Kurt Cobain en Nirvana

Hier vind je tientallen topics over de vele complotten en samenzweringen die de wereld rijk is.
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 06 apr 2014, 11:00

Ik was oprecht in de veronderstelling dat er al een draadje was over Kurt Cobain en de band Nirvana. Dat bleek dus bij nader inzien helemaal niet het geval... En daar het inmiddels alweer 20 jaar (!!!! Fuck wat gaat de tijd soms snel !!!) geleden is, leek het me vandaag wel een puik plan eens een mooi draadje aan te maken over Kurt Cobain en z'n band Nirvana...

Afbeelding

Wel is er een prachtig topic over de aartsrivaal van de band Nirvana, namelijk de band Pearl Jam: ->> viewtopic.php?f=24&t=68117 En daarnaast wemelt het op QFF natuurlijk ban andere muziekdraadjes: ->> viewforum.php?f=24

Enfin, op QFF is dus echt bijna niets over Kurt Cobain, op een mooi plaatje na van Kurt Cobain in een opvallend shirtje dan:

Afbeelding

Goed, verder met het verhaal in dit artikel over Cobain... De meesten zullen wel weten wie Kurt Cobain was, maar voor hen die nog steeds geen idee hebben over wie ik het heb, hieronder even een stukje van Wikipedia:
Kurt Cobain

Kurt Donald Cobain (Aberdeen, 20 februari 1967 – Seattle, rond 5 april 1994) was een Amerikaans singer-songwriter en musicus. Als de leadzanger en gitarist van de grungeband Nirvana werd Cobain begin jaren negentig gezien als "de stem van Generatie X". Hij pleegde in 1994 op 27-jarige leeftijd zelfmoord.

Jeugd

Cobain werd geboren in Aberdeen, een stad in de Amerikaanse staat Washington, 120 km ten zuidwesten van Seattle. Na de eerste zes maanden van zijn leven in het naburige stadje Hoquiam te hebben gewoond, verhuisde hij met zijn ouders Donald en Wendy naar Aberdeen, waar hij grotendeels zijn jeugd doorbracht. Op 24 april 1970 werd Cobains zusje Kimberly geboren.

Cobain was naar eigen zeggen een gelukkig kind, al stond hij onder behandeling met het medicijn Ritalin om zijn ADHD te onderdrukken. Aan zijn gelukkige jeugd kwam op zevenjarige leeftijd een einde toen zijn ouders uit elkaar gingen. Vanaf dat moment veranderde hij in een stil, teruggetrokken kind. Na de officiële scheiding in 1975 werd Cobain bij verschillende familieleden ondergebracht. Op de middelbare school brak voor hem een periode van rebellie aan: hij ontdekte rockmuziek, drugs en vandalisme. Cobain werd meerdere malen gearresteerd, onder andere voor het bekladden van auto's en gebouwen. In 1985 verliet hij zijn school zonder diploma.

Al op zeer jonge leeftijd ontwikkelde Cobain een interesse in muziek; als tweejarige zong hij al liedjes als "Hey Jude" van The Beatles. Voor zijn veertiende verjaardag kreeg hij van zijn oom een Univox Hi-Flyer gitaar ter waarde van 150 dollar. Hij leerde zichzelf, als linkshandige, gitaar spelen door het instuderen van nummers van zijn favoriete bands, zoals Led Zeppelin, Black Sabbath en Kiss. Al gauw begon hij met het schrijven van eigen nummers. Hij ontdekte punk en hardcore bands als Sex Pistols en Black Flag. Cobains smaak ging steeds meer de alternatieve kant op: in latere interviews noemde hij bands als Pixies, The Vaselines, The Melvins, Daniel Johnston, Meat Puppets en Flipper als zijn favorieten.

