzinnige idee dat vluchtelingen opgesloten moeten worden?! Hoe lang nog wordt hun recht op bestaan ontkend? Hoeveel meer doden moeten er nog vallen in de Europese deportatiemachine? Klink hier voor meer informatie.

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Mec
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1518
Lid geworden op: vr 17 dec 2010, 19:44

zo 05 mei 2013, 23:32

...voeg even "dingetje" 20 toe aan dit topic waar je geen ruk over hoort, tot dat het op je bord ligt en dan mag je gaan klagen :sick:
http://www.infiniteunknown.net/2013/04/ ... e-gardens/
My Jekyll doesn't Hide
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, blackbox
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

wo 12 jun 2013, 23:30

Was echt al heel lang bekent maar nu opeens er een heisa over:

Ruudje goes nuclear
dinsdag 11 juni 2013

Goh! Die Lubje toch. Gaat ie ineens zeggen dat er op vliegveld Volkel nog een stelletje nucleaire versnaperingen liggen die allang over de houdbaarheidsdatum heen zijn. Wat bezielt die man? In augustus 2005 liet hij al een paddestoeltje ploffen. Toen wees hij erop, dat de CIA in de jaren zeventig exact op de hoogte was van het het reilen en zeilen van Abdul Qadeer Khan. Abdul bezorgde Pakistan een atoombom. En de CIA gedoogde dat. Om allerlei geo-polletieke redenen die toen aan de orde waren.
Nou had Ruudje een pakkie Zeeuws meisje op zijn kruin, want in diezelfde periode probeerde hij vergeefs Zuid-Afrika verder te helpen op het nucleaire pad. Daar werd toen een parlementair stokje voor gestoken, maar gelukkig sprong Israël in dat vacuüm en bezorgde het apartheidsregime alsnog zijn eigen paddestoeltjes.
Maar hoe vaak moeten we het nog zeggen? Er was MEER. Een afvaardiging van het Nederlandse bedrijfsleven was ongeveer tezelfdertijd bezig met geheime onderhandelingen op Cyprus. Over de leverantie van verrijkt uranium aan een Palestijns/Syrisch/Iraanse combinatie, die werd vertegenwoordigd door sjeik Hassan Zubaidi en Rifat Assad, de oom van de huidige Syrische leider.
En Ruudje wist van zowel van hoed als rand (1).
De affaire bereikte geen critical mass. Ondermeer door het ingrijpen van de Mossad. En daarover voelen wij ons nog steeds heel belubberd. Kom op Ruud, wees een kerel en ga te biecht. Schoon schip. Zembla, National Geographic, de Volksfiets. Maakt geen flaus aus. Doe het.

(1) Zie de ongelooflijke serie “Lubbers en de Muzelmannenbom”.
Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
kwest
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 328
Lid geworden op: vr 05 apr 2013, 23:12

do 13 jun 2013, 14:52

lollig bedoelde persiflage op onderzoeksjournalist, ondertussen big time falen.
commentaartje dumpen mogelijk.

http://www.denieuwereporter.nl/2013/06/ ... -opspoort/

tijd voor twitter:


Alexander Pleijter:

Hm... een satirisch videootje werkt niet zo op DNR geloof ik...
http://bit.ly/1a7tctY

Hahaha, wat een zure mensen.

Ik snap niet dat ze het niet snappen...

de site / comments wordt laatste tijd ook wel snel gekaapt door demmink-jagers en aluhoedjes

Wat zeg je? Ik ben te druk met meewaaien en kontlikken.

Ja :(. Niet toestaan, vind je?

Laten staan! Heerlijk entertainment.

Ik lach me rot om de complotdenkers! Beter dan satire. Als maar niet elk artikel dit soort reacties krijgt.

permaban. is niet on-topic en zorgt er voor dat andere mensen niet meer reageren.

Klopt. Bij dit item is het niet erg, maar bij andere artikelen zorgt het ervoor dat mensen niet reageren.

