JFK John Fitzgerald Kennedy

Hier vind je tientallen topics over de vele complotten en samenzweringen die de wereld rijk is.
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23215
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 18 jul 2011, 16:37

Soms schiet me zomaar ineens "iets" te binnen, waarvan vervolgens blijkt dat het nog geen eigen plek op QFF heeft... Zo ook vanochtend, toen JFK ineens door mijn hoofd schoot... (wat lekkere en wrede woordkeuze...)  En meestal als dit soort zaken door mijn kop schieten, gebeurt dit met een bepaalde reden... Zo vroeg ik me een paar jaar terug op Koninginnedag ooit af wat er zou gebeuren met iemand die een aanslag zou plegen op de Koningin of de Oranjes, en terwijl ik het in een vraag formuleerde en online had geplaatst, besloot ik de TV aan te zetten en binnen 15 minuten heen en weer zappen zie ik opeens live het drama in Apeldoorn zo voor mijn ogen op de TV voltrekken... Nu maar hopen dat vandaag niet opeens Obama door zijn hoofd geschoten gaat worden, want dan zou ik mezelf natuurlijk wel heel erg verdacht maken...Anyways, terug naar JFK, al sinds ik een klein mannetje ben en weet van het bestaan van JFK en het mysterie rond zijn dood ben ik geïntrigeerd door JFK... Van mijn vader kreeg ik ooit een zilveren dollar met op een zijde het markante en charismatische hoofd van JFK... John Fitzgerald Kennedy... Die zilveren dollar heb ik nog steeds ergens in een doos met spullen van vroeger, en ik zou die munt eigenlijk eens op moeten zoeken...

Terug naar JFK, en voor het gemak pak ik maar even de voor waar aangenomen mening van de Wikipedia pagina van JFK er bij... Leest U even mee...???

John Fitzgerald Kennedy (Brookline (Massachusetts), 29 mei 1917 - Dallas (Texas), 22 november 1963), roepnaam Jack maar ook bekend onder zijn initialen JFK, was een Amerikaans politicus van de Democratische Partij en - de jongst gekozen - president van de Verenigde Staten van 20 januari 1961 tot en met 22 november 1963, de dag waarop hij op 46-jarige leeftijd in Dallas werd vermoord.

Bij het grote publiek is Kennedy bekend als de president die de Amerikaanse plannen bekendmaakte om een man op de maan te zetten om zo de ruimtewedloop met de Sovjet-Unie te winnen. Daarnaast werd zijn voortijdig afgebroken termijn gekenmerkt door de Cubacrisis en steeds sterkere Amerikaanse inmenging in de Vietnamoorlog. Kennedy was evenwel een meer pragmatisch dan ideologisch geïnspireerd leider.

Kennedy kwam uit een van oorsprong Ierse rooms-katholieke familie. Zijn moeder was Rose Kennedy. Zijn vader Joe, of Joseph, Kennedy was een man met grote ambities en zeer weinig scrupules, die er jarenlang tijdens zijn huwelijk nauwelijks verborgen verhoudingen met andere vrouwen op na hield (zoals met filmster Gloria Swanson en uitgeefster Clare Luce), terwijl hij ook negen kinderen bij zijn vrouw verwekte. Het gezin werd na Kennedy's verkiezing tot president ook wel schertsend de onofficiële koninklijke familie van de Verenigde Staten en de Kennedyclan genoemd omdat er zo veel invloedrijke personen uit voortgekomen zijn.

Kennedy bleek intelligent en had goede schoolresultaten, maar had al vroeg een slepende ziekte en wat later zware rugproblemen, die hem de rest van zijn leven bleven kwellen. Hij woonde en studeerde enige tijd in Londen en maakte vóór de oorlog een reis door Europa, mede waarover hij in 1940 als afstudeerscriptie een scherp analyserend verslag schreef met daarin waarschuwingen tegen Hitler, getiteld "Why England Slept" over het Britse aandeel in het Verdrag van München, een scriptie die daarna als boek gepubliceerd een bestseller werd. Hij behaalde aan Harvard cum laude een graad in internationale betrekkingen.

In de oorlog was hij luitenant bij de marine, hoewel hij als gevolg van zijn lichamelijke kwalen in eerste instantie niet werd goedgekeurd voor actieve dienst. Dankzij de invloed van zijn familie lukte het hem echter in een gevechtsfunctie te worden geplaatst, hetgeen namelijk voor veel kiezers een voorwaarde voor een stem op hem bij Presidentsverkiezingen zou zijn.

