Talpa, Endemol & John de Mol

Hier vind je tientallen topics over de vele complotten en samenzweringen die de wereld rijk is.
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 05 dec 2010, 21:20Dat QFF zo af en toe een inside job effectief uit kan voeren dat wisten wij QFF'ers natuurlijk allemaal al lang. Maar wat de meesten net als ik niet weten maar zich wellicht af zullen vragen is hoe die John de Mol dat toch altijd maar met zijn "inside jobs" doet...

Deze man heeft het in TV land aardig op orde. Ondanks het mislukken van diverse TV zenders en andere projecten, is de man toch zeer succesvol als ondernemer en als TV producent. Wat is nu precies zijn grote kracht? Zijn grote drijfveer? Zijn er banden met geheime clubjes en of broederschappen?

Vragen waarop we allicht een antwoord kunnen krijgen als we hier met zijn allen eens wat dieper in de materie duiken en een en ander eens wat nader onder de loep nemen. Discussie en zaken bespreken zet de meesten van ons meestal aan tot een soort zoektocht die dan weer resultaten in de comments opleveren waar menig complotter zijn vingers bij aflikt... Anyways, euh John de Mol dus...

Leest U even mee?

Johannes Hendrikus Hubert (John) de Mol, geboren te Den Haag op 24 april 1955, is een Nederlands mediamagnaat, zoon van voormalig zanger John de Mol sr. en broer van Linda de Mol.

Na geslaagd te zijn voor het toelatingsexamen voor het vwo bij het R.K. Lyceum te Hilversum, ging hij toch in de tweede klas naar het havo. Met veel moeite doorliep hij deze havo, en wilde daarna graag profvoetballer worden. Hij kon redelijk voetballen, maar had snel door dat hij geen professional zou worden. Zijn vader was directeur van Radio Noordzee en daar mocht hij in de vakanties de plaatjes opruimen. Later mocht hij bij Radio Noordzee plaatjes draaien. Omdat het er niet naar uit zag dat hij profvoetballer kon worden besloot hij op 23-jarige leeftijd freelance televisieproducent te worden. Na enkele jaren begint het succes met de Showbizzquiz, en maakt zijn bedrijf haar eerste echte grote hit in de vorm van Medisch Centrum West. Inmiddels is hij miljairdair met een geschat vermogen van ongeveer 2 miljard euro.

Op 24 juli 1976 trouwt De Mol met de tien jaar oudere Nederlandse zangeres Willeke Alberti. Op 12 januari 1979 wordt hun zoon Johnny geboren. Het huwelijk houdt alleen niet lang stand en in 1980 gaan John en Willeke uit elkaar.

John de Mol Producties BV

Naast zijn huwelijk met Alberti is De Mol bekend van het maken en produceren van televisieprogramma's en verwierf hierdoor een groot vermogen. Na zijn huwelijk met Alberti startte hij in 1979 "John de Mol Producties". De eerste paar jaren waren financieel weinig succesvol, het bedrijf draaide dan ook 7 jaar achter elkaar verlies. Na een bijna-faillissement hielp Willem van Kooten hem door een deelname in het bedrijf van 50% en een lening twee jaar later weer op weg na een hele magere periode zonder successen en inkomsten. Sky Channel bracht hem succes in de vorm van een muziekprogramma. Een paar jaar later kwam de eerste echte kijkcijferhit met de serie Medisch Centrum West. De doorbraak van commerciële TV was de volgende inkomstenbron die zijn pad kruiste en vele commerciële producties volgden.Endemol

In 1994 fuseerde De Mol met Joop van den Ende. Endemol was geboren. Het bedrijf wist het al snel te schoppen tot een van de toonaangevende productiebedrijven van Europa. Big Brother betekende voor Endemol uiteindelijk de absolute wereldwijde doorbraak. Hierdoor gingen met name de deuren in Amerika en Groot-Brittannië definitief open. Nog steeds zijn deze twee landen de "moneymakers" van het bedrijf. Niet veel later melden zich al de eerste potentiële kopers voor het bedrijf van John de Mol en Joop van den Ende. Het Spaanse telecombedrijf Telefonica betaalde uiteindelijk 5,5 miljard euro voor het productiebedrijf uit Hilversum en maakte van de oprichters miljardairs.

Opnieuw eigenaar

Sinds begin 2007 had Telefonica haar aandeel van 75% in Endemol in de verkoop staan. Een combinatie van de investeringsmaatschappijen van John de Mol en Silvio Berlusconi heeft dit belang gekocht voor € 2,63 miljard op 14 mei 2007. Daarnaast gaat het consortium een bod uitbrengen op de overige 25% van de aandelen. Er zal een bod komen van € 24,55 per aandeel[1]. Het bod is vorig jaar gestand gedaan. John de Mol heeft via Cyrte Fund II (samen met andere investeerders) een derde van de aandelen Endemol in handen gekregen. Mediaset (het mediabedrijf van Silvio Berlusconi) alsmede Goldman Sachs bezitten elk ook een derde van Endemol en zijn daarmee partners van De Mol.

