Pagina 1 van 3

Online debat aan banden

Geplaatst: za 11 dec 2010, 20:01
door Arminius


Heeft u het al gehoord? “De overheid gaat zich met maatschappelijke internetdiscussies bemoeien. Ja u leest het goed.

“De overheid kan met een ’digitale voelspriet’ sneller ingrijpen in maatschappelijke discussies. Zo kan worden voorkomen dat niemand meer weet wat de waarheid is. Alle benodigde software is er al, ontdekte het team van de Nationale Denktank. De nieuwe voedsel- en warenautoriteit gaat er binnenkort mee aan de slag.

“Maatschappelijke debatten hebben nogal eens de neiging zo te ontsporen dat mensen geen idee meer hebben wie en wat ze nu moeten geloven en het zeker voor het onzekere nemen. Dit gebeurde bijvoorbeeld bij de inentingen tegen baarmoederhalskanker. Op verschillende internetfora twijfelde moeders of de enting wel veilig was, met als resultaat dat veel meisjes de prik niet kwamen halen.Met de juiste software-mix kunnen overheidsinstellingen dit soort zaken snel opsporen.”

Door op bepaalde zoektermen en associaties te zoeken kan een negatief of positief sentiment worden gedetecteerd. Bovendien kan worden gevonden waar zo’n stemming vandaag komt, zoals bij ouders of een belangengroep. De overheid kan er zo voor zorgen dat ongefundeerde meningen en feitelijke informatie niet door elkaar kan gaan lopen. Baluwhoff: "Dat is ook goed voor burgers, want zij hebben recht op de waarheid."

Bron: http://www.spitsnieuws.nl/archives/tech ... lNationale DenkTank: http://www.nationale-denktank.nl/page.php?page=138 

Online debat aan banden

Geplaatst: za 11 dec 2010, 20:13
door BL@DE
Tja onze managers zitten niet stil :brak:

Online debat aan banden

Geplaatst: za 11 dec 2010, 20:17
door Tobi
Tja.. wat moet je er nog over zeggen?

Online debat aan banden

Geplaatst: za 11 dec 2010, 20:17
door lostaname
Maatschappelijk&politiek correcter dan het forum van Rondom 10 zal het vast niet worden.

Online debat aan banden

Geplaatst: za 11 dec 2010, 20:28
door abrakadaver
Dit is gewoon fout :-x

Maar ze lopen volgens mij gewoon achter de feiten aan momenteel :fuckyfucky:

Online debat aan banden

Geplaatst: za 11 dec 2010, 23:11
door Permuter 0.
Gebeurt al lang...

Vrij kansloos.@1VD kom er maar in :toedels:

Online debat aan banden

Geplaatst: za 11 dec 2010, 23:19
door Dromen
Goede zaak!

Ik begon namelijk ook al te twijfelen over kernwapens in Volkel!! Stel dat dat echt zo is!! Wat zegt u?! Die liggen er ook volgens wikileaks?! Ahhh oké, dus dan liggen ze er nu opeens wél 'echt'! Oké, sorry, verkeerd voorbeeld :D

Online debat aan banden

Geplaatst: za 11 dec 2010, 23:42
door FreeElectron
[quote name="lostaname"]Maatschappelijk&politiek correcter dan het forum van Rondom 10 zal het vast niet worden.[/quote]

Rondom 11 lijkt me wel wat.

:smokey:

Online debat aan banden

Geplaatst: zo 12 dec 2010, 00:25
door wodan
Wat een onzin zeg. 'goed voor de burgers, want zij hebben recht op de waarheid'. Zouden ze dat recht op waarheid ook maar eens toepassen op dingen die van hen uit komen.

Een betere waarheid begint bij uzelf...

Online debat aan banden

Geplaatst: zo 12 dec 2010, 01:28
door Het Dolle Eland
....:love:

Online debat aan banden

Geplaatst: zo 12 dec 2010, 01:49
door jasmin
"Dat is ook goed voor burgers, want zij hebben recht op de waarheid."
Ik eis mijn recht op verwarring op!!!

Ik wil geen tweedehands waarheden, sorry dan...

Online debat aan banden

Geplaatst: zo 12 dec 2010, 01:55
door Vortex
truth by who's standard :-*

Online debat aan banden

Geplaatst: zo 12 dec 2010, 02:21
door Permuter 0.
[quote name="Free Electron"][quote name="lostaname"]Maatschappelijk&politiek correcter dan het forum van Rondom 10 zal het vast niet worden.[/quote]

Rondom 11 lijkt me wel wat.

:smokey:[/quote]+11 ! :smokey:

Online debat aan banden

Geplaatst: zo 12 dec 2010, 22:15
door FreeElectron
Afbeelding

:rudolfsteiner:

Online debat aan banden

Geplaatst: zo 12 dec 2010, 23:06
door jasmin
Dit gebeurt allang. Er zijn van die programma's die voortdurend het internet afspeuren op het gebruik van bepaalde woorden of namen.

Een leuk voorbeeld is bijvoorbeeld bij Mallona een half jaar geleden. Ik had het in mijn kop gekregen dat er een relatie was tussen de Scientology Church en de New Age movement met de GF.
Ik heb een boel zitten speuren, en had wel cross-links gevonden maar geen keihard bewijs. Uiteindelijk ook niet superveel erover gepost. Maar wel wat essentiële dingen. Op een gegeven moment ook de geheime info gepost die de S.C. zo met hand en tand aan het verdedigen was via rechtzaken en in beslagnames van computers enzo. Op zich al smerig genoeg, maar OK.
Vantevoren nog met de mods overlegd of ze een rechtsbijstandsverzekering hadden, want je wist maar nooit (zie Karin Spaink) Maar ik was wel zo slim om te verwijzen naar de zgn. stukken uit de rechtzaak tegen haar, en die zijn openbaar publicabel. In elk geval: de posters op Mallona hadden helemaal niet door dat er iets gebeurde.
Maar de dagen na die post was het aantal gasten enorm hoog, 20, 30 misschien meer per dag.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem wel een beetje kneep, want de S.C had diverse malen om hetzelfde ingegrepen, maar ik denk dat ze al moe waren, en alleen maar registreerden. En mogelijk nog meer professionele meekijkers...