Serieus: off-topic is een heel legitieme reden om reactie te weigeren/verwijderen.

Misschien registratie voor reageren? Of een Disqus-account?

geen disqus!!!1! maar gewoon handmatig verwijderen, zijn er ook weer niet zoveel, toch?

Nu zijn het er nog niet zoveel, dus dan kan het nog wel. Laten we hopen dat dat zo blijft!

Maakt weinig uit: veel aluhoedjes reageren open en eerlijk onder hun eigen naam.

Wat heb je tegen Disqus?
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

ma 31 mar 2014, 20:06

Hoofdredacteur ANP Marcel van Lingen ook mediadirecteur

Marcel van Lingen gaat zijn hoofdredacteurschap bij persbureau ANP combineren met zijn nieuwe functie van mediadirecteur.

Dat laat het persbureau vrijdag weten.
Van Lingen is sinds 2011 hoofdredacteur bij ANP. Daarvoor was hij directeur en hoofdredacteur bij de GPD en was hij chef politiek en opinie bij Het Parool.
Volgens algemeen directeur Guido van Nispen gaat de hoofdredacteur en mediadirecteur verantwoordelijk zijn voor het commercieel beleid.
"Dat is nu gecombineerd met het hoofdredacteurschap. Ik ben vooral blij dat we Marcels kennis, ervaring en enorme contactennetwerk ten volle kunnen inzetten om het ANP naar een volgende fase te loodsen. Deze functie is op zijn lijf geschreven."

Door: NU.nl
http://www.nu.nl/media/3738419/hoofdred ... cteur.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

zo 21 dec 2014, 22:23

OVER #TTIP ZIJN POLITIEK EN PERS LUI EN LAF?
OKT 2014
Ewald Engelen


Overal in Europa werd gedemonstreerd tegen het trans-Atlantische handels- en investeringsverdrag (TTIP) , maar tot de verbijstering van Ewald Engelen werd dit door de Nederlandse politiek en pers genegeerd. ‘Het debat wordt gedomineerd door Wilders en Zwarte Piet’.
Vorige week zaterdag werd in vier­honderd Europese steden gedemonstreerd tegen het vrijhandelsverdrag dat de EU wil sluiten met de VS, het zogenoemde trans-Atlantische handels- en investeringsverdrag, of op z’n Twitters: #TTIP.

Ook al suggereert de naam dat het om het wegnemen van handelsbelemmeringen gaat, in werkelijkheid zijn de handelstarieven tussen de EU en de VS al zo laag dat het doel van het verdrag een ander is, namelijk marktharmonisatie.

De economische, sociale en ecologische regels voor de toegang tot consumptie- en productiemarkten in de VS en de EU moeten gelijkgetrokken worden. Oftewel, de interne markt die sinds 1993 met veel pijn en moeite in Europa is opgezet, moet ook de VS gaan omvatten.

Schaalvergroting
Je snapt meteen dat dit grote gevolgen gaat hebben voor voedselveiligheid, arbeidsomstandigheden, concurrentie en dus economische groei en werkgelegenheid. Worden het Amerikaanse standaarden waar bedrijven aan moeten voldoen of Europese? En belangrijker nog: hoe voorkomen we dat schaalvergroting tot oligopolisering en kneveling van de democratie door oppermachtige multinationals leidt? De crisis heeft aangetoond dat wat goed is voor het grootbedrijf niet automatisch goed is voor burgers. Gegronde redenen voor politieke bezorgdheid dus. En de arrogante wijze waarop de Europese onderhandelaars deze zorgen bagatelliseren, burgers hebben uitgesloten van de onderhandelingen terwijl het grootbedrijf vrijelijk mag aanschuiven, heeft het wantrouwen van kiezers alleen maar gevoed.

