Waar is Arjen Kamphuis? Vermist? Verdwenen?

Hier vind je tientallen topics over de vele complotten en samenzweringen die de wereld rijk is.
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23675
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 17 sep 2018, 13:16

Iets wat me al enige tijd bezighoudt is dat Arjen Kamphuis op mysterieuze wijze verdween tijdens zijn vakantie in Noorwegen. Zette hij zijn verdwijning zelf in scène? Of is Arjen het slachtoffer geworden van zijn eigen openheid en eerlijkheid als het gaat om het publiceren van gevoelige informatie die overheden voor ons verborgen houden? Arjen was / is nauw betrokken bij Wikileaks / WikileaQs.

Afbeelding

Afbeelding

Ik had er al eerder een topic / draadje over aan willen maken, maar mede omdat we QFF5 aan het klaarmaken waren voor lancering, is dat er even niet van gekomen.

Enfin, nu wel even tijd, dus waarom dan niet gelijk die tijd nuttig besteden en wat aandacht schenken aan deze tot nu toe best wel mysterieuze verdwijning / vermissing.

Vandaag brekend in het nieuws dat Arjen vermoedelijk of mogelijk op een vrachtschip mee zou zijn gegaan. Ik mag dan hopen dat hij in ieder geval niet als stoker / stoQer mee is gegaan op dat vrachtschip.

Dat vrachtschip zou volgens de Noorse autoriteiten tot de mogelijkheden behoren. Hoe dan?
Arjen Kamphuis heeft zich mogelijk verstopt op een vrachtschip dat rond de dag van zijn verdwijning naar Stavanger vertrok. Dat vermoeden inwoners van het havenplaatsje Rognan, in de buurt van de plek waar de spullen van de cyberspecialist en wikileaks-medewerker zijn gevonden. Het AD meldt dat.

In de omgeving van Stavanger is tien dagen na zijn verdwijning, op 30 augustus, een signaal opgevangen van een van zijn telefoons. Ook zijn er meerdere meldingen van getuigen die stellen Kamphuis daar te hebben gezien. Stavanger ligt zo’n 1600 kilometer ten zuiden van Bodø, de plek waar Kamphuis op 20 augustus vertrok uit zijn hotel.

Volgens inwoners van Rognan vertrok rond 20 augustus vanuit deze plaats een vrachtschip met een lading van de lokale fabriek Nexans naar Stavanger.
bron: ->> https://tpo.nl/2018/09/17/in-noorwegen- ... pt-hebben/

Maar dat is niet het enige wat zo vaag aan deze hele zaak is. Zijn telefoon werd op een geheel andere plek dan waar hij verdween, gedurende 20 minuten gebruikt met een Duitse sim-kaart. Daarnaast zijn er verschillende mensen die hem gezien zouden hebben met twee Duits-sprekende personen, mogelijk net als hem ook toeristen / reizigers.

De Nederlandse staats eughh propaganda omroep, de NOS meldt er het volgende over:
Noorse politie en kustwacht zoeken verder naar vermiste Arjen Kamphuis

De politie in Noorwegen is vandaag opnieuw gaan zoeken naar de vermiste Nederlander Arjen Kamphuis. De 46-jarige cybersecurityspecialist werd op 20 augustus voor het laatst gezien in een hotel in Bodø en is sindsdien spoorloos. De zoektocht is vanochtend begonnen en gaat de hele dag door, zegt de Noorse politie.

Bij de zoektocht in het gebied van het Saltdal-fjord krijgt de politie hulp van de kustwacht. In dat gebied, tussen de plaatsen Fauske en Rognan, heeft de politie al eens naar Kamphuis gezocht. Toen werd er alleen op land en langs zee gezocht. Nu is de zoektocht uitgebreid en wordt er ook met kleinere boten gezocht op moeilijk bereikbare plaatsen, meldt de Noorse omroep NRK.

Donderdag werd bekend dat de Noorse politie de opvouwbare kajak die vermoedelijk van Kamphuis is, heeft gevonden. Een dag daarvoor werd al duidelijk dat de politie verschillende voorwerpen van de Nederlander had aangetroffen.

Theorieën

Het is niet duidelijk wat er met Kamphuis is gebeurd. De politie heeft er drie theorieën over. Of Kamphuis houdt zich ergens schuil, of hij heeft een ongeluk gehad, of hij is slachtoffer geworden van een misdrijf.

Een getuige zei tegen de Noorse krant VG Kamphuis op 30 augustus nog gezien te hebben met twee anderen, in Vikeså in het zuiden van Noorwegen. Volgens de getuige was de sfeer goed en sprak Kamphuis Nederlands en Duits met de twee anderen.

Zendmasten in die plaats vingen ook het signaal op van de telefoon van Kamphuis. De telefoon zond minder dan een uur signalen uit. Daarna werden simkaarten uit de telefoon verwijderd en vervangen door een Duitse simkaart.

De Noorse politie zei donderdag goed samen te werken met de Nederlandse politie bij de zoektocht naar Kamphuis.
Bron: ->> https://nos.nl/artikel/2250673-noorse-p ... phuis.html

Wat ik zelf opvallend vind is dat onze roze vrienden van Geenstijl, Steengijl bedoel ik, hier totaal geen ruchtbaarheid aan geven, maar voor de vermissing van Arjen via zowel GS als hun andere kanaal Dumpert met enige regelmaat

Opmerkelijk op z'n minst, maar dit zal te maken hebben met het feit dat de geest (die GS maakte tot wat het was) bij GS inmiddels wel een beetje de spreekwoordelijke tent verlaten heeft. Het is verre van de webstek die het ooit was. Enfin, terug naar Kamphuis die dus van hacktivist tot nobody is omgedoopt bij GS. Of speelt hier meer en is Kamphuis wellicht niet vermist maar zelf verdwenen en heeft men hiervan weet op de burelen van de hoofdredactie van GS? Just a brain fart, want hersenscheten zijn gezond immers.

[url=https://www.computable.nl/profile/997/a ... phuis.html]Wie was Arjen eigenlijk precies?

Arjen studeerde natuurwetenschappen aan de universiteit van Utrecht en werkte voor IBM en Twynstra Gudde als IT-architect, trainer en IT-strategie adviseur. Hij is gecertificeerd IT-auditor en informatiebeveiligings expert (CISA, CISM). Sinds 2002 werkt Arjen zelfstandig en helpt hij managers, bestuurders en organisaties met het nadenken over de consequenties van technologische innovaties. Sinds 2002 is hij ook betrokken bij het nationale IT-beleid op het gebied van open standaarden en open source in het publieke domein. Concrete resultaten haalde hij in 2002 met de unaniem aangenomen kamermotie Vendrik en het op 12 december 2007 aangenomen nationale IT-beleid voor de publieke sector. Arjen adviseert directies van publieke instellingen, Kamerleden, het kabinet en de EU over de kansen die open standaarden en open source software bieden voor de Nederlandse en Europese kenniseconomie.


Sinds 2006 is Arjen Chief Technology Officer van Gendo. In deze rol helpt hij klanten als IT-strategie adviseur en IT-architect om hun informatievoorziening te baseren op open standaarden en zoveel mogelijk onafhankelijk te maken van specifieke producten of leveranciers. Hoewel informatie technologie een groot deel van zijn tijd in beslag neemt houdt Arjen zich ook bezig met scenarioplanning en strategische toekomstverkenningen. Hij onderzoekt samen met zijn klanten de mogelijke sociale, economische en geo-politieke gevolgen van allerlei onwikkelingen op het gebied van wetenschap en technologie.

Vakkennis Arjen Kamphuis
Functiegebieden
Beveiliging, Management, Kantoorautomatisering en Systeembeheer.

Onderwerpen
Management, Development, Cloud Computing, Internet, Infrastructuur, Security, Beheer, ICT-branche, Overheid en Maatschappij.


En wat deed Arjen precies voor Wikileaks?

Verschillende bronnen melden hier namelijk uiteenlopende dingen over:
A Security Expert Tied to WikiLeaks Vanishes, and the Internet Is Abuzz

OSLO — In a remote Norwegian town north of the Arctic Circle, a cybersecurity expert with ties to WikiLeaks checked out of a hotel, dressed in khaki hiking gear and carrying heavy baggage.

That was on Aug. 20. No one has reported seeing him since.

The disappearance of Arjen Kamphuis, 46, has so far flummoxed a widening police investigation that has chased stray clues and false leads in Norway, Denmark, Germany, the Netherlands and Sweden. Norwegian police have released statements saying that they have no idea whether he was a victim of foul play, but that they “are open to all possibilities.”

The uncertainty, and Mr. Kamphuis’s links to WikiLeaks, the anti-secrecy organization that has run afoul of governments and other powerful interests, has the internet buzzing with conspiracy theories. Some suggest a kidnapping — or worse — involving Russia, the C.I.A., MI6, Islamists or the Clintons, while others ask if he intended to disappear, possibly on some secret assignment for WikiLeaks.