Hij voerde het bevel over een motortorpedoboot (de PT-109) die door de Japanse kruiser Amagiri bij de Solomoneilanden overvaren werd en zonk, waarna hij met een moedige actie toch zijn bemanning wist te redden. Na het zinken van de boot zwom Kennedy met de overlevenden vier uur in zee voordat zij een 5,6 km verder gelegen eiland (Plum Pudding Island) wisten te bereiken. Kennedy, die deel had uitgemaakt van het zwemteam van Havard, trok hierbij een gewond bemanningslid. Omdat Plum Pudding Island slechts 100 meter in doorsnede is en er geen voedsel te vinden was zwommen Kennedy en zijn mannen naar een ander eiland (Olasana Island). Omdat er in dit gebied regelmatig Japanse schepen langsvoeren was deze tocht niet zonder gevaar. Na 10 dagen van kokosnoten geleefd te hebben werden Kennedy en zijn mannen ontdekt door inboorlingen en tenslotte gered. Voor de betoonde moed en doorzettingsvermogen ontving Kennedy de Navy and Marine Corps Medal.

Tegen verslaggevers die aan hem vroegen hoe hij een oorlogsheld was geworden grapte Kennedy “doordat ze mijn boot tot zinken brachten”.

Als gevolg van de bij deze actie opgelopen verwondingen en andere kwalen zoals de ziekte van Addison leed Kennedy aan ernstige rugpijnen en liep daarom buiten het zicht van de openbaarheid vaak op krukken. Hoewel Kennedy naar buiten toe de indruk maakte een buitengewoon gezonde man te zijn was dat in werkelijkheid niet zo. Hij stond onder voortdurend medisch toezicht

Hij had al vroeg een levendige belangstelling voor vrouwen, en had een groot aantal minnaressen, zoals langdurig de Deense journaliste Inga Arvad in Washington in de jaren 40, waarvan de verdenking bestond dat zij een nazi-spionne was. Ook wordt beweerd dat Kennedy tijdens zijn huwelijk een relatie zou hebben gehad met Marilyn Monroe, die hem op zijn vijfenveertigste verjaardag (Happy Birthday, Mr. President) had toegezongen. Bewijs hiervoor ontbreekt echter. Hij was sinds 1953 getrouwd met Jacqueline Bouvier, met wie hij vier kinderen kreeg: Arabella (1956, doodgeboren), Caroline (1957), John F. Jr. (1960-1999) en Patrick (1963, stierf twee dagen na zijn geboorte).

In 1946 werd Kennedy gekozen tot Afgevaardigde voor het Congres voor Boston, en in 1952 tot senator. In 1956 schreef hij "Profiles in Courage" over Amerikaanse senatoren die met gevaar voor hun loopbaan standpunten innamen die afweken van die van hun partij. Dit boek kreeg in 1957 de journalistieke Pulitzerprijs voor biografie.

Als Congreslid bezocht Kennedy voor het eerst Frans Indo-China, waar op dat moment de Eerste Indochinese Oorlog aan de gang was. In 1956, na de stichting van Noord- en Zuid-Vietnam, bezocht hij de regio opnieuw.

John F. Kennedy werd in 1960 gekozen tot 35e president van de VS na een nipte verkiezingsoverwinning (een half procent verschil[2]) op de Republikein Richard Nixon. Kennedy's presidentschap was sterk pragmatisch georiënteerd; historica Barbara Tuchman kenmerkt Kennedy als "progressief noch conservatief (...) een man met een snel verstand en sterke ambitie die vele verheven principes overtuigend, welsprekend en zelf barmhartig wist te verwoorden, terwijl zijn daden daar niet altijd mee in overeenstemming waren. (...) In het Kennedy-kamp werden idealisten gewoonlijk 'zeveraars' genoemd of 'sentimentele doetjes'."

Kennedy's presidentschap begon in een economisch voorspoedige tijd. Wel waren er in de Verenigde Staten intern veel strijdpunten. Met name in het zuiden kwam nog veel racisme voor en was er in het openbare leven sprake van een strikte rassenscheiding vergelijkbaar met apartheid in Zuid-Afrika. Het verzet daartegen nam toe, mede onder de invloed van Martin Luther King. Veel strijders voor civil rights waren geïnspireerd door de vooruitgangsboodschap van president Kennedy, maar kregen in de praktijk geen steun van de president. Kennedy vond het opheffen van rassenscheiding een zaak van de individuele staten, en niet van de federale overheid. Slechts als federale wetten werden overtreden (zoals de weigering zwarte reizigers te bedienen bij interstate busreizen) greep hij in. De zwarte bevolking van de VS moest wachten op president Johnson, de opvolger van Kennedy, voordat er daadwerkelijk wetgeving tot stand zou komen die discriminatie op basis van huidskleur onwettig verklaarde.

De Koude Oorlog speelde vanaf het allereerste begin de boventoon in Kennedy's buitenlands beleid, dat mede vormgegeven werd door defensieminister Robert McNamara. In december 1960 was het Nationaal Bevrijdingsfront van Zuid-Vietnam opgericht en twee weken voor Kennedy's inauguratie op 20 januari 1961 had Nikita Chroesjtsjov de 'nationale bevrijdingsoorlogen' in Vietnam, Cuba en elders volledige steun van de Sovjet-Unie beloofd. Kennedy refereerde hieraan in zijn inaugurele speech als het 'uur van grootst gevaar' voor de vrijheid. Al in de eerste tien dagen van Kennedy's presidentschap werd een plan gelanceerd om met Amerikaans geld en personeel de Zuid-Vietnamese strijdmachten uit te breiden met 20.000 militairen en 32.000 paramilitairen. De inmenging in de Vietnamese burgeroorlog werd steeds intensiever; begin 1963 waren er 17.000 Amerikaanse militairen aanwezig in Zuid-Vietnam.