In haar veelgeroemde bespiegeling op de Grote Financiële Crisis, Fool’s Gold, heeft de Britse antropologe en redacteur van The Financial Times, Gillian Tett, gewezen op de ‘sociale stilte’ die er vóór de crisis rond banken en financiële markten heerste. Die stelde bankiers in staat ongemerkt een financiële noodlotsmachine te bouwen die in 2008 plotseling in het gezicht van de burgerij ontplofte. Tett laat er geen twijfel over bestaan dat naast hogere buffers constante democratische controle, geïnformeerd door een kritische pers, cruciaal is om zo’n zelfde kladderedatsj in de toekomst te voorkomen.

Linkse vergissing
Terwijl de demonstratie in Londen ruim duizend demonstranten trok, stonden er op het Beursplein in Amsterdam minder dan vijftig. Toegegeven, het regende pijpenstelen en dan is demonstreren een stuk minder leuk dan met een strakblauwe hemel. Maar er is meer aan de hand. Zoals Joris Luyendijk een dag later vanuit Londen tweette: ‘Als NL werd gedomineerd door linkse kerk, zouden media nu vol staan met TTIP. Feit is: totale stilte. Want neoliberalism rules.’

Luyendijk heeft gelijk: in Nederland reikt de Tea Party met haar nadruk op marktwerking en begrotings­consolidatie van de PVV aan de rechterkant tot de PvdA in het midden. De sprekerslijst van zaterdag sprak boekdelen: vier vertegenwoordigers van ngo’s, een academicus en vier vertegenwoordigers uit de politiek: Jasper van Dijk van de SP, Bas Eickhout van GroenLinks, Anja Hazekamp van de Partij voor de Dieren en Matthijs Pontier van de Piratenpartij. Het politieke midden schitterde door afwezigheid. Bezorgdheid over dit verdrag is volgens het midden kennelijk een linkse vergissing.

Tetts ‘sociale stilte’ indachtig ligt een deel van de verantwoordelijkheid voor de geringe opkomst bij het Nederlandse journaille. Ook die liet het zaterdag afweten: Volkskrant, NRC, FD, Parool – niemand liet zich zien. Dus stond er maandag niets in de krant.

Zes jaar crisis heeft de gevolgen van een kwart eeuw identity politics niet kunnen wegvagen. In Nederland wordt het publieke debat sinds Bolkesteins aanval op het multiculturalisme gedomineerd door zwarte piet, moslimfundamentalisme en vrijheid van meningsuiting. Daarvan kennen journaille en publiek alle danspasjes en dus liggen de redactionele prioriteiten vast. Als een hoofdredacteur moet kiezen tussen een debat over TTIP of de mogelijke vervolging van Wilders kiest hij blind voor het laatste. Te technisch is het argument. Journalistieke lafheid en luiheid zijn de eigenlijke redenen.

Kwalijker is het gesteld met de economieredacties. Illustratief is de blog vorige week zondag van FD-journalist Marcel de Boer, waarin hij badinerend de draak stak met het krachteloze protest in Washington ter gelegenheid van de jaarvergadering van het IMF. De Boer verhaalt hoe hij lacherig met NRC-redacteur Maarten Schinkel langs een ‘clubje jong bejaarden’ liep ‘dat opkwam voor de mensenrechten, het milieu en voor de gelijke behandeling van homo’s’. Het tekent een slippendragerige vereenzelviging van de kant van wat ooit de ‘vierde macht’ heette met gezagsdragers, hotemetoten, bobo’s en the great and good van de financiële wereld. Erbij zijn, erbij horen, one of the guys zijn, dezelfde taal spreken, is belangrijker dan de achterkant van hun ongelijk aantonen.

Als niemand machthebbers meer de waarheid durft te zeggen, duurt de ‘sociale stilte’ onverminderd voort en komen elites met alles weg.

Bron: http://www.ftm.nl/column/over-ttip-zijn ... ui-en-laf/
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

do 19 feb 2015, 23:01

Nederlandse journalisten zijn beïnvloedbaar, onderdanig en weinig moedig

De Nederlandse journalist is beïnvloedbaar, onderdanig aan de autoriteit en weinig moedig. Dit meent Udo Ulfkotte (55), voormalig verslaggever van de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Het eerste interview in een nieuwe serie op TPO Magazine: ‘Journalist te koop’.