Other spurs to speculation include that Bodo, the town where he was last seen, is home to Norway’s main military air base, that the armed forces’ joint operations center is nearby, and that part of the country’s cyberdefense center is hidden in a mountain outside town. Investigators have ruled out any connection between the military presence and his disappearance.

Friends say that Mr. Kamphuis, who is Dutch, was genuinely in Norway for vacation, had been there a few times before, and had plans to return to the Netherlands.

“He’s an avid hiker and mountaineer,” said Ancilla van de Leest, 33, a friend and prominent Dutch activist for online privacy rights.

On Twitter, WikiLeaks described Mr. Kamphuis as an “associate” of Julian Assange, the group’s founder. Mr. Assange has lived for years in the Ecuadorean Embassy in London to avoid arrest and what he fears would be extradition to the United States to face prosecution for publishing government secrets.

But Mr. Kamphuis’s precise relationship with WikiLeaks is unclear. Friends say he is not close to Mr. Assange, but he has reportedly offered training to WikiLeaks members relating to “Information Security for Journalists,” a handbook he co-wrote on how to shield communications and data from government surveillance.

Bodo is on a peninsula bordering one of the hundreds of ocean inlets that crease Norway’s mountainous, wooded coastline. Police have reported that before heading north, Mr. Kamphuis bought a foldable kayak from an outdoor equipment store in the Netherlands, and told the manager that he planned to paddle the fjords.

EDITORS’ PICKS

How McCain Got the Last Word Against Trump

Trump Won Pennsylvania. Democrats Want the State (and His Voters) Back.

‘It’s Like, Who’s Next?’: A Troubled School’s Alarming Death Rate
After leaving the Scandic Hotel in Bodo on Aug. 20, Mr. Kamphuis had planned on taking a 10-hour train ride south to Trondheim, Norway, Ms. van de Leest said in a telephone interview. The Dutch police have said that he was booked on an Aug. 22 flight back to the Netherlands.

He did not make the train or the plane, but he was not reported missing until Aug. 29, when friends and colleagues in the Netherlands alerted the Dutch police.

At first, the case was not taken seriously, Ms. van der Leest complained. But as days passed and search crews in and around Bodo failed to turn up any sign of Mr. Kamphuis, the investigation intensified, spurred on by online publicity campaigns, most of them using the hashtag #FindArjen.

The search has grown into a cross-border hunt for a man who specializes in evading detection. The Norwegian National Criminal Investigation Service, Kripos, has assigned investigators in Oslo to the case, and on Tuesday, it sent four officers to Bodo.

The Dutch police searched Mr. Kamphuis’s apartment in Amsterdam, taking DNA samples from his toothbrush, Ms. van de Leest said.

Partial breakthroughs have only added to the mystery. The police revealed that 10 days after Mr. Kamphuis had disappeared in the High North, someone tried to use his cellphone near the village of Vikesa, 650 miles south of Bodo, attempting to activate a German SIM card.

Unconfirmed sightings of the missing man have been reported in Sweden and as far away as southern Denmark, in two towns on the North Sea coast, Esbjerg and Ribe. Those reports and the SIM card pulled the German, Danish and Swedish police into the investigation.

A grass-roots, crowdsourced hunt has also taken shape online, with people passing on potential clues and sightings to the police.

Some false leads have drawn the attention of amateur sleuths and the news media, including excitement a few days ago about the sighting of an abandoned tent in Lofoten, an archipelago north of Bodo that is popular with hikers, which turned out to be unrelated to Mr. Kamphuis.

Hundreds of people are reported missing in Norway each year, and although most are located within hours or days, 15 to 30 per year are not found, officials say. Kayaking and mountain climbing accidents kill a handful of people each year, according to the Norwegian Maritime Authority and the Norwegian Mountain Climber Association.

“After all this, there is no scenario that I haven’t thought about. It could literally be anything,” Ms. van de Leest said.

“He wasn’t afraid to make enemies,” she added. “He did not ‘hide his opinions under a chair,’ as we say in Holland.”
Bron: ->> https://www.nytimes.com/2018/09/07/worl ... rance.html
Missing WikiLeaks associate Arjen Kamphuis' belongings found in sea - three weeks after he disappeared

Computer expert Arjen Kamphuis has not been seen since August 20 after leaving his hotel in Norway to reportedly go hiking

Afbeelding
Arjen Kamphuis (Image: Arjen Kamphuis/YouTube)

Items belonging to missing WikiLeaks associate Arjen Kamphuis have been discovered at sea - more than three weeks after he disappeared.

Kamphuis, 47, from Amsterdam, has not been seen since August 20 after leaving his hotel in Norway to reportedly go hiking.

The Dutch cybersecurity expert had been on holiday in the northern Norwegian town of Bodoe but checked out of his hotel on the day he went missing.

Police believe he then caught a train to Rognan more than 50 miles away.

The discovery was made by a fisherman on Tuesday who found the items floating in the sea near the shoreline in an area to the east of Bodoe.

"The belongings are confirmed by the police to belong to the missing person Arjen Kamphuis," police said in a statement on Wednesday.

Afbeelding
Arjen Kamphuis was last seen on August 20 leaving his hotel in Bodoe (Image: AFP)

"Due to the ongoing investigation the police does not at this time wish to release any information about which specific items that have been found."

Police have previously said they have no main theory about his disappearance, and there was no indication as to whether Kamphuis was the victim of a criminal act.

They added: "The police did throughout yesterday evening conduct a search in the area with assistance from local Red Cross rescue personnel as well as a rescue vessel from the Norwegian Society for Sea Rescue.

"The police are now carrying out investigation in connection with the finding of the belongings.

"Whether the finding can tell if the missing person has been at or near the site of the finding is at this time not possible for the police to state with any degree of certainty."

Afbeelding
Kamphuis worked for Wikileaks - founded by Julian Assange (Image: PA)
Bron: ->> https://www.mirror.co.uk/news/world-new ... s-13232108
Beveiligingsexpert Arjen Kamphuis vermist in Noorwegen

maandag 3 september 2018, 16:10 door Redactie, 39 reacties
Laatst bijgewerkt: 05-09-2018, 10:40

De Nederlandse beveiligings- en privacyexpert Arjen Kamphuis is vermist in Noorwegen. Kamphuis was twee weken op vakantie in het land toen hij op 20 augustus bij zijn hotel uit checkte. Nadat hij op dezelfde dag een e-mail had verstuurd is er niets meer van de 47-jarige Nederlander vernomen.

Een vriendin van Kamphuis laat tegenover het Noorse VG weten dat hij vaker tijdens vakanties 'van de radar' verdween, maar dat het niets voor hem is om privé- en werkafspraken te missen. De Noorse politie heeft inmiddels een onderzoek ingesteld. Zo wordt er onder andere naar 'elektronische sporen' gekeken, waaronder telefoongegevens. Vrienden vermoeden dat Kamphuis in de buurt van het noordelijke stadje Bodø is gaan wandelen.

Kamphuis, medeoprichter en CTO van Gendo, maakte deel uit van een adviescommissie over elektronisch stemmen. Ook schreef hij het boek Informatiebeveiliging voor journalisten (pdf) waarin wordt beschreven hoe journalisten hun systemen, e-mail en data kunnen beschermen. Op Twitter is de hashtag #FindArjen gestart. Tevens is het e-mailadres findarjen@gmail.com aangemaakt waar tips over de vermissing van Arjen Kamphuis naar toe kunnen worden gestuurd.
Bron: ->> https://www.security.nl/posting/575654/ ... +Noorwegen

Wikileaks zelf:Tja, is dit een gevalletje opgepakt door een vreemde overheid en opgeborgen voor ondervraging? Misschien zelfs wel met inmenging van onze eigen overheid? Of juist die van de VS? Of toch de Russen? De Noren zelf misschien? (Noorwegen is net als Nederland lid van 9 Eyes)

Of gewoon een noodlottig ongeval; gevallen / uitgegleden bij het wandelen, zijn enkelbanden gescheurd en niet meer bij machte om bij zijn telefoon te komen? Het kan werkelijk van alles zijn, en dat maakt deze hele case interessant genoeg voor een eigen draadje.

Hieronder in de comments kan het wat mij betreft verder, laten we er een mooie vergaarbak met informatie van maken en hopen dat Arjen in gezonde toestand alsnog weer opduikt.

De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: ninti
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23675
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 17 sep 2018, 15:45

’Peddel vermiste Arjen Kamphuis gevonden’

ROGNAN - De Noorse politie heeft een peddel gevonden die hoogstwaarschijnlijk van de vermiste Arjen Kamphuis is. De peddel werd tijdens een zoektocht in de zee tussen Fauske en Rognan gevonden in de buurt waar ook de kajak van Kamphuis werd gevonden.