Het Congres werd buiten de besluitvorming omtrent Vietnam gehouden; op beschuldigingen uit Republikeinse hoek dat hij "niet openhartig" was tegenover zijn volk, antwoordde Kennedy in februari 1962 dat er "geen gevechtstroepen in de gebruikelijke betekenis van het woord daarheen gestuurd" waren. De voornaamste activiteiten van de Amerikaanse krijgsmacht in Vietnam waren troepentransport, opleiding van Zuid-Vietnamese manschappen, luchtsteun bij anti-guerrilla-acties en ontbladering van bossen door o.a. Agent Orange (vanaf 1961). Het aantal Amerikaanse doden in het gebied bedroeg tijdens Kennedy's eerste ambtsjaar 14, het jaar daarop 109. Onder Amerikaanse leiding leken de kansen voor Zuid-Vietnam te keren; gewelddadige deportatie van de Zuid-Vietnamese plattelandsbevolking door de eigen regering speelde hierin overigens ook een grote rol, omdat zo de "Vietcong"-guerrillero's de toegang tot voedsel kon worden ontzegd.

Al snel kreeg Kennedy te maken met een erfenis van zijn voorganger: plannen om een invasie te laten plegen op Cuba door anti-Castro-Cubanen onder leiding van onder andere de CIA. Dit incident, dat op een totaal fiasco uitliep voor de VS, werd bekend onder de naam Invasie in de Varkensbaai. Kennedy was van tevoren door zijn staf op de hoogte gebracht van de onder Eisenhower geplande invasie en besloot dit plan door te zetten.

Kennedy gaf tijdens zijn presidentschap de ruimtevaart een enorme impuls door, nadat de Russen een voorsprong hadden genomen in de ruimterace, in 1961 aan het Amerikaans Congres voor te stellen geld beschikbaar te stellen voor een reis naar de maan.

In de tweede helft van zijn presidentschap werden de internationale spanningen in de Koude Oorlog groter en mondden uit in de Cubacrisis, die had kunnen uitlopen op een Derde Wereldoorlog. Kennedy speelde blufpoker op het hoogste niveau, maar kwam op 28 oktober 1962 als winnaar uit de strijd.

Kennedy was een begaafd spreker met een sterk charisma, dat opviel bij mensen uit de gehele westerse wereld. Hij werd een icoon van het westerse kamp in de Koude Oorlog. Bij zijn buitenlandse bezoeken kreeg hij altijd veel enthousiaste belangstelling, zoals in Berlijn, waar hij staande op het balkon van Rathaus Schöneberg de woorden "Ich bin ein Berliner" uitsprak. Een andere veelgeciteerde uitspraak van hem is "ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country", die deel uitmaakte van zijn inauguratietoespraak.

Enkele andere markante en nog veel geciteerde uitspraken hadden betrekking op het begin jaren 60 geuite voornemen om binnen 10 jaar "mensen op de maan" te zetten (en ze weer veilig terug te brengen). Dit zou ook gebeuren met het toen opgestarte Apollo-project. Uit zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in september 1961 komt de uitspraak dat deze organisatie "het enige alternatief voor oorlog" zou zijn. Weer een andere uitspraak, over de conditie van de moderne mens, leidde tot de invoering van de naar hem genoemde Kennedymarsen over 80 km (50 mijl), die in Nederland jaarlijks in veel plaatsen worden georganiseerd, de grootste in Sittard.

Op 22 november 1963 om 12:30 CST (18:30 UTC) werd Kennedy dodelijk verwond door twee geweerkogels, één door het hoofd en één door zijn rug, terwijl hij in een open presidentiële limousine over Dealey Plaza in Dallas in de Amerikaanse staat Texas gereden werd. Zijn rijtour was onderdeel van een publieksreis door Texas, mede georganiseerd met het oog op zijn eventuele herverkiezing in 1964.

Kennedy was de vierde Amerikaanse president die vermoord werd, en de achtste die tijdens de uitoefening van zijn ambt overleed. Twee officiële onderzoeken leidden tot de conclusie dat Lee Harvey Oswald, werkzaam in het Schoolboekenmagazijn op Dealey Plaza, de moordenaar was. Volgens het onderzoek van de Commissie-Warren handelde Oswald alleen, volgens het onderzoek van de Enquêtecommissie van het Huis van Afgevaardigden was er ten minste nog één andere schutter. De moord op Kennedy is nog altijd onderwerp van speculatie en heeft stof opgeleverd voor vele samenzweringstheorieën.

De van de moord verdachte Lee Harvey Oswald werd enige dagen later neergeschoten door nachtclubeigenaar Jack Ruby.