Niravana

In 1985 ontmoette Cobain mede-punkrockfan Krist Novoselic. Na enkele mislukte projecten, waaronder de band Fecal Matter, richtten de twee vrienden in 1987 een band op die, na enkele naamsveranderingen — Skid Row, Pen Cap Chew, Ted Ed Fred — vanaf 1988 bekendstond als Nirvana. Vlak daarop verhuisde het duo naar Olympia, de hoofdstad van Washington. In 1989 bracht de band met drummer Chad Channing het debuutalbum Bleach uit op het onafhankelijk platenlabel Sub Pop. Cobain was echter niet tevreden met Channings inzet en manier van spelen, en in 1990 werd Channing vervangen door Dave Grohl van de band Scream. Datzelfde jaar liet Nirvana de underground van Olympia achter zich en tekende een platencontract met het grote DGC Records. In 1991 bracht Nirvana het album uit dat, mede dankzij de wereldhit "Smells Like Teen Spirit", hun grote doorbraak in de mainstream zou betekenen: Nevermind. In 1993 bracht de band hun derde en laatste album uit, In Utero. Met Cobains dood in 1994 kwam een eind aan Nirvana. Sinds hun debuut heeft de band, met Cobain als songwriter, wereldwijd meer dan 50 miljoen albums verkocht

Privéleven

In mei 1991 ontmoette Cobain zangeres Courtney Love van de band Hole tijdens een Butthole Surfers/L7 concert in Los Angeles. In december kondigde het stel hun verloving aan en op 24 februari 1992 trouwde Cobain, gekleed in z'n pyjama, met Love op het strand van Hawaï. Op 18 augustus 1992 kregen Cobain en Love een dochter: Frances Bean Cobain. Cobain vernoemde zijn dochter naar Frances McKee, zangeres van The Vaselines. Frances' tweede naam refereert aan het feit dat ze tijdens de echo volgens Cobain op een boon leek.

In een interview met Vanity Fair, gepubliceerd in de maand dat Frances geboren werd, gaf Love toe dat ze heroïne had gebruikt tijdens haar zwangerschap. Hoewel Love later beweerde dat Vanity Fair haar woorden had verdraaid, veroorzaakte het interview een storm van media-aandacht en werd het stel achtervolgd door journalisten die wilden weten of hun baby verslaafd ter wereld zou komen. Twee weken na haar geboorte werd Frances Bean op bevel van de kinderbescherming uit huis geplaatst en verbleef enkele weken bij een familielid van Love. Na veel juridisch getouwtrek kregen Cobain en Love de voogdij over hun dochter terug.

Laatste weken en overlijden


In de vroege morgen van 4 maart 1994 werd Cobain door Love in bewusteloze toestand aangetroffen op de vloer van hun hotelkamer in Rome. Hij had een overdosis van 50 Rohypnol tabletten ingenomen, weggespoeld met champagne. Cobain ontwaakte een dag later uit zijn coma. Hoewel het voorval aanvankelijk werd afgedaan als een ongeluk, beweerde Love na Cobains dood dat het zijn eerste zelfmoordpoging was geweest. Twee weken na het incident in Rome belde Love de politie in Seattle met het bericht dat Cobain zich in een kamer van hun huis had opgesloten met een revolver en dreigde zelfmoord te plegen. De politie arriveerde en nam een groot aantal vuurwapens en dozen ammunitie in beslag. Cobain ontkende tegenover de politie dat hij zelfmoord had willen plegen.

Op 25 maart organiseerde Love een bijeenkomst van vrienden en collega's om Cobain te dwingen zich op te laten nemen in een afkickkliniek om van zijn heroïneverslaving af te komen. Vijf dagen later vloog Cobain naar Los Angeles om zijn behandeling in de kliniek te beginnen. Eerder die dag had een goede vriend van Cobain op diens verzoek in Seattle het hagelgeweer gekocht waarmee Cobain zich later van het leven zou beroven. Een dag later, in de vroege avond van 31 maart, klom Cobain over de twee meter hoge muur van de kliniek en vluchtte weg. Love startte een zoekactie en huurde privédetective Tom Grant in om Cobain te vinden. Op 4 april werd Cobain bij de politie als vermist opgegeven.

Op 8 april 1994 werd het lichaam van Cobain ontdekt in zijn huis in Seattle door een elektricien die bezig was een beveiligingssysteem te installeren. Volgens hem leek het in eerste instantie of Cobain lag te slapen; afgezien van een kleine hoeveelheid bloed rond zijn hoofd was zijn lichaam niet zichtbaar geschonden. Naast het lichaam werden het hagelgeweer en een zelfmoordbrief aangetroffen. De patholoog-anatoom stelde later vast dat Cobain drie dagen eerder, op 5 april 1994, was overleden. Het autopsierapport concludeerde dat Cobains dood het gevolg was van een "zichzelf toegebrachte schotwond aan het hoofd".