Afbeelding
Ⓒ POLITIE NOORWEGEN

De politie heeft reden om aan te nemen dat de peddel van Kamphuis is, omdat deze van hetzelfde merk is als de peddel die Kamphuis kocht vlak voordat hij naar Noorwegen vertrok.

Kamphuis verdween onder raadselachtige omstandigheden, waarbij de politie rekening houdt met diverse scenario's, uiteenlopend van een noodlottig ongeval tot een strafbaar feit.

De politie heeft samen met de kustwacht het afgelopen weekend verder gezocht naar verdere aanwijzingen op zee. De zoektocht zal ook maandag voortduren.

Er zijn sinds de vermissing bijna honderd tips binnengekomen bij de politie. De meeste tips komen van mensen die vermoeden dat ze iemand hebben gezien die voldoet aan het signalement van de vermiste Amsterdammer.

Afbeelding
Bron: ->> https://www.telegraaf.nl/nieuws/2566237 ... s-gevonden


Screen Capture:->>

Afbeelding
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: ninti
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23675
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 17 sep 2018, 15:47

Van Reddit: (tegenwoordig puur door de link te plaatsen, in zijn geheel te embedden op QFF5)Text Format: ->>
Posted byu/Teckna
16 days ago
Disappearance of Arjen Kamphuis
The Dutch hacker, privacy activist, OPSEC specialist and writer of the book "Information Security for Journalists" Arjen Kamphuis is missing.

He was scheduled to come back from his holiday at the 22nd of August and he was last seen the 20th in Bodø, Norway when he checked out of his hotel. He is an avid hiker, and has hiked in this area before. However it is unknown if he went hiking at the 20th or went somewhere else and there has been no contact with Arjen Kamphuis since. He had a plane ticket for Trondheim airport at the 22nd and maybe has taken a train from Bodø to Trondheim.

The dutch authorities (the ministry of foreign affairs) and local authorities already know of his disappearance and the story just broke in Dutch news after friend and privacy activist Ancilla van de Leest and Wikileaks tweeted about his disappearance &

A photograph and more information can be found via the tweet of Ancilla, but can also be found directly through https://pbs.twimg.com/media/Dl8wN_RXoAg0GZp.jpg:large

Currently this is all the information we have, if anyone from the area has seen him, has tips/information: An email address is available; findarjen@gmail.com

Edit: Added information about Trondheim airport

Edit2: there are two possible sightings, in Ålesund and in Ribe, Denmark.

14 Comments


16 days ago
NRK has an article about him now: https://www.nrk.no/nordland/nederlandsk ... 1.14190437


16 days ago
Thank you for the link! I am glad to see local media is picking it up now as well.

15 days ago
No prob. VG, one of the biggest newspapers also have an article about him: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/4 ... gesopphold

It says local police are waiting for permission from Dutch authorities to start an official investigation. He may have gone hiking outside of Bodø, or may have taken the train to Trondheim. And there is a possible sighting in Ålesund and in Ribe, Denmark.


15 days ago
·
edited 15 days ago
Correct, he was supposed to fly out from Trondheim on the 22nd but never boarded his plane. It is logical he was going to board the train from Bodø to Trondheim, as from what I understood this is a beautiful train ride. I personally don't know if there are any leads other than 'it seems logical' for the train ride.

I did not know yet of the sighting in Ålesund and have forwarded this link including your comment to a contact person I am in contact with.

Last I heard from what I understood is that the dutch police was waiting for local police. I don't know who is waiting on who and international collaboration often is complex but with forwarding your link and message to my contact person I am sure she will figure it out with the dutch police.

·
15 days ago
Oh wow, I can try to explain a little better what the article says.

-The local police are aware of his missing status, have interviewed some of his friends, but haven't yet recieved an official missing person notice from Dutch authorities.

-Police want to start tracing his mobile phone, but they need permission to do so first.

-Police have recieved a tip of a possible sighting in Ålesund friday morning, and the police in Ålesund have been notified.

-Sanne Terlingen, friend and journalist for Argos Radio 1 have spoken to VG and says they contacted police on thursday. Because of his job, he doesn't like leaving traces of himself online, and they were unsure about going to the authorities, but were worried when he missed work.

-A friend is on the way to Bodø to help.

From the article it seems like police are waiting for formalities from the Netherland, so they can start investigation. I'm not sure how it works, but maybe the friend on the way can report him missing if the authorities haven't.

And the sighting in Ålesund is just a possible sighting, nothing confirmed.


15 days ago
·
edited 15 days ago
Thank you for the extra clarifications and conveyed this extra information as well.

This is correct, he also was on holiday and then he likes to keep his phone off.

He is a security specialist trained in opsec/infosec, he is the guy you call when you want to train other people on how to keep your (digital) information safe and hidden against corporate espionage or state surveillance and mostly trains journalists in doing so and/or when shit hits the fan, you call him up to clean up the messes.

He also knows quite a bit about the intelligence community and is very outspoken of the state of surveillance we live in and has visited Julian Assange for example.

We really don't want to speculate about possible scenario's on what is going on and as he knows how not to leave traces it makes finding him all the more difficult. For now it seems most likely he went hiking and something went wrong but it can be plenty of other things as well.


15 days ago
Yeah, I guess if anyone could go off the radar, it would be him. Using cash only and traveling anonymously by train or bus, it could be possible to travel to Sweden and Denmark and into Europe unnoticed with some luck. But he had tickets, so why would he?

Sadly many tourists have accidents when exploring the Norwegian nature, it can be dangerous alone. I can update you if I see some new info, but since he is a well known person, it's probably a bigger case in Dutch media than it is here. Hope for the best!

15 days ago
Sadly many tourists have accidents when exploring the Norwegian nature, it can be dangerous alone.

Yep. Norwegian nature is very unforgiving, even to the experts.

15 days ago
·
edited 15 days ago
You've already helped us with pointing out the discrepancies between local and dutch police concerning the official state of investigation at this point. As I understand they are now on it but I only have information from the sidelines (am in direct contact with the spokesperson) and doing this reddit thing because nobody was doing it yet and I've seen the power of reddit do magic in the past.


15 days ago
Glad to help. Authorities probably won't update the media with everything as soon as it happens. Reddit actually have a subreddit for missing people. https://www.reddit.com/r/MissingPersons/ It's mostly America-based, but international attention can't hurt. Especially if he has somehow made it to Denmark.


5 days ago
Currently some belongings have been found near the shoreline at Kvænflåget. Kværnflåget is a small mountain, situated between Fauske and Rognan, just east of Bodø. The belongings are confirmed by the police to belong to the missing person Arjen Kamphuis.

https://www.politiet.no/aktuelt-tall-og ... -kamphuis/

15 days ago
Oooh, conspiracy theories in 3... 2... 1...

13 days ago
People missing in Norway are normally up in the mountains out of cell phone coverage.

13 days ago
I got the impression that he never had is cell phone on in the first place. But yes, mobile coverage in the mountains tends to be poor to nonexistent.

Seriously, I've seen more conspiracy theories about this case than I care to see. For all we know, he may have found some new friends and extended his vacation, continuing with his "I'm on vacation so no social media or email or phones or anything" policy. Did he have some kind of "if I'm not home by xx date send help" arrangement?
Screen Capture: ->> (Just in case, as Reddit is censoring / deleting a lot of poep de laatste tijd)

Afbeelding
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: ninti
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23675
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 17 sep 2018, 16:08

Hmmzzzz.....

De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: ninti
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23675
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 17 sep 2018, 17:02

Arjen Kamphuis is / was ook best actief op het vlak van complotten / debunken. Maar met name 9/11 had zijn interesse.

Zie ook de Screen Capture hieronder: ->> (rechtermuisknop - openen in nieuw tabblad -tadda grote weergave - lol)

Afbeelding

UIt voorzorg heb ik deze pagina ook maar even gearchiveerd:

https://web.archive.org/web/20180917150 ... 244f79.htm

Hier ook nog even de ctrl+c / ctrl+v text version in deze post (just in case)
De Fabel van de illegaal 79, najaar 2006

Auteurs: Eric Krebbers en Harry Westerink

9/11-beweging plaveit de weg voor opkomend antisemitisme

Zo'n 500 enthousiastelingen kwamen af op de conferentie "De leugens, feiten en gevolgen van 11 september". Die werd op 16 september 2006 georganiseerd door Dit Kan Niet Waar Zijn (DKNWZ) in de Utrechtse Jaarbeurshallen. Toen de bezoekers bij aanvang gevraagd werd wie niet meer gelooft in de officiële uitleg van de tragische gebeurtenissen van 2001, stak direct de overgrote meerderheid de hand op. Daarna werden al deze "niet-gelovigen" een dag lang door binnenlandse en buitenlandse samenzweringsdeskundigen overspoeld met "bewijzen" dat de aanslagen een "inside job" waren van president Bush. Veel zelfbenoemde "ongelovigen" bleken echter wel een rotsvast geloof te hebben in het bestaan van een eeuwenlange wereldwijde samenzwering.