Het graf van John F. Kennedy bevindt zich op de begraafplaats Arlington National Cemetery, Virginia, vlakbij het Pentagon. Met een "eeuwige vlam" getooid is het voor de vele bezoekers een herdenkingsplaats.

Na de moord op Kennedy leidde Jim Garrison, de officier van justitie in New Orleans, een uitgebreid onderzoek naar de omstandigheden rondom deze moord. Dit leidde uiteindelijk tot een proces wegens samenzwering tegen de zakenman Clay Shaw, die overigens werd vrijgesproken.

De naam van Kennedy leeft onder andere voort in het vliegveld John F. Kennedy International Airport (voorheen: Idlewild) in het stadsdeel Queens in New York en na zijn dood bepaalde zijn opvolger dat de lanceerbasis op Cape Canaveral in Florida voortaan het Kennedy Space Center zou heten. Midden jaren 60 werd in de VS het vliegdekschip de USS John F. Kennedy gebouwd, het enige schip in de John F. Kennedy-klasse. Welke grote indruk hij had gemaakt bleek onder meer toen binnen een paar maanden na zijn overlijden ook in Europa al grote straten en pleinen naar hem werden vernoemd. Zo werd al op 9 januari 1964 de Rivierenlaan te Amsterdam omgedoopt tot President Kennedylaan. In Antwerpen werd een tunnel onder de Schelde naar hem genoemd.

Al met al een heel verhaal, maar wat was de echte reden dat JFK is omgelegd? En wie zijn verantwoordelijk voor de moord op deze man die in mijn ogen oprecht het beste voor had met het land waar hij president van was, en het land waar hij zo trots op was??

Waren het wellicht deze uitspraken...???
Of hebben 'ze' (lees: CIA / Federal Reserve) hem omgelegd omdat hij kort voor zijn dood enkele belangrijke documenten ondertekende (Executive Order 11110) die het niet langer mogelijk maakten voor de Federal Reserve om zo machtig te zijn in de Verenigde Staten...???

Iets om eens in te duiken en daar er zo veel verschillende verhalen zijn, zou ik een ieder willen verzoeken om interessante materie hieronder in de comments te posten en daarnaast de materie te bespreken en te bediscussiëren om zo een mooie vergaarbak met informatie over JFK en de moord op JFK te creëren hier op QFF.

Hieronder in de comments kan het wat mij betreft dus verder...


1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23215
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 18 jul 2011, 17:12

The Forgotten JFK Assassination tapes

A couple of days ago now a thread appeared on ATS called: New video of JFK's shooter? (Grassy Knoll footage) this thread authored by ATS member MentalPriapism. Now, admittedly, I was a bit surprised to see some of the posts in this thread, particularly from those not already aware of this film - one which is very well known already, probably the second most famous film captured of the assassination of JFK, second only to the film captured by none other than Adrian Zapruder.

Due to this however, the fact people don't seem to be aware of any film coming out of the JFK assassination other than the Zapruder film, I thought It would be a pretty good idea to start up this thread and bring forward the other films specifically from the witnesses on the ground - with a little but if discussion about each film thrown in there too.

Before I do this though, let me explain that yes, unfortunately there is still only 1 film that has managed to capture the entire series of events from start to finish and that's the film already previously mentioned, the Zapruder film. And none of the other films show us anything overly "ground-breaking" as well otherwise, quite frankly, they would be a very vocal point of discussion today...

But, the ones we do have tell us something very interesting still. Many of the witnesses captured the events leading up to the assassination as well as the events just afterwards so the fact we have quite a few of those films will give us a good insight into the suspected shooting positions for example - especially as many of the films show witnesses running up the knoll. In fact, watching the aftermath of the assassination can tell us more about where the shots came from than if we were to actually see it for ourselves.

I also assumed that since people don't seem to be aware of any other film other than Zapruders one, the other "forgotten about" films would at least be something they'd like to be given an opportunity to see, even if nothing that breaks the case is shared. This is an analysis I hope I'm right in..

So, bearing this in mind, here are some of the other JFK Assassination tapes...


The Zapruder Film

[video][/video]

Abraham Zapruder can be seen in the famous Nix film (this film is shown below). This image of Abraham is shown here:

Afbeelding

Here is some information about his film:

On 22nd November, 1963, Abraham Zapruder filmed the motorcade of President John F. Kennedy. He later explained to Wesley J. Liebeler about the background to the filming. "I didn't have my camera but my secretary (Lillian Rogers) asked me why I don't have it and I told her I wouldn't have a chance even to see the President and somehow she urged me and I went home and got my camera."