Op 10 april kwamen zo'n zevenduizend mensen in Seattle bijeen om Cobain te herdenken. Tijdens de bijeenkomst werd een tape afgespeeld waarop Love voorlas uit zijn zelfmoordbrief. In de brief, gericht aan zijn denkbeeldige jeugdvriend Boddah, haalde Cobain een zin uit Neil Youngs nummer "Hey Hey, My My (Out of the Blue)" aan: "It's better to burn out than to fade away". De laatste vier regels van de brief waren aan Love en dochter Frances Bean gericht, eindigend met: "I love you. I love you!" Cobains lichaam werd gecremeerd; een derde van zijn as werd uitgestrooid in de Wishkahrivier in Washington, een derde werd in een boeddhistische tempel in New York ondergebracht en een derde bleef in handen van zijn weduwe.

Doodsoorzaak

Hoewel Cobain volgens de officiële lezing zelfmoord heeft gepleegd, zijn er tot op de dag van vandaag mensen die geloven dat hij werd vermoord. De belangrijkste voorstander van de moordtheorie is Tom Grant, de privédetective die door Love werd ingehuurd na Cobains verdwijning uit de afkickkliniek. Grant beweert dat zijn theorie wordt ondersteund door de volgende zaken:

Cobain zou een te hoge dosis heroïne tot zich hebben genomen om nog in staat te zijn de trekker van het hagelgeweer over te halen;
de laatste vier regels van de zelfmoordbrief zouden niet door Cobain zelf geschreven zijn;
op het hagelgeweer zouden geen vingerafdrukken zijn aangetroffen.
Grants beweringen worden echter door andere specialisten tegengesproken. Onder Cobains vrienden zijn de meningen over zijn dood eveneens verdeeld. Ten minste één persoon, Kim Gordon van de band Sonic Youth, zegt niet te geloven in de officiële doodsoorzaak. In 2005 verklaarde Gordon: "Ik denk niet dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Er zijn meerdere mensen die nauw contact met hem hadden die dat ook niet denken".

Voorstanders van de officiële doodsoorzaak wijzen naar Cobains langdurige heroïneverslaving, klinische depressies en handgeschreven zelfmoordbrief als onweerlegbaar bewijs. Cobains familieleden hebben aangegeven dat hij aan depressies en mentale instabiliteit leed lang voordat hij beroemd werd. Zijn zus Kimberly onthulde dat hij als tiener tegen haar had bekend dat hij tot de 27 club wilde behoren, de verzamelnaam voor bekende personen die op 27-jarige leeftijd zijn gestorven. Cobain zelf bekende dat de onverklaarbare maagpijnen waar hij jarenlang aan leed zo extreem werden tijdens Nirvana's Europese tour in 1991, dat hij er zelfmoordneigingen van kreeg. Volgens Cobain gebruikte hij heroïne om zijn maagpijnen te onderdrukken: "Het is op dit moment het enige wat mij ervan weerhoudt mijn kop eraf te knallen."

Biografieën

Azerrad, Michael. Come as You Are: The Story of Nirvana. Doubleday, 1994. ISBN 0-385-47199-8.
Burlingame, Jeff. Kurt Cobain: Oh Well, Whatever, Nevermind. Enslow, 2006. ISBN 0-7660-2426-1.
Cross, Charles. Heavier Than Heaven: A Biography of Kurt Cobain. Hyperion, 2001. ISBN 0-7868-8402-9.
Kitts, Jeff, et al. Guitar World Presents Nirvana and the Grunge Revolution. Hal Leonard, 1998. ISBN 0-7935-9006-X.
Thompson, Dave. Never Fade Away: De Kurt Cobain Story. St. Martin's Press, 1994. ISBN 0-312-95463-8.
Bron: ->> http://nl.wikipedia.org/wiki/Kurt_Cobain


Tja... Zelf was ik als puber best fan van Nirvana, vooral in het begin, toen nog niet iedereen de hype mee in leven hielp houden. De eerste albums van Nirvana heb ik letterlijk grijsgedraaid en ook het gevoel van dat je jezelf kon identificeren met Kurt Cobain leefde onder mij en veel van mijn vrienden in die periode. In de theetent van onze school waren de muren hier en daar volgeklad met de songteksten uit de nummers van Kurt Cobain en z'n band Nirvana.