Robin de Ruiter, Albert Toby, Arjen Kamphuis en Pamela Hemelrijk op het congres (foto Eric Krebbers) Er bestaan mensen die samenzweren, en complotten zijn er altijd geweest. Dat leidt geen twijfel. Wat echter niet bestaat is hét wereldcomplot, een grote wereldwijde en al eeuwenlang durende samenzwering die de geschiedenis bepaalt. Het is van wezenlijk belang om een onderscheid te maken tussen enerzijds mogelijke en concreet bestaande complotten en anderzijds de mythe en ideologie van een wereldsamenzwering. De uiteindelijke oorzaken van onrecht moeten sowieso niet gezocht worden in complotten, maar in het kapitalisme, het patriarchaat en het racisme. Ideologieën die draaien om samenzweringen zijn niet progressief, maar rechts-populistisch.

In plaats van zich te organiseren en te strijden tegen onderdrukking, uitbuiting en uitsluiting, beperken de meeste samenzweringsdeskundigen zich tot thuis achter de computer fantaseren over complotten. Ze schrijven verheven over de vrijheid van meningsuiting en "de morele noodzaak van het zoeken naar de waarheid". Die waarheid zou de vermeende geheime machthebbers namelijk als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. De meesten doen het voorkomen alsof ze argeloze burgers waren die op een dag met een aantal ongerijmde "feiten" geconfronteerd werden, vervolgens op onderzoek zijn uitgegaan en toen een samenzwering ontdekt hebben. In werkelijkheid blijken ze vrijwel stuk voor stuk al lang van te voren overtuigd van het bestaan van een wereldsamenzwering. Ze grijpen grote gebeurtenissen als 9/11 simpelweg aan om hun gelijk te halen. Daarbij wordt er door de meeste conspiracynuts maar bitter weinig onderzocht, en des te meer van elkaar nagepraat en overgeschreven.

Anti-imperialisme

Het komt regelmatig voor dat linkse activisten meegaan in het denken van de rechts-populistische samenzweringsdeskundigen die hun wantrouwen tegenover de machthebbers lijken te bevestigen. Maar de verhalen van conspiracydenkers zijn vaak niet meer dan verwaterde versies van het toch al simpele wereldbeeld van anti-imperialistische communisten. Die grossieren traditioneel in uitgebreide analyses van de wereldwijde machtsverhoudingen tussen arme en rijke landen, en samenzweringsdeskundigen bouwen hun luchtkastelen op van hen geleende en elders bijeengeschraapte kleine splintertjes informatie. Veel anti-imperialisten en samenzweringsdeskundigen gaan uit van een goedbedoelende, onschuldige en meest onwetende wereldbevolking die wordt onderdrukt en misbruikt door een vermeende piepkleine, kwaadaardige, parasitaire en vaak perverse elite. Die zou overal "tentakels" hebben en achter de schermen de macht uitoefenen in Amerika en Israël. Die twee landen worden dan ook vaak aangewezen als de grote boosdoeners. Zoals te verwachten werd er op de conferentie uitbundig geklapt toen een van de sprekers zei dat Amerika "een fascistisch land" is.

De Frontier Bookshop in Amsterdam Deze hele denkstructuur is potentieel antisemitisch. Vervang namelijk het begrip "elite" in de samenzweringsideologie door "de Joden", en klaar is het klassieke antisemitische wereldbeeld. Een flink aantal van de samenzweringsdeskundigen, en helaas ook sommige anti-imperialisten, menen inderdaad dat die vermeende door en door slechte elite voornamelijk uit Joden bestaat. Waarschijnlijk uit tactisch oogpunt sprak geen van de op het congres aanwezige deskundigen over "de Joden". Wel citeerden en prezen ze bekende antisemieten. Ook klapte het publiek wel erg uitbundig toen een bezoeker zei dat Hezbollah liet zien hoe het moest. Zoals bekend is die organisatie door en door antisemitisch. Het samenzweringsdenken maakt via een achterdeur de weg vrij voor antisemitisme.

Pim Fortuyn

Tot halverwege de jaren 90 was het samenzweringsdenken in Nederland nog een relatief marginaal verschijnsel, met enkele deskundigen die meest Engelstalige blaadjes en video's verspreidden en onder meer aandacht probeerden te krijgen via vrije radio's.(1) In 1995 werd echter de Frontier Sciences Foundation opgericht. Die begon met het tweemaandelijkse blaadje Frontier 2000 dat inmiddels uitgegroeid is tot het professioneel ogende Frontier Magazine. Daarna opende men in Amsterdam een eigen boekhandel, de Frontier Bookshop. Met de neergang van links en de opkomst van het rechts-populisme (2) via onder meer Pim Fortuyn kreeg het samenzweringsdenken in Nederland volop de ruimte, vooral op internet. De dood van PvdA-er Van Traa en de moorden op Fortuyn en Sévèke werden zo aanleiding voor ontelbare samenzweringstheorieën. In het ideeëngoed van Pim Fortuyn stonden "de politici met hun achterkamertjes" centraal, en sommige van zijn rechts-populistische navolgers lijden aan een aan paranoia grenzende conspiracy-waan. Het is ook een teken des tijds dat de samenzweringsromans van Dan Brown (3, 4) stuk voor stuk bestsellers zijn geworden.

Na 9/11 nam het conspiracydenken in de VS een enorme vlucht en dat enthousiasme waaide al snel over naar Nederland, hoewel de eerste jaren nog vrijwel uitsluitend op internet. Dat veranderde na de eurotour van de Amerikaanse samenzweringsdeskundige en multimiljonair Jimmy Walter die op 20 mei 2005 ook Nederland aandeed voor een lezing. Naar eigen zeggen heeft hij wereldwijd al meer dan 4 miljoen dollar in de beweging gestoken. Overal beginnen de samenzweringsdeskundigen zich nu te organiseren, en zo werd hier de organisatie DKNWZ opgericht. Dat organiseerde sindsdien in het land enkele bijeenkomsten. Hun collega's van "Onderzoek 911" organiseerden op 20 mei 2006 zelfs een workshop op het progressieve Nederlands Sociaal Forum. Daar luisterden maar liefst 70 bezoekers naar de onwaarschijnlijke verhalen van deskundige Arjen Kamphuis. Als voorlopig hoogtepunt maakte DKNWZ op de Utrechtse conferentie bekend dat men werkt aan de oprichting van de Partij voor de Waarheid (PvdW).

Reïncarnatie

Beeld uit de film over de satanische rituelen in Bohemian Grove Volgens beoogd PvdW-lijsttrekker Jan van Aken ging het "niet langer tussen links en rechts", maar was het nu tijd voor "radicaal gezond verstand". Hij zei af te willen van het "top-down" pyramidemodel van de samenleving, maar keerde zich tegelijk nadrukkelijk tegen een "bottom-up" model en "een revolutie". Naast heropening van het 9/11-onderzoek eiste de PvdW onder meer een einde aan de aantasting van de privacy, en bescherming van klokkenluiders. Naast deze redelijke punten, kaartte Van Aken ook het probleem van de vermeende "overbevolking" aan. Hij gaf daarbij niet aan welke mensen er volgens hem teveel zijn.

Een vooraanstaand DKNWZ-lid is Albert Toby, een volkomen paranoïde "reïncarnatietherapeut". Die deed in Utrecht alsof hij ieder moment naar Guantánamo Bay ontvoerd zou kunnen worden. "Het script voor 9/11 komt zo uit Hollywood", wist Toby, en de kippengriep zou ook al door de Amerikanen ontwikkeld zijn. Om zijn verhaal te ondersteunen vertoonde de bange therapeut onder meer een stuk uit de Amerikaanse tv-serie Boston Legal. Hij sloot af met een videoclip getiteld "Inside Job" waarin citaten van de Britse antisemitische conspiracyfreak David Icke (1) te zien waren. De clip was gemaakt door weer een andere deskundige: Rick Egen. Die promoot via zijn website allerlei video's over "de illuminati".(4) Een van die video's werd overigens ook in de pauze van de conferentie vertoond. Daarin werd beweerd dat de familie Bush samen met andere leiders en rijken satanische rituelen uitvoeren in Bohemian Grove bij San Francisco. Daar zouden namaak- of zelfs echte kinderen geofferd worden aan de god Moloch. Ook zouden mannelijke sekssterren uit Hollywood besteld worden voor homoseks met de aanwezige wereldleiders. De symbolen van deze groep zouden ook terug te vinden zijn bij de Olympische Spelen en zelfs bij de nazi's in de Tweede Wereldoorlog. En zo ging het nog even door. Samenzweringen, illuminati, perverse elites en rituele kindermoorden, het zijn allemaal bekende antisemitische thema's.