According to Jim Marrs: "Zapruder made a fourteen-mile round trip drive home to pick up his camera.By the time he returned, crowds were already gathering to watch the motorcade." Zapruder told the Warren Commission: "I thought I might take pictures from the window because my building is right next to the building where the alleged assassin was, and it's just across 501 Elm Street, but I figured - I may go down and get better pictures, and I walked down. I believe it was Elm Street and on down to the lower part, closer to the underpass and I was trying to pick a space from where to take those pictures and I tried one place and it was on a narrow ledge and I couldn't balance myself very much. I tried another place and that had some obstruction of signs or whatever it was there and finally I found a place farther down near the underpass that was a square of concrete I don't know what you call it maybe about 4 feet high." Zapruder decided to take his receptionist, Marilyn Sitzman, with him to Dealey Plaza.

Abraham Zapruder went on to tell Wesley J. Liebeler: "I heard the first shot and I saw the President lean over and grab himself like this (holding his left chest area)... I thought I heard two (shots), it could be three, because to my estimation I thought he was hit on the second - I really don't know. The whole thing that has been transpiring - it was very upsetting and as you see I got a little better all the time and this came up again and it to me looked like the second shot, but I don't know. I never even heard a third shot."

On his return to his office he told Lillian Rogers " to call the police or the Secret Service... I just went to my desk and stopped there until the police came and then we were required to get a place to develop the films. I knew I had something, I figured it might be of some help - I didn't know what." Zapruder's colour film shows the entire assassination sequence and became an important part of the evidence looked at by those investigating the assassination.

By 25th November, 1963, Zapuder's film had been sold to Life Magazine. In charge of the purchase was C. D. Jackson, a close friend of Henry Luce, the owner of the magazine. According to Carl Bernstein, Jackson was "Henry Luce's personal emissary to the CIA". When appearing before the Warren Commission, Zapruder claimed he received $25,000 and then gave this money to the Firemen's and Policemen's Benevolence. However, when the contract was eventually published it showed that Zapruder received $150,000 for the eighteen-second film.

Zapruder later testified before the Warren Commission, and the CBS: The Warren Report. The Zapruder Film was also an important part of the evidence used by the Warren Commission.

Abraham Zapruder died of cancer in Dallas on 30th August, 1970.

Bron: http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/JFKzapruder.htm

Please see the above image once again to see the exact location of Adrian.

For research purposes, I've also added this video here with all the frames numbered. It's proven to be a good research tool for myself in the past and I'm sure it will for others in the future.

This is yet another interesting link on the famous film that some may find interesting: The Zapruder Film


The Nix Film


[video][/video]

Here's the original picture from the Nix film, allegedly showing a shooter, which has caused so much discussion over the past years:

Afbeelding

Here, if we look at the home movie captured by Mark Bell for example, one captured of the exact same spot on the knoll just from a slightly different angle (further to the right), we can see that the alleged figure is simply no such thing. It's the light reflecting off the wall due to the large tree to the left obstructing the light from the sun causing the illusion of "something", or "someone" if you will, present here.

Afbeelding

Due to this we need a theory for why we're seeing a figure. So, is there one? Yes. A theory I propose is called Pareidolia. Now, pareidolia is something I've discussed in a separate thread on ATS before but instead of explaining it all in full detail here and now (read the thread for that), the best explanation I can give of what it does is this: Pareidolia is something that everyone reading now will experience at some point today - It's that common.

Pareidolia, simply put, is seeing familiarity in everyday objects. It's the sole reason why we see familiar shapes in clouds for example, It's the reason why we can see familiar shapes in other everyday objects too. It's the brain "making sense of chaos" if you will. And, IMO, It's the reason why many people can see a figure in the original nix film - the light is reflecting in such a way to fool the brain into thinking something is there - It's the making sense of the chaos. Please do read the above thread though for a longer explanation into the nature of Pareidolia.

A source on Pareidolia: Pareidolia

To further try and debunk the theory of a shooter being present here, try having a look at the famous Moorman Photo, approximately 0.2 seconds prior to the fatal shot struck:

Afbeelding

No shooter can be seen. It's also worth highlighting that JFK in his limousine is further down than Moorman taking this picture. If a shooter was present here, he would have to be elevated in such a way he would show up in this photo, but as we can't see him here and this is roughly at the exact same time JFK was struck, the only conclusion we can come to is he isn't there which is then where the theory of Pareidolia comes in.

The "Nix shooter" theory is what I consider debunked.

Now, these are the two main films of the assassination. Moving on, and already speaking of the Bell film however..


The Bell Film


[video][/video]

The above is the film captured by U.S. mail carrier Mark Bell. Unfortunately he hasn't managed to capture the assassination itself, but he did manage to capture just prior to it, as well as the events just after. I assume he turned his camera off after seeing the president, saw the assassination take place, then immediately turn it back on again as it looks quite frantic.

This film, to me anyway, is particularly interesting as he managed to capture the entire series of events after the assassination. In other words, he captured the reactions of the witnesses, and when/how they reacted. For JFK researchers this is potentially very important. Also, and as I highlighted above when discussing the Nix film, the Bell film also gives us another great view of the Grassy knoll, but from a slightly different angle. This enables us to debunk the theory of a gunman in plain view as some believe when seeing the Nix film.