‘Alpha-journalisten’ zo noemt de Duitser Udo Ulfkotte medialieden die de mening van lezers kunnen vormen of veranderen en die daarom de moeite waard zijn om omgekocht te worden, financieel of met schouderklopjes. “Voor velen geldt dat als je een artikel schrijft je al vooraf weet in welke richting het moet gaan. Je gaat alles op een bepaalde manier vertellen. Omdat het politiek correct denken dat vereist,” zegt hij aan de telefoon vanuit de buurt van Frankfurt waar hij resideert. “Tweederde van de Duitssprekende journalisten is omkoopbaar, of netjes gezegd, beïnvloedbaar. En dat geldt ook voor Nederlandse collega’s.”

Gekaufte journalisten
Ulfkotte is de auteur van Gekaufte journalisten dat al maandenlang op de Duitse bestsellerslist staat. Het boek beschrijft hoe Ulfkotte, in de jaren als FAZ-verslaggever, zelf de lezers een rad voor ogen draaide door de waarheid vooral door de bril te zien van de machthebbers. In de ogen van deze doctor in de bedrijfswetenschap zijn dat politici, hoge ambtenaren, denktanks, geheime diensten, multinationals, internationale organisaties als de Europese Unie en de Navo, en uiteraard het Witte Huis in Washington. Tot hij het licht zag. “De politiek, de geheime diensten en de financiële elite sturen de media – en dus de nieuwsconsument,” stelt hij nu. Een spijtoptant dus.

Hoewel in februari 2015 bezig met de achtste oplage en een verkoop van 150.000 exemplaren wordt het boek in Nederland zo goed als doodgezwegen. En dat heeft zo zijn redenen. De inhoud is weinig vleiend voor de werkwijze van de journalistiek en dat lezen we niet graag in de Lage Landen.

Dienstbaarheid van journalisten
Gevraagd of de de Duitse lezer nog altijd wordt bedonderd geeft hij het voorbeeld van een medewerker van de gerenommeerde krant Süddeutsche Zeitung. Die vertelt deze week, februari 2015, dat voor een advertentie van een kwart pagina (kosten 20.000 euro) de krant een hele pagina aandacht geeft aan het product, in dit geval een luxe badhuis, waarbij de journalist een ‘vriendelijke grondhouding’ heeft. “Het gebeurt tot op de dag van vandaag.”

Maar de dienstbaarheid van journalisten spreidt zich uit over tal van zaken. Zo ziet Ulfkotte de alpha-journalisten als “niets anders” dan de verlengde arm van de persdienst van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie”. “Dat geldt voor iedere dag in de Oekraïne-crisis. Onze media kletsen alleen dat na wat de NAVO in Brussel ze voorschotelt.”

Politiek lidmaatschap kan niet
Journalisten moeten volgens Ulfkotte in zijn 336 pagina’s tellende aanklacht daarom een ethische code onderschrijven dat ze niet actief zijn in politieke organisaties. Dus lidmaatschap van de PvdA, en daarnaast ook redacteur bij Vrij Nederland of de Volkskrant zijn, is in zijn beleving ‘not done’. “Men raakt vooringenomen en ontstaat er een interesseconflict.” Ook deelname aan denktanks als de ‘German Marshall Fund of the United States’, waar ook Nederlandse journalisten bij zijn aangesloten, is niet raadzaam. “Veel van deze transatlantische organisaties zijn door of met hulp van Amerikaanse geheime diensten opgezet.”

Omdat hij namen noemt van Duitse journalisten die wel erg hun oor laten hangen naar de machthebbers had hij veel aanklachten verwacht, maar niemand stapte naar de rechter. “Ze zouden de zaak ook hebben verloren. Ik kan de bewijzen overleggen.”