Mossad

Hoofdattactie op de conferentie waren natuurlijk de buitenlandse gasten. De Amerikaanse libertariër Rick Siegel sprak over een al duizenden jaren durende samenzwering van families en bedrijven met overal "tentakels". Volgens hem werd een van de WTC-torens neergehaald met een atoombom. Van de partij was ook de Duitse ex-minister Andreas van Bülow, bekend van twee boeken over geheime diensten. Volgens hem zijn niet alleen de aanslagen van 9/11 het werk van de geheime diensten, maar ook die in Londen, Bali en Madrid, en zelfs die van de extreem-rechtse Timothy McVeigh in Oklahoma City. In 1998 schreef Von Bülow al dat hij ontdekt had dat allerlei wereldwijde ontwikkelingen gestuurd worden via geheime operaties van de CIA en de Mossad. Zo'n 50 landen zouden daarvan al het slachtoffer geworden zijn. Later schreef hij insinuerend over 9/11 dat het "statistisch gezien opvallend" was dat er zich maar "één Israeli onder de slachtoffers" in het WTC bevond. In allerlei media was eerder al beweerd dat de Mossad tevoren 4.000 Joden gewaarschuwd had voor de aanslag. In werkelijkheid schijnen er 5 Israëli's en een paar honderd Joden te zijn omgekomen.

Daan de Wit interviewt Andreas von Bülow (foto Eric Krebbers) Vanzelfsprekend was ook geldschieter Walter zelf aanwezig. Volgens hem zijn er in werkelijkheid helemaal geen vliegtuigen in de torens gevlogen. Dat zou een mediatruc geweest zijn. Verder vertelde hij over het warme onthaal dat hem overal ter wereld ten deel valt als hij komt onthullen dat de CIA en de Mossad achter de aanslagen zitten. Zijn belangrijkste fan was toch wel de Maleisische premier Dato Seri Mahatmir. Die zei in 2003: "De Joden beheersen tegenwoordig via hun stromannen de wereld. Ze laten anderen voor zich vechten en sterven." Volgens hem "bedachten en bevorderden ze het socialisme, communisme, de mensenrechten en democratie, opdat het onjuist zou lijken om hen te vervolgen, en opdat ze gelijke rechten hebben als anderen. Met deze rechten hebben ze nu de controle over de machtigste landen gewonnen." Mahatmir wil dat moslimlanden zich ontwikkelen om van Israël en de Joden te kunnen winnen.

Walter nam het op de conferentie ook op voor de Iraanse president Ahmedinejad. Die zou niet echt een antisemiet zijn, maar het slachtoffer van een foute vertaling. Verder nam Walter het westerse kranten kwalijk dat ze de antisemitische cartoons niet publiceerden die gemaakt zijn in antwoord op de omstreden Mohammed-cartoons. Vervolgens zette hij ook nog een onnavolgbare boom op over de holocaust. Die is echt gebeurd en was vreselijk, zei hij, om daar vervolgens toch wat aan af te doen. Hitler was volgens hem namelijk niets bijzonders omdat de Joden al 20 eeuwen vervolgd werden. Op zijn website verwijst hij in dat verband naar een vage christenfundamentalistische site, en voegt hij er nog fijntjes aan toe dat de Japanse kampen in de Tweede Wereldoorlog toch veel erger waren.

De feiten

Wat er daadwerkelijk precies is gebeurd bij de aanslagen van 11 september 2001 is moeilijk tot in detail vast te stellen. Naast de officiële versie van de gebeurtenissen zijn er inmiddels ontelbare theorieën die elkaar vaak volkomen tegenspreken. Een overzicht daarvan is te vinden in de Wikipedia,(5) of bijvoorbeeld in het artikel "Raketten met vleugeltjes" (6) van NRC-journalist Karel Knip. Op de conferentie confronteerden de samenzweringsdeskundigen hun publiek met reeksen "feiten" die niet zouden stroken met de officiële versie van de gebeurtenissen. Van veel van die "feiten" is inmiddels door anderen alweer vastgesteld dat ze zelf niet kloppen.(7) Andere merkwaardige feiten blijken wel te kloppen, maar ondersteunen niet persé het idee van een samenzwering. Vaak zijn ze op een andere, veel meer voor de hand liggende manier te verklaren. Maar daar willen de meeste conspiracydenkers niets van weten. Ze maken hun publiek wijs dat "de feiten" voor zichzelf spreken en alleen via hun eigen conspiracy-ideologie betekenis hebben.

Robin de Ruiter op het congres (foto Eric Krebbers) Een van de Nederlandse sprekers was internetjournalist Daan de Wit, alias Daan Speak. Die beweerde onder meer dat familieleden van Bush in de beveiligingsbranche zitten en zelf vooraf explosieven hebben aangebracht in de WTC-torens om ze te laten instorten. De Wit benadrukte meerdere keren dat 9/11-onderzoekers niet moeten gaan speculeren. "Hou je bij de feiten, anders word je weggezet als conspiracyfreak. Als ze je kunnen pakken op iets kleins, dan zullen ze het doen. Ze willen je monddood maken", zei hij. Volgens vrijwel alle sprekers zou de pers samenzweringsdeskundigen stelselmatig negeren om politieke redenen. Dat de meeste serieuze journalisten simpelweg geen zin hebben om ongefundeerde krankzinnige ideeën te publiceren komt niet in hen op. De zotste theorieën krijgen meestal de minste aandacht, maar dat toont voor de betreffende conspiracyfreaks alleen maar aan dat ze de waarheid kennelijk dicht genaderd zijn. "Hou je eigen geloof voor je", adviseerde De Wit, en roep niet direct dat 9/11 een "inside job" was. Maar begin met kleine feitjes en introduceer geïnteresseerden vervolgens stapsgewijs in de wereld van de samenzweringen.

Maar zelfs die kleine zogenaamde "feitjes" leiden voor wie even logisch doordenkt tot absurde conclusies. Wie moeten er wel niet allemaal in het complot gezeten hebben als Walter gelijk heeft en er werkelijk geen vliegtuigen in de WTC-gebouwen zijn gevlogen? Andere samenzweringsdeskundigen beweren dat het vierde en uiteindelijk neergestorte vliegtuig zo hoog vloog dat de inzittenden nooit met hun mobieltjes naar hun familie gebeld kunnen hebben. Als dat "feitje" waar zou zijn, wie hebben er dan gebeld? Of zitten alle familieleden ook in het complot? En waar zijn al die passagiers dan gebleven? Reïncarnatietherapeut Toby op een bijeenkomst eind mei 2006: "Als ze een opname van 10 seconden van jouw stem hebben, kunnen ze je alles laten zeggen wat ze willen." Op de vraag naar het lot van de passagiers, of die bijvoorbeeld geëxecuteerd zijn, antwoordde hij toen: "Het zou kunnen. In het WTC zijn duizenden mensen om het leven gekomen."

Ideoloog

De organisatie wilde het kennelijk toch niet alleen bij "de feiten" houden, want tegen het einde van conferentie kreeg Robin de Ruiter (8) ruim tijd om zijn theorieën uit de doeken te doen. Deze door en door antisemitische christenfundamentalist werd gepresenteerd als de grote ideoloog van de Nederlandse 9/11-beweging. Uitgebreid vertelde hij hoe enkele machtige families wereldwijd achter de schermen de touwtjes in handen hebben. Volgens zijn boeken zijn die families joods en leeft de Satan in hun midden, maar dat vermeldde hij op de conferentie wijselijk niet. Zijn boek "De 13 satanische bloedlijnen" werd echter wel verkocht bij de stand van de Frontier Bookshop. Met zijn betoog sloot hij aan bij het anti-imperialistische en anti-globaliseringsverhaal over staten en volken die bedreigd zouden worden door "de globalisering", door "de nieuwe wereldorde, een grote fascistische politiestaat". Volgens De Ruiter zouden de Hezbollah "helden" zijn omdat die er tenminste wat tegen zouden doen. De christenfundamentalistische De Ruiter is inmiddels zowaar zelfs populair bij de communisten van het blad De Anti-fascist. De Ruiters boek "George W. Bush en de mythe van al-Qaeda" wordt door de redactie "sterk" aanbevolen.(9) In een e-mail aan De Fabel gaf een afdelingsbestuurder van de verwante NCPN aan de scherpe kritiek van De Fabel op de christenfundamentalist af te keuren. De Ruiters boek over Al-Qaeda zou volgens hem namelijk een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het linkse politieke bewustzijn. De Utrechtse afdeling van de NCPN maakte ook enthousiast reclame voor het Utrechtse congres en benadrukte dat De Ruiter er aanwezig zou zijn.(10)

Plaatje van de website van Daryl Bradford Smith. "Help us drown these rats", staat erbij. Zeker niet iedereen, maar veel van de aanwezigen op het congres leken al grotendeels ingewijd in de geheimen van de conspiracybeweging. Er zaten ook diverse diehards tussen die zelfgemaakt materiaal verkochten of uitdeelden. Zo deelde iemand een folder uit waarin onthuld werd dat er in oktober in Libanon een kernexplosie zou gaan plaatsvinden. Hezbollah zou daarvan de schuld krijgen, maar de Amerikanen zouden de daders zijn. Met die "false flag" operatie zou men een oorlog met Iran willen rechtvaardigen en de komende Amerikaanse verkiezingen ten gunste van de Republikeinen willen beïnvloeden. Sommige sprekers hadden het over een komende "october surprise". Verder deelde de Belgische Simon van Reusel, gekleed in een t-shirt met de tekst "911 is een inside job", reclame-flyertjes uit voor de websites van de holocaust-ontkenners Eric Hufschmid en Daryl Bradford Smith. Bij navraag vertelde Van Reusel dat hij wordt geweerd van veel discussie-sites. Zijn favoriete site is nu opposingdigits.com, dat het antisemitische verzinsel "De Protocollen van de wijzen van Zion" promoot op de hoofdpagina. Hij was gedurende de conferentie voortdurend druk in gesprek met andere bezoekers, en ook zijn informatie leek in vruchtbare bodem te vallen.