Towards the end of this film we also have a glimpse at the TSDB, this being in the aftermath of the assassination.


The Hughes Film

[video][/video]

This is the film captured by witness Robert Hughes. According to some, at around 25 seconds in, this film was tampered with to hide the reaction from Kennedy of the first shot fired - as we can allegedly see him pulling back his hand and minor reactions from others.

This theory has been given a slight bit of credibility as other films, ones shown below, have seemingly been tampered with, or have missing frames, in the exact same place as this film again, potentially hiding the very first shot which took place as the car was turning onto Elm street.

The Robert Hughes film, much like the Bell film, seemingly shuts off after seeing the president only to be turned back on again upon hearing shots as Hughes has missed the assassination itself and captured the aftermath, particularly the sheer amount of witnesses running to the knoll in search of a shooter. Unfortunately this film also seems to malfunction towards the end making viewing it much harder.
The Bronson Film


[video][/video]

This is the film captured by JFK Assassination witness Charles Bronson. Nothing special was captured apart from the moments leading to the assassination but from a afar. If anything, it's an interesting perspective.

Here's an interesting snippet about him and his film:

For 45 year-old engineer Charles Bronson, November 22, 1963 was the culmination of a lifelong goal to see a president of the United States in person. Along with his wife, Frances, he traveled to Dealey Plaza with not one but two cameras, a Leica Model III for taking still photographs and a Keystone Olympic K-35 for filming color home movies.

The Bronsons stood atop a concrete pedestal in Dealey Plaza at the southwest corner of Main and Houston streets. When an ambulance arrived in the plaza to pick up an epileptic seizure victim a few minutes before the motorcade reached the area, Bronson filmed a short sequence “to capture that little bit of excitement,” not realizing that he also captured a portion of the Texas School Book Depository building on film.

As the presidential limousine drew near, Bronson filmed another brief sequence with his home movie camera before switching to take two still photographs as the car approached the turn onto Houston Street. Switching cameras again, Bronson filmed the limousine as it traveled north on Houston Street. He was holding his Leica camera, ready to take another still, when the first shot was fired and he instinctively snapped a photograph.

Within seconds, as the shooting continued, Bronson raised his home movie camera. His two-second clip captured the fatal shot to President Kennedy. Frances Bronson was watching through binoculars and did not realize what was happening. “I didn’t pay any attention to it,” she recalled in her 1996 oral history. “In fact, it didn’t register on me until Charles said, ‘Let’s get out of here. That’s a gun.’ ” The Bronsons immediately left the scene, and it was not until he returned to work that afternoon that he learned the president was dead.

Bron: http://www.jfk.org/go/exhibits/home-mov ... es-bronsonThe Muchmore Film


[video][/video]

This is the film captured by Mary Muchmore, and what I primarily find interesting about this film occurs towards the very end. We can see just how slow the car is going by the time Kennedy is struck, we can also see SS agent Clint Hill frantically running to the aid of Jackie and John.

Again, please read an interesting snippet:

Marie M. Muchmore (August 5, 1909, Ardmore, Oklahoma – April 26, 1990, Dallas, Texas) was one of the witnesses to the assassination of U.S. President John F. Kennedy in Dallas, Texas, on November 22, 1963. A color 8 mm film that Muchmore photographed is one of the primary documents of the Kennedy assassination. The Muchmore film, with other 8 mm films taken by Abraham Zapruder and Orville Nix, was used by the Warren Commission to investigate the assassination and to position the presidential limousine in a forensic recreation of the event in May 1964.

Muchmore was born Marie Mobley in Ardmore, Oklahoma. Her mother was half Chickasaw Indian. One of her sisters, Aurelia, became a noted operatic soprano under the name Lushanya Mobley (1906–1990). Marie had no children.

Muchmore was an employee of "Justin McCarty Dress Manufacturer" in Dallas (707 Young Street which was four blocks south of the Texas School Book Depository), and was in Dealey Plaza with five other employees, including Wilma Bond, who had a still camera. She set up her 8 mm Keystone movie camera near the northwest corner of Main Street and Houston Street and awaited the president’s arrival. The Muchmore film consists of seven sequences: six before the assassination, and one during the shooting. Muchmore began filming the presidential motorcade with her movie camera from her initial location near the northwest corner of Main Street and Houston Street as the motorcade turned onto Houston Street into Dealey Plaza. She then turned and walked with Wilma Bond several yards northwestward to again film the President's limousine as it went down Elm Street. Her film then captured the fatal head shot, seen from about 138 feet (42 m) away. The film ends seconds later as Secret Service agent Clint Hill, attempting to protect President Kennedy, runs to, then, quickly climbs board the accelerating limousine.

Muchmore sold the undeveloped film to the Dallas office of United Press International on November 25, 1963, for $1,000. It was processed by Kodak in Dallas, and flown to New York City. It appeared the following day on local television station WNEW-TV. The film now belongs to the Associated Press Television News, which restored it in 2002.