Zelf wordt ik bijna elke week wel een paar keer herinnerd aan Nirvana als ik door de binnenstad van Groningen loop en voorbij ga aan de deur van Vera. In Vera traden de bandleden van Nirvana namelijk al op in 1989, toen niemand Nirvana nog kende en ze nog nergens anders in Nederland bekend waren. Zo was Vera niet voor het eerst in de geschiedenis het debuutpodium voor een band die nog heel groot zou gaan worden.

En laat daarover gisteren nou een heel leuk stukje hebben gestaan op Geenstijl, leest U even mee...???

2 november 1989. Nirvana LIVE in Vera, GroningenOp 15 november 1991 waren volgens de overlevering ongeveer twee miljoen uitzinnige rockpubers aanwezig bij het legendarische optreden van Nirvana in Paradiso. Nevermind was net uit en iedereen wilde het zoute zweet proeven van grungegod Kurt Cobain. Dat ze twee jaar eerder, op 2 november 1989, al een uur lang het Groningse podium Vera met dat toen nog niet zo legendarische zweet doordrenkten, weten wat minder mensen: daar waren slechts zestig aanwezigen.

Niemand wist nog wie Eddie Vedder was. Beavis & Butt-head waren nog niet op MTV (een relevante muziekzender in die tijd - red.). Guns 'n Roses bespeelden stadions als hype van het moment terwijl Pixies het fundament legden voor Nirvana. Kurt Cobain gaf die band charisma, status en eeuwige roem.

Ohja, en hij bepaalde zo ongeveer in z'n eentje hét geluid van de jaren '90. Vandaag - ongeveer - is hij 20 jaar dood. Zonder hem hadden we vermoedelijk nooit geweten wie Dave Grohl is. Terug naar Vera, 1989. Toen wist ook nog niemand wie Dave Grohl was, want Chad Channing was nog de drummer van Nirvana. Van het door Vera-medewerkers op VHS gebootlegde concert waren al eerder bovenstaande songs uitgebracht op internet: Polly en Breed.

Maar nu zijn de volledige 56 minuten van NIRVANA LIVE IN VERA op 2 november 1989 online.Als eerbetoon. En omdat die shit keihard rockt. (Setlist na de breek.)

1. School
2. Scoff
3. Love Buzz (Shocking Blue cover)
4. Floyd The Barber
5. Dive
6. Polly
7. Big Cheese
8. Spank Thru
9. About A Girl (cut in)
10. Mr. Moustache
11. Breed
(Jam)
12. Stain
13. Been A Son
14. Negative Creep
15. Blew
Encore:
16. Token Eastern Song (cuts out)
Bron: ->> http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... .html#more


Tja... Anyways, verder staat me de dood van Cobain eigenlijk ook nog best wel helder op het netvlies. Hij werd door mijn generatie toch gezien als een held en misschien zelfs wel een beetje als een bevrijder of zo. Echt goed kan ik het niet uitleggen, maar dat Cobain leefde onder mijn leeftijdsgenoten in het midden van de jaren '90, dat moeten jullie maar even van me aannemen. Na zijn dood hebben we op school zelfs nog een soort benefiet concert gegeven met liedjes van Nirvana. Ik drumde die bewuste avond dat er plantenbakken en dennenbomen door de school vlogen en in de fik vlogen, legendarisch dus en om nooit meer te vergeten!

Terug naar de tijd van nu, er doen namelijk vele verhalen de ronde over de dood van Kurt Cobain, maar wat is waar? Zo las ik zojuist op Nu.nl het onderstaande stukje, leest U even mee...???
Complotdenker klaagt politie aan om foto's Kurt Cobain

Een bekende complotdenker heeft het politiedepartement van de Amerikaanse stad Seattle aangeklaagd vanwege het zeer laat vrijgeven van foto's.

Dat meldt Contactmusic zaterdag.

De foto's zijn gemaakt in de ruimte waar de zanger Kurt Cobain zelfmoord pleegde. Het gaat om beelden van spullen die om het lichaam van de zanger zijn gevonden, zoals naalden, een sigaret en de zelfmoordbrief.

Volgens Richard Lee, die gelooft dat Cobain is vermoord, had de politie de foto's veel eerder naar buiten moeten brengen. Op het niet vrijgeven van informatie staat een boete van 5 tot 100 dollar (3,65 euro tot 73 euro) per dag.
Op 27 maart liet de politie weten dat een rechercheur een rol onontwikkelde film had gevonden.