Noten

1. "'Samenzweringsdeskundige' blijkt antisemiet", Eric Krebbers. In: Fabel Archief.
2. "Het rechts-populisme van Pim Fortuyn", Harry Westerink. In: Fabel Archief.
3. "Extreem-rechtse conspiracy in thriller "De Da Vinci code"", Harry Westerink. In: Fabel Archief.
4. "Thriller "Het Bernini mysterie" versterkt complotdenken over Illuminati", Harry Westerink. In: Fabel Archief.
5. "9/11 conspiracy theories". In: Wikipedia.
6. Dit artikel is nog te lezen op de "Onderzoek 911"-website, zij het aangevuld met kritieken van de samenzweringsdeskundigen.
7. Zie bijvoorbeeld de "911 Myths"-website.
8. "Christenfundamentalist gelooft in complot van Satan en joden", Harry Westerink. In: Fabel Archief.
v9. "Van de redactie". Op: De Anti-fascist-website.
10. "9/11 conferentie in Jaarbeurs Utrecht". Op: NCPN-Utrecht-weblog.
Terug
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23675
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 17 sep 2018, 17:13

Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23675
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 17 sep 2018, 17:18

Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23675
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 17 sep 2018, 17:25

Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23675
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 17 sep 2018, 17:36

'Alles aan de verdwijning van Kamphuis is stilaan raar'

De verdwijning van cyberactivist Arjen Kamphuis begint steeds meer op een aflevering uit een Scandinavische detectiveserie te lijken. Het havenstadje waar hij verbleef, blijkt de Noorse hoofdstad voor cyberdefensie. Werkte hij er soms aan een geheime operatie? En heeft hij zich verstopt op een vrachtschip? Deze website ging op onderzoek.

Annemieke van Dongen 17-09-18, 10:00 Laatste update: 15:33

Het laatste tastbare spoor van Arjen Kamphuis ligt bijna achteloos in de garage achter het politiebureau van Fauske. Zijn opvouwbare kajak, die dinsdagavond op een strandje van de fjord is gevonden, past net tussen de politieauto en de muur. De kajak lijkt van ribbeltjeskarton. Het witte materiaal is bijna doorzichtig, zo dun. Tussen de zwarte riempjes zit een brede spleet, die daar duidelijk niet hoort.

De mysterieuze verdwijning van de Nederlandse cybersecurityspecialist is geen alledaagse zaak in het afgelegen plaatsje boven de Poolcirkel. Het laatste grote nieuws voordat Kamphuis hier van de radar verdween? ,,Dat moet het rendierenbloedbad afgelopen winter zijn geweest'', zegt fotograaf Tom Melby van de regionale krant Avisa Nordland. ,,Honderden dieren liepen zich toen te pletter tegen de trein. Het vlees hing in de bomen.’’

(Artikel gaat verder onder de foto)

Afbeelding
De kajak van Kamphuis in de garage van het politiebureau. © Annemiek van Dongen

Maalstroom

Eenzelfde trein nam Kamphuis maandagmiddag 20 augustus om 16.05 uur nadat hij met zijn kajak had uitgecheckt bij zijn hotel in Bodø. Het enkele spoor tussen Bodø en Rognan loopt pal naast de Skjerstadfjord. Links een steile bergwand, rechts de zeearm. Ruim tachtig kilometer lang, vier kilometer breed en tot wel vierhonderd meter diep. Een mens kan hier gemakkelijk verdwijnen.

Is Kamphuis omgeslagen met zijn Kajak en verdronken? Dat vermoedt verslaggever Fredrik Stenbro van de lokale krant. Hij is niet van de complottheorieën. ,,Je hebt hier de Saltstraumen, een supersterke maalstroom waar het zeewater zich door de smalle ingang van de fjord perst. Misschien heeft hij de trein niet gepakt maar is hij zo dom geweest om daar gaan kajakken, is hij omgeslagen en is de kajak hier naartoe gedreven.’’

Afbeelding
Dit is de plek waar de kajak van Arjen Kamphuis aanspoelde. © AD

De Saltstraumen is geen plek voor kajakkers, beaamt schipper Geir Sundt, die er raftexcursies organiseert. ,,Zeker niet voor een onervaren kajakker. En zeker niet in een opvouwbare kajak. Die zie ik hier nooit.’’ Maar dat het vaartuigje helemaal tot voorbij Fauske zou zijn gedreven, vijftig kilometer de fjord in? Dat lijkt hem onvoorstelbaar.

Dat Kamphuis bij Fauske uit de trein is gestapt voor een peddeltochtje lijkt ook onwaarschijnlijk. Het regende en waaide die dag hard. Twee dagen later zou hij vanaf Trondheim terugvliegen naar Schiphol. De weken daarvoor was het prachtig weer geweest. Voor vaartochtjes in de omgeving had hij genoeg gelegenheid gehad.

Zijn vrienden vinden het gek dat hij vlak voor vertrek in Nederland überhaupt zo’n dure kajak (ongeveer 2.000 euro) had aangeschaft. ,,Hij houdt van avontuurlijke bergwandelingen, maar kajakken? Daar hadden we hem nog nooit over gehoord’’, vertelt vriendin Ancilla van de Leest.

Afbeelding

De 47-jarige Arjen Kamphuis is sinds 20 augustus vermist. © Dennis van Zuijlekom
Elke snippertje informatie roept tal van nieuwe vragen op. Hoe kan het dat zijn ene telefoon bij Fauske voor het laatst contact maakte op 20 augustus, maar een ander toestel van hem tien dagen later even is aangezet bij Vikeså, 1600 kilometer zuidelijker? Heeft iemand die telefoon gevonden en er een Duitse simkaart in gestopt?

Bovendien beweren getuigen dat ze Kamphuis rond die tijd in de buurt van Stavanger hebben gezien. Hij zou daarna ook nog in Denemarken zijn gesignaleerd.

Heeft Kamphuis zijn spullen hier bewust achtergelaten om een dwaalspoor te creëren? Maar waarom heeft hij zijn tweede telefoon dan toch even gebruikt? Hij weet donders goed dat een telefoon is te traceren.

Afbeelding
Het hotel waar Kamphuis eerst incheckte. © Annemieke van Dongen

Spitsbergen

Was Kamphuis wel echt op vakantie, zoals hij beweerde? Of is de cyperspecialist, die overheden en klokkenluiders op het hoogste niveau adviseert hoe ze veilig informatie kunnen versturen zonder dat die door vijanden kan worden onderschept, in een gevoelige zaak verwikkeld? Heeft het misschien te maken met de ondergedoken WikiLeaks-oprichter Julian Assange, die hij al eerder hielp?

Tegen vrienden zei Kamphuis dat hij op vakantie ging naar Spitsbergen. Daar had hij aanvankelijk een hotel geboekt, maar dat al voor zijn vertrek weer geannuleerd. Over Bodø, het stadje waar hij de laatste tien dagen voor zijn verdwijning verbleef, hebben ze hem nooit gehoord. ,,Vreemd’’, volgens Van de Leest. ,,Normaal vertelt hij wel waar hij heen gaat. Het is ook niks voor hem om tien dagen op één plek te blijven.”

Vier dagen nadat zijn vliegtuig in Trondheim was geland, checkte Kamphuis in het havenstadje in bij het luxe Radisson Blu hotel. Toen daar na zeven nachten geen kamer meer beschikbaar was, verkaste hij naar een ander viersterrenhotel: het Scandic Bodø.