While visiting her family in Oklahoma for Thanksgiving, Muchmore told them about the film she had taken of the assassination; her family then told the FBI about the film. The FBI initially interviewed Muchmore in December 1963, during which she admitted she had a camera with her but denied that she took any pictures of the assassination scene. The FBI was unaware of the film's existence until a frame enlargement was published in the UPI book Four Days: The Historical Record of the Death of President Kennedy in January 1964. A subsequent FBI interview in February 1964 says:

Mrs. Muchmore stated that after the car turned on Elm Street from Houston Street, she heard a loud noise which at first she thought was a firecracker but then with the crowd of people running in all directions and hearing the two further noises, sounding like gunfire, she advised that she began to run to find a place to hide.

Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Marie_MuchmoreThe Towner Film

[video][/video]

This is the film captured by 13 year old Tina Towner from the corner of Elm and Houston Street. Here is the position of Tina Towner as seen in the famous Zapruder film to have an idea of her approximate position:

Afbeelding

And here's an image captured by amateur photographer, Hugh Betzner, Jr., of her exact location:

Afbeelding

This film is very interesting as, according to some researchers, it shows the exact timing of when the first shot was fired. Unfortunately though, the film is damaged at this exact time - the previous film I discussed, the Hughes Film, was damaged at the exact same time as the Towner film also.

Here's an interesting source discussing the film:

At 13 years old in 1963, Tina Towner was already experienced in using her father’s Sears Tower Varizoom home movie camera. “He let me take all of the photographs,” she remembered in her 1996 oral history. “I took quite a few movies with that camera.”

Excused from school on November 22, 1963, Tina accompanied her parents, James and Patricia, to Dealey Plaza to view the presidential parade. Around 11 a.m., the family positioned themselves in Dealey Plaza on the southwest corner of Elm and Houston streets, across from the entrance to the Texas School Book Depository. Jim Towner took a still photograph while Tina, standing to his right, used the family’s home movie camera to capture a film of the motorcade as it turned onto Elm Street, seconds before shots were fired.

Having served in the military, Jim Towner recognized gunfire immediately. He later recalled, “Pat said, ‘Oh mercy, some fool is shooting firecrackers.’ I said, ‘That’s no firecracker. That’s a .30-06 rifle.’ ” Minutes after the shooting, Tina filmed a few additional seconds of footage. “When I finished shooting the pictures of him coming around the corner, I hadn’t heard the film finish up. So, I took a few more pictures or frames after that.” This final sequence showed the grassy knoll in the aftermath of the assassination.

Bron: http://www.jfk.org/go/exhibits/home-movies/tina-townerThe Paschall Film

[video][/video]

This is the film captured by Patsy Paschall. Much like the Bronson film, this film gives us yet another view of the moments leading up to the assassination, as well as the chaos which ensues after it, but from afar.

It's an interesting perspective on the witnesses in the aftermath.

It's also worth noting that Patsy Paschall shot this home movie from the northwest corner of the Old Courthouse building, across Houston Street from Dealey plaza.The Darnell Film

[video][/video]

This is the film captured by James Darnell. In the beginning of the video we can see he captures the immediate aftermath of the assassination, particularly the Newman family sitting on the other side of the road. Later we can see Darnell filming of the scenes on-going behind the knoll shortly after the assassination tad taken place.

We can, in particular see a policeman and a man being moved along by this policeman - this man wearing a fedora. What's interesting is this man, upon seeing James Darnell and his camera, attempts to shield his face from it. I find this particularly interesting this image has been circulating of a suspicious man behind the Knoll by some witnesses, I believe before the assassination had taken place but I could be mistaken:

Afbeelding

The image of this man and the one seen in the Darnell film isn't too different and quite possibly could be the very same gentleman.

I went onto re-watch this fascinating interview with witness Gordon Arnold also. He notes that before the assassination he was told to move away from his position (behind the knoll), by a man in a suit - whether it's the man in question though, who knows. Something to ponder over though. hat he claims after is very startling as well and is certainly worth a watch.


The Jefferies film

[video][/video]

This is the film captured by George Jefferies of the moments leading up to the assassination of Kennedy. He gives us a glimpse into the amount of people present on Main street as well as a good view of John and Jackie. Towards the end of this film we get a very good view of the Texas School Book Depository building as well - I believe this view is from the very next day though.


The Wiegman film

[video][/video]

Dave Wiegman Jr. was a cameraman in one of the follow up cars in the presidential limousine. After the assassination we can see him, in the above video, jumping from his car and running towards the knoll, presumably in search of a shooter.

We can then see him run back and film the Newman family situated on the knoll - both of them on the floor fearing more shots.

Here's a picture taken by witness Richard Bothun. In it we can see the exact position of cameraman Dave Wiegman, the man taking the above video:

Afbeelding


The Daniels Film

[video][/video]


This is the film captured by Witness Jack Daniels. He managed to capture his film while being situated on the other side of the triple overpass with his sons, in it we can see the car travelling at quite a speed - this time the president has been shot. Oddly though, we can also see some of the witnesses waving. They're seemingly oblivious to the fact the president had just been shot multiple times despite the shooting taking place just a couple of hundred yards away from them.