Het nieuwe privé-imperium

In 2000 werd Endemol verkocht voor € 5,5 miljard aan het Spaanse telecombedrijf Telefónica. Vlak na deze deal werd een BV onder de naam Talpa Capital, die John al in de jaren 80 had om zijn vermogen in te beleggen, nieuw leven in geblazen. Het merendeel van het verworven kapitaal werd in deze BV geplaatst.

Talpa Media

Tegenwoordig houdt De Mol zich bezig met zijn mediaonderneming Talpa Media (Latijn en Italiaans voor "mol") en wil hij een grote speler worden in het bedenken en produceren van televisieformats. Sinds de verkoop van Endemol is John de Mol via Talpa Media ook op televisiegebied weer actief. Daarom startte hij 12 augustus 2005 een nieuwe televisiezender genaamd "Talpa". Hiervoor kocht hij onder andere in 2004 de voetbalrechten van de Eredivisie van het Nederlands voetbal en het populaire programma Expeditie Robinson. Sinds december 2006 heette het kanaal geen Talpa meer maar 'Tien'. De kijkcijfers bleven echter achter bij de verwachtingen en uiteindelijk verkreeg De Mol via een assetdeal een aandeel van 26,3% in RTL Nederland. In ruil voor het aandeel in RTL Nederland zijn Radio 538 en enkele onderdelen van de televisiezender Tien naar RTL gegaan. In veruit de meeste huiskamers heeft Tien plaats gemaakt voor RTL 8. Op 17 augustus 2007 was de laatste uitzending van Tien.

Strategie Talpa Media

Via Talpa Media heeft De Mol diverse belangen in een breed scala aan multimediaondernemingen. Zo heeft Talpa Media een direct belang van 26,3% in RTL Nederland, heeft het een eigen content ontwikkelingafdeling, beschikt over deelnames in productiebedrijven over de hele wereld. Daarnaast is het bedrijf via Cyrte Fund II samen met andere financiële participanten voor 33% eigenaar van Endemol en kan het om die reden nieuwe programmaformats wereldwijd snel verkopen. In tegenstelling tot de tijd bij Endemol heeft De Mol directe controle over het ontwikkelproces, en kan het bedrijf programmaformats uittesten via een gegarandeerde productieafname van RTL Nederland op vier (sterke) zenders.
[bewerken] Talpa Beheer

Na de deal met Telefonica, plaatste John de Mol zijn verworven vermogen in een BV onder de naam Talpa Beheer. Deze BV is in de jaren ’80 opgericht op advies van de accountant. Dit Talpa-bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met het investeren in TMT fondsen. Via Talpa Beheer is hij onder meer actief in het beleggen in TMT-fondsen via bijvoorbeeld Cyrte Investments.

Afpersing

In 2003 is de zoon van John de Mol ternauwernood aan een ontvoering ontsnapt. Criminelen uit het voormalige Joegoslavië wilden de mediamiljardair losgeld gaan vragen voor de destijds 24-jarige Johnny de Mol. Een groep kidnappers was maandenlang bezig met voorbereidingen voor het ontvoeren van De Mol junior. De Amsterdamse politie wist de ontvoering op tijd te verijdelen, maar de verdachten gingen vrijuit. Ze konden onder het Nederlands rechtsstelsel zelfs niet worden gearresteerd, omdat de kidnap nooit daadwerkelijk was uitgevoerd. Volgens een artikel in Volkskrant op 18 februari 2006 zou topcrimineel Willem Holleeder achter de ontvoering zitten.

Later, in december 2004, werd John de Mol zelf en enkele medewerkers van zijn investeringsbedrijf Talpa wekenlang bedreigd door Rocky Tuanakotta (Jaja... Ik heb heel wat met deze dude gevoetbalt op de schoolpleintjes van Assen). Deze 36-jarige Molukker uit Den Haag dreigde een aanslag te plegen, tenzij De Mol vier miljoen euro zou betalen. 3 jaar later werd hij weer bedreigd door Rocky Tuanakotta.

Tuanakotta had een compleet plan bedacht om De Mol af te persen. Zogenaamd namens Talpa Capital bracht hij biedingen uit op Europese voetbalclubs en voetbalstadions. Toen enkele daarvan serieus werden en de kranten haalden deed De Mol aangifte van oplichting. Tuanakotta op zijn beurt dreigde het aandeel Versatel te laten kelderen, en bedreigde een medewerker van Talpa Capital per e-mail.

Aldus Wikipedia...