Bij de beelden zou echter niets 'wereldschokkends' hebben gezeten. De zaak is niet heropend.
Zaterdag was het twintig jaar geleden dat Kurt Cobain zichzelf ombracht.

Bron: ->> http://www.nu.nl/achterklap/3744971/com ... obain.html


Al met al meer dan genoeg reden voor mij om er een draadje over aan te maken. Wat mij betreft kunnen we hieronder verder dus, en laten we er een mooie vergaarbak met informatie van maken, op die ene speciale en specifiek unieke wijze, zoals alleen wij hier op QFF dat kunnen!

:)
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Toxopeus, #F#
Omhoog
LMS

zo 06 apr 2014, 22:07

I won't ever forget that day. We all wore black for a week. RIP Kurt. :'(
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, Toxopeus
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 06 apr 2014, 22:14

Who Killed Kurt Cobain?WHO KILLED KURT COBAIN? TWENTY YEARS LATER, THE FREE MARKET LOOKS FOR ANSWERS


Afbeelding

[Editor's Note: The following post is by TDV head researcher, Justin O'Connell]

Saturday April 5th, 2014, will mark the twentieth anniversary of the death of Kurt Cobain, perhaps the last true rock star. By the time Kurt had become an American icon in 1991, he was thinking of leaving the limelight and expatriating. He liked how other cultures didn't ask him for autographs like Americans did. The tabloid nature of media in the US, also, was too much for him.

His band had changed music's culture. Punk rock went mainstream when Nirvana went mainstream. In the band's video for their seminal hit "Smells Like Teen Spirit," cheerleaders wear uniforms with the Anarchy "A" symbol on them. And this video was in constant rotation on MTV and around the world.

The events surrounding his death are murky. What most people don't know is there were two investigations of his reported 'suicide.' One by the Seattle Police Department, and one by the free market. Can you guess which one has been more fruitful? If you read this article, and delve a bit deeper, you'll find out the answer to that question.

Kurt left a drug rehab center in Marina Del Rey California on April 1st, 1994. He was reported missing not long after, only to be found dead seven days later, on April 8th.

Tom Grant is a California state licensed private investigator and former detective with the Los Angeles County Sheriff's Department. He was hired April 3rd, 1994, by Courtney Love to locate Kurt. While Tom went to Seattle to find Kurt, Courtney stayed in Los Angeles. From the moment Tom met Courtney, he began recording all of their conversations. Something seemed off about her to Tom. The very first thing she told him was a lie. (Tom had no idea who Courtney Love or Kurt Cobain were when he was hired.)

Although the police immediately concluded "suicide", Grant wasn't so sure. He had been searching for Kurt Cobain for five days at this point, and had investigated the circumstances surrounding him in detail by that time. Tom Grant learned quickly after Kurt's death that Rosemary Carroll, Courtney Love and Kurt's own entertainment attorney, also did not buy the suicide theory. Not only did Courtney Love's own private investigator conclude Courtney was implicated in the murder of Kurt, but so too had her own attorney, though the latter has done a good job of keeping her mouth shut after some initial recorded skepticism.

From the very beginning Tom recognized Courtney was a habitual liar. After several months of intensive investigation, Tom concluded that Courtney Love and Michael Dewitt, the Cobain's live-in male nanny, who Courtney had known personally for some time, were involved in a conspiracy that resulted in Kurt's murder. Tom wasn't positive at first. He figured Kurt had probably killed himself, but he couldn't help notice things didn't make sense, and that the Seattle Police Department's investigation was lackluster at best.

Seven months after Kurt's death, Tom was finally willing to speak out publicly. He believed he had investigated thoroughly enough. It took Tom seven months to conclude there had been a “conspiracy.” The police concluded suicide after five minutes. What did Tom have to gain by speaking the truth? Not much. He was accusing his own client of murder. He could have gone to jail for doing that, not to mention the lawsuits, and the fate of his own PI firm. Ultimately, he chose to speak out, and thanks to him a trove of information has been made available. Many years later, it came out that this wasn't the first attempt on Cobain's life. It was merely the first to succeed.