Handlanger van Pegida?
Maar indirect kwam hij wel onder vuur. Zo werd Ulfkotte in de door hem verfoeide politiek-correcte media afgeschilderd als een handlanger van Pegida, de rechtse oppositie die tot voor kort iedere maandag demonstreerde in Dresden en andere steden tegen de islamisering van het avondland. “Eenmaal heb ik een rede gehouden. Voor de rest heb ik er niks mee te maken.”

Ulfkotte waarschuwt overigens wel voor gevaren die de burgerlijke pers liever onaangeroerd laat. Zoals de botsing der culturen in Europa. “In Nederland in steden als Amsterdam en Rotterdam heb je de soennieten en sjiieten die elkaar haten, de Koerden versus de Turken, de Afrikanen die ook niet altijd lekker met elkaar omgaan zoals de Hutu’s en Tutsi’s. Het idee van een vredelievende multiculturele samenleving zal opbreken zodra de euro valt.” Trouwens ook over het wel en wee van de Europese munt wordt de burger een rad voor ogen gedraaid. Het resultaat? Een burgeroorlog dreigt, alleen we horen daar niets over, stelt hij: “Wat politiek en media zeggen én de waarheid zijn twee verschillende grootheden.”

De Nederlandse rechten van ‘Gekaufte Journalisten’ zijn gekocht door uitgeverij SpeakEasy, een Nederlandse editie verschijnt najaar 2015. Het hele interview met Udo Ulfkotte staat op TPO Magazine.“We waren door en door corrupt”

Bron: http://media.thepostonline.nl/2015/02/1 ... ig-moedig/
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

ma 01 jun 2015, 21:53

Brekende klompen (3)

maandag 1 juni 2015
Geeft ons hetzelfde gevoel als 's ochtends het eerste koppie thee. Deze missive van een van onze actieve lezers. Hij heeft dezelfde hartekreet toegezonden aan het Eindhovens Dagvod. Met lichte twijfels over de plaatsing ervan. Want je zou het misschien niet zeggen, maar ook dat vod behoort tot de msm. En u weet inmiddels ondermeer dankzij topkok Udo Ulfkotte (1) dat die ons heel vaak hutspot met propagandaworst of snert met leugenkluif voorzetten afkomstig van uiterst louche cateringbedrijven. Nou kan een mens heel wat hebben, maar elke dag twijfelachtige hutspot of snert komen je op het laatst ook je strot uit. Komt nog bij dat de porties zo langzamerhand de vorm van een postzegel hebben aangenomen, terwijl de juf aan de kassa hetzelfde bedrag aanslaat of een onsje meer. Dat is een van de redenen waarom het klantenbestand van de msm dezelfde verschijnselen vertoont als de koters in de film “Honey, I shrunk the kids”. En wat hebben die afgehaakte klanten gedaan? Die hebben hun middelvinger in het zwerk gestoken en soelaas gezocht op het internet. Bij exclusieve etenstentjes met een bescheiden kaart vol exquise gerechtjes. Vaak tegen een vrijwillige bijdrage. Zoals bij Kleintje Muurkrant. Eet smakelijk. Denkt u als u weggaat even aan het schoteltje? Dank u. Tot ziens.

(1) Zie het artikeltje “Propaganda” dd. 22 februari 2015

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start

============================================================================================