Dat wetende ben ik toch benieuwd naar de eindjes touw om en nabij John de Mol die her en der aan elkander te knopen zijn om toch een wat beter totaal plaatje van de man te krijgen... Als ik alleen al kijk naar de beide logo's van Endemol en Talpa dan ga ik in ieder geval denken: "Daar is over nagedacht..."

Kijkt U eventjes mee?

Anyways, dat ligt er allemaal mijns inziens iets te dik boven op... Volgens Steve Brown, (U weet wel die criminele vriend van Peter R. de Vries) staat wel vast waarom John de Mol een crimineel zou zijn in ieder geval...

Tja, nou en had ik al verteld dat er gister wederom een inside job namens QFF plaats heeft gevonden?

Maar nu dwalen we af.... Terug naar John de Mol...

Discussie, op- en / of aanmerkingen?? Iemand? Roept U maar!!

1119 AD
Gebruikersavatar
Nexion
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 3016
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:10

zo 05 dec 2010, 22:41

John 4 president!

8)

John doet het goed.
Gebruikersavatar
lostaname
QFF Gold Member
QFF Gold Member
Berichten: 291
Lid geworden op: ma 06 sep 2010, 18:23

zo 05 dec 2010, 22:45

rtl xl? Nog nooit van gehoord... En misschien kan je die plaatjes ff bewerken, je zou het met gemak missen, zo donker.

Vind het overigens wel geinig hoe hij in de TV kantine neergezet lijkt te worden als slavendrijver voor wie iedereen moet wijken of bukken.
Gebruikersavatar
Permuter 0.
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1707
Lid geworden op: zo 22 aug 2010, 09:30

zo 05 dec 2010, 22:48

Zet hem op 11 !! :-*
het is niet wat het lijkt,... het is veel erger
Gebruikersavatar
wodan
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 900
Lid geworden op: ma 30 aug 2010, 15:08

zo 05 dec 2010, 22:51

hm.. de inside job was me niet eens opgevallen .. dat terwijl ik zo nu en dan wel op aan het letten was :P

Frappant topic om 'inside job' bij te doen trouwens ... als politie het niet meer aankan, moet het leger worden ingezet. Ik geloof dat 78% van de mensen voor was, volgens het programma .. martial law, here we come :P


De logo's liggen er inderdaad nogal dik op .. maar mag ook wel als ze na ongeveer elk RTL4 programma weer langskomen.

Laten vooral ook niet zijn succesvolle zus vergeten (en z'n zoontje begint ook steeds wat meer aan de weg te timmeren)

Is de uitdrukking niet: brutalen hebben de halve wereld ? ;-)

Ik heb het idee dat ik Steve Brown wel mag geloven .. hij dronk immers een hoop whiskey-cola .. en dronken mensen spreken immer de waarheid :P
Gebruikersavatar
ROI
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 545
Lid geworden op: do 07 okt 2010, 20:08

zo 05 dec 2010, 23:04

• post deleted •
Gebruikersavatar
ROI
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 545
Lid geworden op: do 07 okt 2010, 20:08

zo 05 dec 2010, 23:17

• post deleted •
Gebruikersavatar
Permuter 0.
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1707
Lid geworden op: zo 22 aug 2010, 09:30

zo 05 dec 2010, 23:19

[quote name="lostaname"]
Vind het overigens wel geinig hoe hij in de TV kantine neergezet lijkt te worden als slavendrijver voor wie iedereen moet wijken of bukken.[/quote]


Dat valt wel mee hoor, hij is gewoon kritisch en dat is zijn goed recht.
het is niet wat het lijkt,... het is veel erger
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 05 dec 2010, 23:27

* smst even naar oude voetbalmaat Rocky T. *
:-*
1119 AD
Gebruikersavatar
ROI
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 545
Lid geworden op: do 07 okt 2010, 20:08

ma 06 dec 2010, 00:11

• post deleted •
ddww

ma 06 dec 2010, 00:29

ja sjonny go vor it, joe ar verrie goed!!!!
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 06 dec 2010, 05:00

* kuch nummer afgesloten, dat krijg je na 15 jaar geen contact *
1119 AD
Gebruikersavatar
Arminius
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 707
Lid geworden op: do 26 aug 2010, 11:10
Contacteer:

ma 06 dec 2010, 15:32

HET MOL SOAPIE
BELGISCHE SITE: Imperium John de Mol gebouwd op drugsgeld!

http://crimesofthecenturies.web-log.nl/ ... oapie.html

:-*
Gebruikersavatar
ROI
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 545
Lid geworden op: do 07 okt 2010, 20:08

ma 06 dec 2010, 17:13

• post deleted •
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 06 dec 2010, 22:13

Jep ROI, alleen al meer dan 15 jaar denk ik al wel geen contact meer...
1119 AD
Plaats reactie

Terug naar “Complotten Algemeen”