The fact is Kurt was looking to divorce Courtney and to leave Seattle. He mentioned in interviews he wanted to expatriate, he simply “didn't want to live in the United States.” He had begun the process to change his will as he wanted Courtney taken out, and Courtney had called their attorney and asked her to find the "meanest, most vicious divorce attorney around."

Tom points to numerous unanswered questions, such as who was using Kurt's credit card after he is known to have been dead? Someone was attempting to use it, but these attempts stopped when the body was found. The police also claim there were no legible fingerprints on the shotgun found on scene! In fact, the Seattle Police Department did not even check the gun until May 6th, one month after Kurt was found. How's that for shoddy police work?

"Any publicity is good publicity," Courtney told Tom, before Kurt had even been found, as she trumpeted over-and-over again how suicidal Kurt was. In his investigation, Tom would find Courtney was really the only one who seemed to think Kurt was suicidal. Even Kurt's own best friend, before Kurt's body was found, told Tom Kurt was in good spirits. Tom found it suspicious how obsessed Courtney was with her own career in the days and weeks around Kurt's death, and how she was the only one parading how suicidal Kurt was.

The police immediately determined the note was a "suicide note" written to Courtney and Kurt's daughter, Frances Bean. But the note was not addressed to Kurt's wife and daughter, nor does it say anything about "killing himself". The note is clearly written to Cobain's fans about his quitting the music business.

In fact, it later came out in an interview that Courtney had kept a second note private. It is a crime, mind you, to keep evidence from police. (She read the public "suicide" note aloud to adoring fans over radio) She didn't tell anyone about the second note until it slipped out in a Rolling Stone interview, which Tom read as part of his investigation of her. The second note clearly defines the first note. Kurt's leaving Seattle and the music business. There's no mention in either that he is leaving the planet. The public suicide note reads suspiciously, as it appears there are two different handwritings. Handwriting experts say that it is inconclusive if Kurt wrote the entire note. If you look at the bottom of the note below, you'll see the section in question.

Afbeelding

Moreover, Cobain was injected with three times the lethal dose of heroin. Tom Grant wonders, IF Cobain injected three times the lethal dose of heroin, COULD he then pick up a shotgun and shoot himself? He also notes most heroin addicts agree: they wouldn't kill themselves while they were riding a high. It would be too euphoric.

As Tom Grant writes on his website:

"THE FACT IS... The police and the Medical Examiner have no forensic evidence that proves Cobain's death was a suicide. On the other hand, there's a substantial amount of evidence for murder."

Almost immediately after Kurt's death, Tom spoke with Courtney's entertainment lawyer, Rosemary Carroll, who indicated that she was suspicious about Courtney's involvement in Kurt's death. "He wasn't suicidal, Tom. Kurt wasn't suicidal!" Rosemary blurted with a deep sigh to Tom. Rosemary was also disturbed that Courtney wouldn't let her or anyone else see the so-called "suicide note." Tom mentioned to Rosemary that Courtney couldn't come to Seattle to find her husband because she "had business in LA."

"She didn't have any business in LA!" Rosemary snapped. On April 15th Tom met with the police, one week after Cobain's body was found. He brought up his numerous concerns:


"Numerous inconsistencies and contradictions in logic...

The missing credit card and continued activity on the card after Kurt's death...

The fact that Courtney specifically told Dylan (Kurt's best friend) to check the greenhouse where Kurt's body was found and yet he didn't even tell Tom about the greenhouse when they visited the Cobain home the night before Kurt was found...

Doubts about Kurt's handwriting on the so-called "suicide note," especially the bottom portion...

The electrician's statement (person who found the body) about Kurt's hair appearing to have been combed...

Courtney's motives for possible involvement in Cobain's death?...

She'd get more money from a suicide than from a divorce. With a suicide, Courtney would inherit and control the entire Cobain and Nirvana estate. If Kurt divorced her, she'd have to settle for half, at best, of Kurt's assets...

Kurt's record sales would increase, leaving Courtney with even more income...

And finally, based on what I'd learned about her personality, Kurt's death and the publicity it generated would help Courtney launch her own career."

Tom continued his investigation. He studied media material and found lots of planted stories and misinformation. As Tom writes, "One story had Courtney grieving at home, while she was actually calling me from Canyon Ranch in Arizona and bragging to me that she was sleeping with Billy Corgan. This was only three weeks after Kurt died!" Tom eventually sent Courtney a letter indicating his suspicions about Kurt's death.