De afzonderlijke publieke omroepen KRO, VPRO, MAX etc., protesteren tegen de uitdijende macht van de NPO. Men is zelfs bang dat dit een staatsomroep wordt... Wordt? Wordt? Mensen die verder kijken dan hun neus lang is weten al veel langer, dat het Journaal en daarvan afgeleide programma's zoals Nieuwsuur een doorgeefluik zijn voor "DenHaag". Deze week kwam een via de rechtbank afgedwongen dossier van de Amerikaanse militaire inlichtingendienst in de openbaarheid. Een dossier dat voor wereldwijde opschudding zou moeten zorgen. Het Amerikaanse Judicial Watch, dat dit document publiceerde, is een organisatie die de Amerikaanse overheid nauwlettend in de gaten houdt. Het aanvankelijk als "Secret" bestempelde document laat zien, dat IS/ISIS een door de Amerikanen GESTEUNDE organisatie is, die bepaalde, door Obama, nagestreefde doelen moet verwezelijken! Deze onthulling zou toch elke media-organisatie aan moeten zetten tot het draaien van overuren... maar nee hoor. En het wordt nog erger: Fox News en andere Amerikaanse media krijgen klachten van in Syrie en Irak operende piloten, die vertellen dat hun missies om IS/ISIS te bombarderen worden gesaboteerd door hun eigen leiding. Zo moeten deze piloten na het spotten van de terroristen eerst toestemming vragen om te mogen bombarderen, maar de door hen gevraagde toestemming duurt vaak zo lang, dat de IS/ISIS strijders al weer uit het zicht zijn voor men kan optreden. Het een en ander samengevat kan men dus concluderen, dat IS/ISIS een zgn. proxy militie is voor de Amerikanen en dat de bombardementen van de groep slechts een propagandistische, cosmetische waarde hebben, het tevreden stellen van de goegemeente. Gezien het hoge Goebbels gehalte van het in Nederland gebrachte nieuws ga ik me nu afvragen wanneer de overheid de mannelijke bevolking een set gratis hoge laarzen schenkt met de mededeling "Marcheren... marcheren maar".
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

di 22 sep 2015, 22:36

Agendajournalistiek probeert maatschappelijk debat te sturen

Ideologie en moralisme nog altijd belangrijke drijfveer journalistiek

22-09-2015, 17:00

Het ANP is een persbureau dat normaal gesproken onafhankelijk en objectief bericht over nieuws wereldwijd. Maar het is opvallend hoe telkens wanneer er sprake is van grote gebeurtenissen die te maken hebben met het maatschappelijke debat (vuurwerkdiscussie, terroristisch-islamtische aanslagen, asielzoekers, Zwarte Piet) het ANP ineens meer blijkt te zijn dan alleen een persbureau dat slechts nieuwsberichten publiceert. Ook ‘interviews’ zijn dan onderdeel van de ANP-productie. Interviews waarin een subjectieve maar een door ‘gezaghebbende’ lieden gevormde mening wordt geuit.

Thalys

Direct na de verijdelde aanslagen in de Thalys van Amsterdam naar Parijs publiceerde ANP een interview met één hoogleraar die vond dat we in Nederland vooral niet bang moesten worden voor terreur en beslist niet nog meer moesten gaan beveiligen. Let wel: dat was het enige ANP-interview over dat onderwerp en de enige deskundige die via ANP zijn mening gaf. Er werd dus niet nóg een hoogleraar geïnterviewd die er een hele andere mening op nahield.

Zwarte Piet

Nu zien we hetzelfde gebeuren: vrijwel direct nadat RTL aangeeft het bij de ‘klassieke Zwarte Piet’ te houden, komt het ANP met een interview waarin één psycholoog (psychologie, toch al zo’n betrouwbare wetenschap, maar dat terzijde) beweert dat het ‘kinderen niks uitmaakt wat de kleur van Zwarte Piet is’.

De eenzijdigheid van dit soort berichtgeving zal iedereen duidelijk zijn en je kunt je afvragen hoe objectief en onafhankelijk dat nog is. Het lijkt er meer op dat een ideologische agenda de drijvende kracht is achter dit soort eenzijdige berichtgeving.

Opdrachtgevers

Dat is deels te verklaren: ANP is afhankelijk van de opdrachtgevers. De opdrachtgevers betalen, de opdrachtgevers bepalen. Willen opdrachtgevers eenzijdige interviews dan maakt ANP dat.

Maar wie zijn de opdrachtgevers? Nederlandse media: Telegraaf, Volkskrant, NOS, etc. (NRC Handelsblad niet meer). Nou niet bepaald allemaal media die, laat ik het mild uitdrukken, bekend staan vanwege hun veelzijdige realistische benadering van maatschappelijke vraagstukken of hun objectieve en neutrale non-ideologische standpunten.