Met 50.0000 inwoners mag Bodø dan wel de hoofdstad zijn van de 450 kilometer lange provincie Nordland, het is geen plek waar toeristen blijven. Bodø is vooral een logistieke hub. Hier ligt het meest noordelijke treinstation van Noorwegen, hier vertrekken kleine vliegtuigjes nóg verder noordwaarts en veerboten naar de Lofoten. ,,Er zijn maar weinig toeristen die hier meer dan twee nachten slapen’’, zegt de receptionist van het Scandic.
(Artikel gaat verder onder de video)

Het centrum is ronduit lelijk. Het historische stadshart met houten huizen is tijdens de Tweede Wereldoorlog compleet verwoest. Daarvoor in de plaats zijn grote hotels en een sfeerloos overdekt winkelcentrum gekomen. Nu de zomer voorbij is, de avond vroeg invalt en de regen gestaag neervalt uit het dichte wolkendek, blijven veel reizigers 's avonds in hun hotelkamer hangen. Niet zo gek als je ziet wat een biertje in de paar lokale kroegen kost.

Wat deed Kamphuis hier tien dagen lang? Uit telefoongegevens leidt de politie af dat Kamphuis in elk geval niet naar de eilandengroep Lofoten ging. Hij bleef binnen een straal van zeventig à tachtig kilometer van Bodø.

Op de hotelreceptionisten na, die de Nederlander in- en uitcheckten, heeft niemand hem gezien. Waar heeft hij al die dagen gegeten? Niet in het restaurant van het Radisson, zegt de manager beslist. ,,Ik heb hem nooit gezien. Dat weet ik zeker.’’ Ook bij het uitstekende visrestaurant er schuin tegenover aan de haven heeft Kamphuis, die bekendstaat als liefhebber van vis én van goede restaurants, nooit gegeten. ,,We hebben het er onderling over gehad, een vriend van hem heeft hier ook gezocht’’, zegt een serveerster van Bryggeri Kaia. ,,Hij is hier niet geweest.’’

Bij andere eetgelegenheden, bij café Kaptein Larsen naast het hotel, het krantenwinkeltje in de lobby, twee minisupermarkten in de buurt, het handjevol sport- en outdoorwinkels in de stad: hetzelfde verhaal: nee, nee, nee. Ook de politie heeft geen aanwijzingen dat Kamphuis tijdens zijn verblijf met mensen heeft gesproken.

(Artikel gaat verder onder de foto)

Afbeelding
Het andere hotel waar Kamphuis verbleef. © AD

Nazi-bunker in berg
Behalve een hub voor toeristen, blijkt Bodø namelijk echter ook een hub voor precies dát geheimzinnig vakgebied waar Kamphuis in is gespecialiseerd. In een voormalige Nazi-bunker in een berg – verstopt voor Russische atoombommen - huist het Joint Headquarters van het Noorse leger. Onderdeel daarvan is een cyberdefensie-unit.

In Bodø is ook een luchtmachtbasis die tevens dienstdoet als uitvalsbasis voor de Navo. Zodra een Russisch gevechtstoestel de noordelijke grenzen van het bondgenootschap binnenvliegt, stijgen hier F16’s op om het neer te halen.

En misschien wel het meest opvallend: in Fauske, op enkele kilometers van de plek waar de spullen van Kamphuis zijn gevonden, heeft de Noorse inlichtingendienst een basis waar gegevens worden verzameld en geanalyseerd die binnenkomen van satellieten.

De politie zegt geen aanwijzingen te hebben dat Kamphuis de basissen bezocht of er met mensen sprak. Het leger wil er niks over kwijt, zegt een woordvoerster van het hoofdkwartier.
Van de Leest, voormalig lijsttrekker van de Piratenpartij, is stellig. ,,Dit kan geen toeval zijn. Dit is precies zijn ding.’’

Afbeelding

De haven van Rognan, waar het vrachtschip lag. © AD
Vrachtschip
Stel dat Kamphuis inderdaad met een geheime missie bezig is. Kan hij ongezien van Fauske in Vikeså zijn gekomen? De cyberspecialist kon als geen ander digitale sporen uitwissen. Hij stak ook geregeld te voet landsgrenzen over om uit het zicht van camera’s te blijven. Het is onwaarschijnlijk dat hij per trein naar Stavanger is gegaan, een reis van 26 uur.

In Rognan, een slaperig havenplaatsje met gekleurde houten huizen aan het einde van de fjord, gaat een andere verhaal. Rond het moment dat Kamphuis verdween, vertrok een vrachtschip met een lading van de lokale kabelfabriek Nexans naar Stavanger. ,,Dat lag hier weken in de haven’’, vertelt serveerster Kristine in het enige hotel, dat op de kade uitkijkt. ,,Het was een groot schip, dat ook naar Canada vaart. Daar kan hij zich op hebben verborgen.’’

Van de Leest zou er niet van staan te kijken als de theorie klopt. ,,Het klinkt onwaarschijnlijk, maar alles aan dit verhaal is inmiddels raar. Bovendien had Arjen het er weleens over, half grappend met zijn zwarte humor. Als de Apocalyps zou komen, kon hij altijd nog vluchten per vrachtschip.’’

Afbeelding
De haven van Rognan. © AD

Bron: ->> https://www.ad.nl/buitenland/in-het-hog ... ~adc898e8/

Screen Capture: ->>

Afbeelding
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Permuter 0., ninti
Omhoog
Gebruikersavatar
Octa
QFF Gold Member
QFF Gold Member
Berichten: 219
Lid geworden op: zo 05 aug 2012, 09:26

ma 17 sep 2018, 18:03

Hier krijg je toch wel een hele rare smaak van in de mond, hopelijk keert hij weer veilig thuis.
Thanks voor het delen van deze informatie 8)
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, ninti
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4243
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

ma 17 sep 2018, 19:35

In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
fr3bzy
Administrator
Administrator
Berichten: 2588
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:12
Contacteer:

ma 17 sep 2018, 20:34

Hij is gewoon door het Q-team daarvandaar ge-airlift en is bezig de OPSEC te regelen voor POTUS. Die gast komt strax wel boven water...

justsayin
[YES]Equality of Opportunity - [NO]Equality of Outcome
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
fr3bzy
Administrator
Administrator
Berichten: 2588
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:12
Contacteer:

ma 17 sep 2018, 20:39

retaliation might be coming

https://freedomnewsreport.com/2018/09/1 ... ctober-21/

WikiLeaks Says it will Bring Hillary Clinton Down by October 21

President Donald Trump has one campaign yet to fulfill and WikiLeaks founder, Julian Assange is vowing to see that one fulfilled sooner rather later. In his words – “If Trump doesn’t take Clinton down, we will.”

For almost two years, Clinton and the Deep State have been hell-bent on drumming up a ‘Trump/Russia’ collusion story that has yet to produce anything beyond made-up stories and ‘anonymous’ insiders.

It seems Assange realizes time is running out for him in exile and he needs to do something to do that has evaded the President.

In a WikiLeaks letter he wrote:

Hillary Clinton’s crimes will not go unpunished. If she is not formally charged for mishandling sensitive material we will have no choice but to release proof that she is guilty of high treason against the United States for selling patented military secrets to the Saudi Arabian government.

We also have proof that she is guilty of crimes against Russia, Uzbekistan, Lithuania, Caledonia, and Brazil. The United States would be doing her a favor by putting her in prison and saving her from the severe punishments several of these nations would impose.

Assange showed his determination to see Clinton indicted by setting an October 21 deadline – indict her yourself or I will release irrefutable proof that she has committed high treason.

This comes just days after WikiLeaks released another letter from the Senate Intelligence Committee inviting him to testify privately before the Committee. Assange tweeted on August 8, 2018:

BREAKING: US Senate Intelligence Committee calls editor @JulianAssange to testify. Letter delivered via US embassy in London. WikiLeaks’ legal team say they are “considering the offer but testimony must conform to a high ethical standard”.

Assange has repeatedly denied that Russians agents provided emails hacked from the Clinton campaign and her private servers.

Former Trump campaign adviser Roger Stone has told reporters that he has inside knowledge concerning Assange’s plans to release damning information about Clinton. In 2016, Stone said on Infowars that he believed Assange had “proof” of the Clintons’ corruption and would “furnish” that proof “to the American people.”

CNN’s Andrew Kaczynski and Christopher Massie reported in April that Stone believed it was Russian operatives that Assange got the emails from. Since then he has adamantly denied believing any such thing.

Once a hero of the progressive left, Assange is now hated by those who once praised him. Much of the mainstream media has painted him as the head of a beleaguered organization that supported a Trump presidency in order to achieve his own socio-political goals. He has also been accused of misogyny and anti-Semitism.

While the left has tried to paint Assange as a puppet of Vladimir Putin, his past public statements are hardly complimentary of the Russian government. He wrote on June 13, 2015:

(Russia) runs an independent foreign policy and its arms sales are the only thing that keep a semblance of independence for smaller states. Russia is absolutely terrified … Meanwhile, the US hacks the hell out of it, and attempts to foment an orange revolution in an explicitly states policy of regime change. Consequently the Kremlin is deeply paranoid of everyone, including foreign-funded NGO’s and invading ‘western’ cultural practices, like gays and the internet… US next generation weapons are serious advancements. Its play in Ukraine was in Russia’s sister country and so the Russian ruling class… are terrified the same thing could happen to them.