"Dear Courtney,

I'm sure you know by now that my investigation has been somewhat more active than you might have been aware of. The purpose of this letter is to clarify my position regarding our working relationship.

You may recall our trip to Carnation on Thursday, April 14th. I mentioned during the drive that I was beginning to turn over some "rocks" that I wasn't sure you'd want turned over. I asked you if you wanted me to continue digging. Kat, who was in the back seat, said, "Oh yeah, she wants to know everything." You responded, "Yeah Tom, do what ever it takes. I want to know everything that happened." Your instructions were clear, so in the days and weeks that followed, I proceeded to "do whatever it takes."

As the investigation continued, my attempts to get at the truth often seemed to be deliberately hindered. While reading some of the articles being written in newspapers and magazines, I discovered the information being released to the press was inaccurate and often cleverly misleading.

I consider the circumstances surrounding your husband's death to be highly suspicious. My investigation has exposed a number of inconsistencies in the facts of this case as well as many contradictions in sound logic and common sense. I'm required to report findings such as these to the police, so on Friday, April 15th, I spoke with Sgt. Cameron about some of what I've learned so far.

As I've experienced in past cases, police detectives don't often welcome the work of outside investigators. I've learned it's somewhat idealistic and naive to think the truth might be more important than professional pride.

I've decided to continue working on this case until I see it to its conclusion, without additional charge. Attached you will find an invoice which accounts for the charges billed for our services, including time and expenses. As you can see, prior to my return to Seattle on April 13th, these charges exceeded the retainer amount. However, please consider your bill paid in full. There will be no further charges.

As I pursue the truth regarding the events surrounding your husband's death, your cooperation and assistance will be appreciated, but not required.

Sincerely,

Tom Grant

THE GRANT COMPANY"

From there it only gets more interesting. Courtney kept Tom Grant on her payroll, giving her meaningless assignments for him to pursue. As soon as he finished one, she'd give him another. The live-in nanny, Michael DeWitt, whom Tom implicates in Kurt's death, has never been available for an interview, even though both Michael and Tom live in LA. Tom has tried to interview Michael, the only person at the Cobain home around the time of Kurt's death, to no avail. Moreover, Michael received $30,000 from Courtney in the weeks after Kurt's death "to go to rehab." Tom couldn't help but wonder if this was the payoff.

The April 1996 edition of High Times featured an article entitled “Who Killed Kurt Cobain?”. In it, the views of a character named “El Duce” are made public. El Duce played in the Los Angeles punk scene. He met Courtney Love in the late 1980s. In the article, El Duce claimed that in December 1993, Courtney Love offered El Duce $50,000 to murder Kurt. The manager of the shop, where the conversation took place, remembers overhearing Courtney ask El Duce, “Can you handle doing this? Can you get this done? What do you want for it?”

In March 1994, according to the manager, Courtney contacted the shop asking for El Duce, who was out on tour at the time. Courtney was furious. "That son of a bitch, we made an agreement. What am I going to do?" The manager went on to say after Kurt was found dead about 10 days later: "I was like Whoa! I wonder if she actually did pay some sucker to blow off his head"? El Duce said: "Maybe she got somebody else. I think Kurt was getting ready to divorce her for adultery charges. She had to have him whacked right away so she could get the money."

Tom Grant was skeptical of El Duce's claims. He said: "Why didn't they come forward sooner? At first I thought maybe Courtney put them up to it to set me up. I could start talking about these guys as proof and then they would come out and say they made the whole story up. I would then be discredited."

On March 6th 1996, however, El Duce underwent and passed a lie detector test administered by Dr. E. Gelb a leading polygraph examiner, who trains the FBI in polygraph. He administered a polygraph test to O.J. Simpson two days after the murder of his wife and said that O.J. failed the test quite badly. According to Dr. Gelb, El Duce's story is completely truthful.

In reply to the question, "Did Courtney Love ask you to kill Kurt Cobain?" Duce's positive response showed a 99.91% certainty that he was being truthful, which falls into the category "beyond possibility of deception". Duce also scores the same when the question was repeated. When asked the question "Were you offered $50,000 by Courtney Love to kill Kurt Cobain?" Duce scored a slightly worse 99.84%.