Geen mening maar nieuws

Helaas worden dit soort ANP-berichten vrijwel zonder enige duiding door veel van die media overgenomen, ook op massaal gelezen media als Telegraaf.nl en komt het interview met de psycholoog dus niet als ‘opinie’ maar als ‘nieuws’ tot de meeste Nederlanders. En aangezien het ook in dit geval gaat om een ‘hoogleraar’ geldt zijn mening voor de meeste Nederlanders vanzelfsprekend als ‘de waarheid’.

Ondanks het feit dat verstandige mensen zouden moeten beseffen dat ook de mening van één hoogleraar niets meer is dan een mening, al helemaal als deze mening is gebaseerd op de volstrekt onbetrouwbare wetenschap der psychologie, worden meningen van hoogleraren ook door die verstandige mensen nog altijd gezien als doorslaggevend bij het maken van politiek beleid, rechtszaken (met alle verschrikkelijke gevolgen van dien zoals we onlangs nog konden vernemen) en het beslechten van discussies.

NOS

Ook de NOS maakt zich schuldig aan dergelijke agendajournalistiek. Zo publiceerde de NOS onlangs als objectief nieuwsbericht de mening van welgeteld één advocaat, die te horen was op Radio 1, dat ‘de reactie van de politie’ bij het aanhouden van een ‘verdacht persoon’ in de Thalys op Rotterdam Centraal ‘een overspannen reactie’ was.

Dit zijn voorbeelden die aatonen hoe landelijke media de journalistiek misbruiken om de burger te beïnvloeden. Ook in andere belangrijke landelijke thema’s zoals de integratiediscussie, de discussie over de islam en ‘het vuurwerkverbod’ spelen ANP, NOS en NPO een belangrijke rol in sturing van dit debat. Zo werd het landelijk ‘vuurwerkmeldpunt’, opgericht door een Rotterdamse GroenLinkser die anti-vuurwerk is, jaren op rij door het ANP tot groot nieuws gemaakt, inclusief drie updates per uur over hoeveel, al dan niet volstrekt verzonnen, ‘meldingen over vuurwerkoverlast’ er waren binnengekomen.

Demonisering

De rol die de media speelde in de demonisering van Hans Janmaat, die destijds leidde tot (onder andere!) de brandaanslag op het Kedichemse hotel waar Hans Janmaat verbleef en wat zijn vrouw Wil Schuurman een been kostte, of de demonisering van Pim Fortuyn die leidde tot het doodschieten van Fortuyn (door Volkert van der Graaf, die door dezelfde media nog altijd wordt aangeduid als ‘Volkert van der G.’) zal bij iedereen inmiddels bekend zijn.

Het is een bedenkelijke ontwikkeling: onafhankelijke, objectieve media die een bijdrage leveren aan de polarisering in de maatschappij, niet zelden geholpen door wetenschappers die hun wetenschap zonder enige schroom inzetten als politiek-ideologisch actiemiddel, ook al zou juist wetenschap waardenvrij moeten zijn.

Modernisering

Maar toch, sinds de tijd van Janmaat, via de tijd van Fortuyn, is er wel degelijk veel veranderd: het debat is meer open, de mening is vrijer, traditionele media hebben, godzijdank, geen monopolie meer op de waarheid en veel media zijn, ook wat ideologie betreft, gemoderniseerd (op NRC Handelsblad en Parool na dan).

Opvoeden burgerij

De opvatting echter dat journalistiek niet alleen dient voor de waarheid en voor controle van de macht maar ook voor ‘de moraal’ en het ‘opvoeden van de burgerij’ is bij lange na nog niet verdwenen. Die opvatting zit diep verankerd in de genen van veel journalisten, mediamakers en (helaas) ook wetenschappers.

Wie dat weet, en beseft, is beter bewapend tegen die beïnvloeding en zal, hopelijk, minder moeite hebben om kritisch te kunnen blijven denken. Zélf te blijven denken welteverstaan.