Many have asked why does Assange hate Hillary Clinton so much and why not Trump. It can’t be a left/right reason because WikiLeaks main cause is far more left than right wing. Assange’s public and personal ideology is radical transparency fostered by a deep belief that modern politics is undemocratic with world-changing decisions made behind closed doors by bureaucrats and elitist.

Another consistent theme is WikiLeaks distrust of the right-wing military complex. What he hates, even more, is a secretive politician championing left-wing causes while carrying out a hawkish right-wing military interventionist policy that suits her own goals. Translation Assange trusts Trump far more than Clinton.

During the election of 2016, the UK’s ITV asked Assange if he’d prefer Trump as president. He implied in his reply that Clinton’s record made her far more dangerous than Trump. In the interview, he painted Clinton as an authoritarian imperialist who would have no problem threatening his person. Seems like Assange knows her pretty well.

For many Americans, October 21st can’t come soon enough.

~ Freedom New Report
[YES]Equality of Opportunity - [NO]Equality of Outcome
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23675
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 17 sep 2018, 20:44

Arjen Kamphuis, WikiLeaks Consultant Missing: 5 Fast Facts You Need to Know

Afbeelding

Arjen Kamphuis, a WikiLeaks associate and Dutch cybersecurity expert, has been missing for two weeks. The news of his disappearance was first made public when a friend, Ancilla van de Leest, posted on Twitter that he was missing and friends and colleagues were very worried about him, Huffington Post reported. Here is what you need to know about Kamphuis, his background, and everything we know so far about his disappearance.

1. Kamphuis Was Last Seen Checking out of a Four-Star Norwegian Hotel on August 20 After a Two-Week Holiday
View image on Twitter
Kamphuis, 47, hasn’t been seen since August 20, Huffington Post reported. He was seen checking out of his hotel in Bodø in northern Norway that afternoon, and was supposed to fly out of Trondheim to Amsterdam two days later. The train between Bodø and Trondheim takes about 10 hours, and it’s unclear where he disappeared from.WikiLeaks noted that Kamphuis might have disappeared in Bodo, Trondheim, or even on the train itself.

According to NLTimes, Kamphuis had just finished a two-week holiday in Norway.

The hotel he was staying at was a fancy, four-star hotel called Scandic Havet, Ad.nl reported.

2. Norway Has Put Its Elite Unit on the Search, but Friends Said Alarm Bells Didn’t Go Off Early Because Kamphuis Liked To Turn Off His Phone or Extend Vacations by a DayNorwegian police officials told Agence France-Presse that they’ve started an investigation into Kamphuis’ disappearance. But they won’t speculate on what happened. Police are looking into whether his cell phone data can provide any clues, and are talking to people in the area to determine if anyone saw anything, NLTimes reported.

But as of September 4, no new information was known about what happened to Kamphuis, despite international attention on his disappearance, Ancilla noted on Twitter.As of September 4, Norway had decided to put its elite unit, called “kripos,” on the case, Ad.nl reported. A translated quote from investigators reads: “At the moment there is no reason to assume that there is a crime, but we keep all possibilities open.” Kripos investigates organized crime and missing persons cases, and they have specialized technical and forensic expertise, Ad.nl reported.

His disappearance may not have triggered an alarm as early as others’ might because he wasn’t big on sending lots of photos of his holiday trips to friends, and missing meetings isn’t always a big deal for him, NRC.nl reported. In fact, he might turn off his phone completely or extend a vacation by a day. When he didn’t show up for a meeting on Monday and Tuesday, his friends became worried — especially since the Tuesday meeting was one he had initiated himself.

3. In May, Kamphuis Gave a TEDx Talk About Defending Yourself in a Digital WorldIn May, Kamphuis gave a TEDx talk titled: “Defend yourself in this digital world. No one else will do it for you.” A TEDx talk is a talk given at a TEDx event using the TED conference format, but organized by the local community independently.

The TEDx video description describes Kamphuis this way: “Arjen Kamphuis is a Digital Self Defence professional. Every day he helps people keep their secrets safe in the digital world. He has seen firsthand how government funded spying, hacking and security programs fall into the wrong hands and cause more harm than good. He argues that it is time we all start keeping ourselves safe by taking responsibility for our own digital defenses and letting go of the idea that we’re just not smart enough to adapt. Arjen Kamphuis studied Science at the University of Utrecht and worked for IBM and Twynstra Gudde as IT architect, trainer and IT strategy advisor. He is a certified IT auditor and Information Technology expert (CISA, CISM). Since 2002, Arjen works for himself and helps managers, leaders and organizations realize the consequences of technological innovations. He is also involved in the national IT policy with regards to open standards and open source in the public domain. Although Information Technology takes up most of his time, Arjen likes to also be involved in scenario planning and exploring future strategies. He researches together with his clients the possible social, economic and geo-political consequences relevant to science and technology.”

In 2014, Kamphuis wrote “Information Security for Journalists,” a free handbook about protecting journalist communications from the government. You can read the handbook here. It’s been translated into Arabic, Chinese, French, Turkish, Spanish, and other languages, NRC.nl reported.

4. Kamphuis Is an Outdoors Enthusiast But Did Not Like Traveling in Dangerous Places Alone, & a Man Who Looks Like Him Was Seen in AlesundKamphuis is known for being an avid hiker, according to friends and family. On Twitter, his bio reads: “Securing all the cybers, Free Software advocate, mountaineer, sailor, carpenter, geek and damn proud of it.” Some friends say that he might have gone on a hiking trip in the mountains in Bodo, VG.no reported. An article by Telegraaf, which is no longer accessible, said that his lates purchases had suggested he might have been preparing to go on a hike. Police, at first, had decided not to send an investigation team to Norway, believing he was hiking and would appear on his own.

However, friends told NRC.nl that although he is an avid hiker and mountaineer, he also likes to play things safe. Helma de Boer said he was not a daredevil and preferred to have companions with him if traveling in more dangerous places. “His style is better safe than sorry,” de Boer said.However, another unnamed friend told RTLNieuws that Kamphuis was an experienced hiker who may have decided to go for a hike in the area where he disappeared. The translated quote reads: “We suspect he was going to hike in the region, it is a well-known hiking spot, with very rough terrain.”

A man who looks similar to Kamphuis was seen in Alesund on Friday morning, according to tips received by authorities, VG.no reported. The police were notified, but it’s not known if this was really him or just someone who looked like him. Alesund is about 15 hours away from Bodo, according to Google Maps, although both are in Norway. It’s a little less than six hours south of Trondheim, his destination.

There was also an unconfirmed sighting in Ribe, Denmark.

Kamphuis is 1.78 meters tall and typically dresses in black. He wears glasses and has long, reddish blond hair.

5. Kamphuis Has Consulted with Julian Assange & Is an Expert in Cybersecurity MattersKamphuis has consulted with Julian Assange. Computable refers to Kamphuis as being a good friend of Assange. He has also cooperated with and interviewed whistleblowers. He’s frequently cited as an expert in news articles, often commenting on open source software and the cloud.

He’s a known expert on cybersecurity matters, often consulting with journalists on how to keep their data safe from government intrusion. In June 2017, for example, Kamphuis helped the port of Rotterdam after it was paralyzed by a cyberattack. The translated version of the tweet below reads: “Last year, Arjen Kamp got the port of Rotterdam back to the talk, after it was paralysed by the biggest cyber attack ever. I still wonder: wasn’t there any newspaper that knew this? Or did they not feel it important enough to report?”In 2002, he co-authored a parliament motion that required all government IT in the Netherlands to have open standards. It became policy in 2007 and the Netherlands became the first western country to mandate open standards in public sector IT, CIS-India reported. After this, Kamphuis began lobbying for the same policy change in other countries. In the same interview, he said that in 2007 he and other experts rolled back a move to electronic voting machines in Amersterdam. “Through lots of media attention, a few spectacular hacks showing the technical insecurity of the systems, and legal pressure, we forced the government in 2007 to reverse the approval of the voting computers and go back to an all-paper balloting system. This reversal is part of a global backlash against electronic voting systems.”

Kamphuis studied science and policy at Utrecht University and worked as a Unix specialist for IBM, and a software instructor. He’s been an independent consultant for companies since 2001, CIS-India reported. This 2007 article concludes: “When not consulting Arjen is actively involved in (digital) civil liberties, the open source movement and criticizing the war on terror.”

Published Sep 4, 2018 at 8:44pm
Bron: ->> https://heavy.com/news/2018/09/arjen-kamphuis/

Screen Capture:->>

Afbeelding
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23675
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 17 sep 2018, 21:42

Website waar je tips kunt geven of informatie door kan spelen indien je meer weet:

https://www.arjenkamphuis.eu/

Screen Capture: ->>

Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Complotten Algemeen”