Following these tests Duce contacted the Seattle Police Departments Homicide division and also the Los Angeles Police Dept. He and the record shop owner have offered to take similar tests for the police, but both departments have declined to investigate. Of course, Tom Grant, the private sector hero in all of this, did investigate. However, about a week after El Duce did an interview with BBC, he was killed by a train in Riverside, LA. The events surrounding his death are murky.

Music journalist and friend of Duce, Al Bowman said: "There is something very, very strange about his death. Anybody who knew El knew that you could make friends with him by offering to buy him a drink. He had a problem with alcohol." When asked if he thought El Duce committed suicide: “No way. He was all excited about his upcoming tour. He was in good spirits. He didn't kill himself. I'm convinced this has something to do with Kurt Cobain."

The fact of the matter is this. There are myriad more details about the death surrounding the US's last great rock star than public police officers would like you to believe. And this means that a psychopathic murderer has been an American celebrity for the last twenty years (surprised? shouldn't be...) Instead, the private investigator hired by Courtney Love ultimately concluded just months after Kurt's death that Courtney and the Cobain's live-in nanny had conspired to murder Kurt Cobain.

He pledged to continue the investigation and let his doubts be known. Why? Because, as a grandfather, Tom couldn't stand the realities of the nearly more than 60 confirmed "copycat" suicides. He didn't want to do it, he "just had to."In fact, Tom has noted how embarrassed he is that THIS is how he gained notoriety. He wished it was because he was a professional athlete or something else instead.

The public police officers, on the other hand, have no reason to solve the crime. Their jobs are safe. Apparently they also have no moral motivation to do so either. As Tom notes in an interview, oftentimes after prisoners on death row are acquitted based on DNA evidence, the original police investigators stick by their guns: their conclusion was right. "It's just politics," Tom says.

Why does this matter? Well, it is pretty obvious the police didn't even really investigate this death, and it is quite obvious there are gaping holes in the official narrative of Kurt's "suicide." Tom Grant doesn't argue for a coverup within the Seattle Police Department, though he does note that Courtney Love was friends with the coroner at the time in Seattle. About two weeks ago, leading up to the twentieth anniversary of Kurt's death, the Seattle Police "re-examined" the Kurt Cobain case and ruled there was "no new evidence," which is essentially a lie, since there is new evidence since the case was originally closed, uncovered by the free market. I imagine SPD did this in order to steer the dialogue away from Tom Grant's narrative. The police department says once-a-week they receive a request to re-open the investigation.

One argument for a large government is so the police can keep us safe, but as this story uncovers, the police fail to do so, allowing possible murderers continue living their lives unhindered. The free market, in this case Tom Grant's PI Firm, has alternatively sought justice, and the investigation continues to this day. Here is an interview with Tom:Bron: ->> http://dollarvigilante.com/blog/2014/4/ ... et-lo.html

Tja...
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Toxopeus
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 06 apr 2014, 22:17

LMS schreef:I won't ever forget that day. We all wore black for a week. RIP Kurt. :'(

Yeah I also remember that day very well and clear. I was kinda shocked so it took a while before I realized a voice of my generation just died.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Toxopeus
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 06 apr 2014, 22:19

Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 06 apr 2014, 22:20

WAS KURT COBAIN MURDERED?

There are some strange circumstances and unanswered questions surrounding the death of Kurt Cobain. This information has been the subject of books, television shows, radio shows, quite a few magazine and newspaper stories, even a film. Was Cobain murdered?

This site organizes as much of the documented information, research, and media coverage as possible. It exists to either help get Kurt justice, if it turns out he was in fact murdered, or help clear his name and legacy of all these "murder theories" for good, if he wasn't. Whatever you believe happened in April 1994, the fact is he should have never been a victim of shoddy police work, blatant cover-ups, media manipulation, and general misinformation. Justice For Kurt Cobain.
Bron en echt héél erg véél méér informatie over het 'grote complot': ->> http://www.justiceforkurt.com/
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Toxopeus
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 06 apr 2014, 22:24

Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 06 apr 2014, 22:25

De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Toxopeus
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 06 apr 2014, 22:26

LOL:->>

De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Toxopeus
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 06 apr 2014, 22:27

Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 06 apr 2014, 22:27

Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 06 apr 2014, 22:27

Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 06 apr 2014, 22:28

Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 06 apr 2014, 22:28

Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23355
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 06 apr 2014, 22:28

Plaats reactie

Terug naar “Complotten Algemeen”