Bron: http://media.tpo.nl/2015/09/22/agendajo ... te-sturen/
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: ninti
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

wo 27 jan 2016, 22:47

Basr en Baarn (2)

dinsdag 26 januari 2016
De aanhouder wint. Dit gouden adagio was in de voorbije weken zeker op ons van het Kleintje van toepassing. Het was ouderwets afzien. De wereld sprak foei en bah over de vluchtelingen die in de waan verkeerden dat het op de Reeperbahn en voor Keulen Centraal gratis is en diezelfde wereld omarmde na diens dood David Bowie alsof die het Gristuskind zelve was geweest. Maar wij zaten in het schamele licht van een enkele kaars ons door de Baarnsche Courant te worstelen, in de hoop dat het enige bericht dat dit periodiek interessant maakt voor wie niet geïnteresseerd is in schuttingbranden of de kerstbraderie een follow-up zou krijgen.
Pas op achttien januari kwam het er dan uiteindelijk van, in het rubriekje op pagina vier met de naam Schrijvershoek. Nee hoor, U ben niet de enige die zich in eerste instantie afvraagt of het hier gaat om het podium voor potentiële opvolgers van Astrid Roemer danwel voor die Baarnezen die een mening over een schuttingbrand of de kerstbraderie hebben. Waarschijnlijk toch om het laatste want onder het kopje Strijd tegen IS leest het:

"Aan het front met IS vechten in Rojava (Noord-Syrië) veel professionele soldaten uit de VS, Canada en Australië met de Koerden mee, ook een enkele Nederlander die bij terugkeer door het OM wordt aangeklaagd wegens het doden van IS-moordenaars en -verkrachters omdat hij van de Nederlandse overheid voor zijn geweten niet als individu mag doden (alleen collectief in Nederlands uniform is de onuitgesproken boodschap van overheidswege).
Achter het front in het binnenland patrouilleren jonge Zweedse en Poolse meisjes in het uniform van de YPJ (het vrouwenvolksleger van Rojava), Kalasjnikov over de schouder, zij beschermen mensen die op het land werken en schoolkinderen tegen onverhoopte aanslagen van IS-strijders. Als Nederlandse vrijwilligsters willen weten waarom deze buitenlandse meisjes gelukkig zijn in het vreedzame Rojava met directe democratie en gender equality, wordt aan hen


Waarop de schrijver aan het slot van zijn relaas nog een zelfgeschreven boekje aanbeveelt en ondertekent met Jan Best, Syriëganger uit Baarn. Dat er in het Baarnse nog meer van die gangers zouden zijn is net zo waarschijnlijk als Angela Merkel die op het ZDF uit haar kleren stapt. Kijk daarvoor bijvoorbeeld maar es naar het stemgedrag van de Baarnezen bij de laatste gemeenteraadverkiezingen. Is dat aartsconservatief of is dat aartsconservatief?
En ook Jan Best lijkt ons nou niet echt de Syriëganger waarvan de jongens en meisjes van de AIVD nat worden. De zoveulste Gutmensch die in Rojava nog eens de jaren zestig gaat overdoen, u zult ze ook niet de kost willen geven, toch? Daarbij komt: volgens de info in Wikipedo en zijn eigen website is Best al van 1941 en was hij zijn werkzame leven lang actief als archeoloog en ontcijferaar van schriften die niemand anders leest. Kan het nog meer bezijden de hoofdweg van het maatschappelijk engagement?
Blijven wij zitten met de levensgrote vraag waarom dan die Boer uit Zeist? En vooral: door wie wordt die advokaat aangedreven? We moeten dus tegen heug en meug nog maar eventjes blijven spitten in de berg van die archeoloog. Eerst maar es nieuwe kaarsen kopen...

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant actueel
http://www.stelling.nl/kleintje/actueel ... html#start
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
Plaats reactie

Terug naar “Overig Nieuws”