Unfortunately we can't see much inside the car though as 1.) He hasn't managed to point his camera there adequately and 2.) He stopped filming as the car is going past him.

Here's a snippet which attempts to explain why we can see someone waving in the above film though:

Jack W. Daniel hoped to capture a home movie of President Kennedy against the picturesque backdrop of Dealey Plaza, especially the area now known as the grassy knoll. “My original plan was to go across the street about even from where... [Abraham] Zapruder was, so I could film back towards the Dealey Plaza, being the most photogenic place,” he recalled in his 1997 oral history.

However, even more important to Daniel than a natural green background was the opportunity for his three young sons to have a clear view of President Kennedy—and vice versa. At the last minute, he instead selected a less crowded area on the west side of the triple underpass. He recalled, “I thought it would be a little more personal thing—the boys waving at the president, and the president waving back.”

Armed with his pistol-grip Argus home movie camera, he purposely stood several feet behind his children so that they could be captured on film waving at the president. “I told my boys, ‘Now when the motorcade turns off of Main Street, start waving because he’ll be here in seconds.’”

Seconds later, Daniel and his sons heard shots being fired, but two of his sons continued to wave as the motorcade emerged from the triple underpass. As the limousine sped past their position in a blur, Daniel captured the confusing scene on film.

Bron: http://www.jfk.org/go/exhibits/home-mov ... k-w-danielThe Mentesana film

[video][/video]

This is the famous film captured by Ernest Charles Mentesana of the aftermath of the assassination of President John F. Kennedy. In this film we can clearly see policeman talking among themselves seemingly deciding what steps they need to take in the assassination aftermath.The Dorman Film

[video][/video]

This is the film catured by Elsie Dorman - quite possibly one of the worst camera users on the day of the assassination. Due to the poor control of the camera we can't really see much at all. In fact, the only thing this film does give us is the approximate position of Tina Towner holding her camera on the corner of Houston and Elm street.The Martin Film

[video][/video]

This is the film captured by witness Jack Martin. He's seemingly in a position in-between Tina Towner and Robert Hughes at the time he's filming the president on Houston street. We can also, for a brief moment, see President Kennedy on Elm street.

In this film we can't see much else other than the reaction of some of the witnesses in the immediate aftermath of the assassination.The Couch Film

[video][/video]

Much like Dave Wiegman Jr., Malcolm Couch, the man taking the above film, was also in one of the follow up cars filming the events take place. What he shows us is a scene of utter chaos. People are running around not sure what to do, others are looking scared and so on.

Towards the end of this video we can see a policeman park his motorcycle by the street, presumably to later run up the knoll.

What's interesting about this video however is something which appears towards the beginning just after the assassination had taken place. We can see a policeman who's seemingly running into the Texas School Book Depository. Now, on record we have the name of this policeman - his name is Police officer Marion Baker. Here are some screenshot's from the above couch film of him seemingly running to this building and I'll explain why this is significant soon:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

The blue arrow pointing towards the TSDB - his apparent route.

Now, upon entering the building, Baker originally claimed to have come across Oswald on the second floor lunchroom - This lunchroom being the very same one where Carolyn Arnold saw him before the assassination at approximately 12:25 (the assassination taking place at 12:30).

Other witnesses around Dealey Plaza though, witnesses such as Howard Brennan for example claim that the person they saw on the 6th floor - the person whom was in the position Oswald is claimed to have been in during the assassination itself was taking place, stuck around for a few seconds after the assassination, seemingly watching the car speed away. Also, the fact we can see Baker running into the building in the Couch film means he was running in around 10 seconds before the Warren Commission claimed.

He also came across Oswald around 90 (now 80 it seems) seconds after the assassination. But, the fact he went in earlier, and the fact witnesses saw a gunman remaining on the 6th floor window looking out means Oswald has by far less time to run down to the 2nd floor lunchroom, gain his breath and stand around "looking relaxed". And all this without being seen by anyone..

Here is what witness to a 6th floor shooter, Howard Brennan, claimed btw:

Even as I hit the ground, my first instinct was to look back up to that man on the sixth floor. “Was he going to fire again?” I wondered. By now the motorcade was beginning to speed up and in only a couple of seconds the President’s car had disappeared under the triple underpass. To my amazement the man still stood there in the window! He didn’t appear to be rushed. There was no particular emotion visible on his face except for a slight smirk. It was a look of satisfaction, as if he had accomplished what he had set out to do. He seemed pleased that no one had realized where the shots were coming from. Then he did something that puzzled me. Very slowly and deliberately he set the rifle on its butt and just stayed there for a moment to savor what he had done, like a hunter who has “bagged his buck.” Then, with no sense of haste, he simply moved slowly away from the window until he disappeared from my line of vision.

Bron: http://karws.gso.uri.edu/jfk/history/th ... _book.html

Not a single witness saw Oswald outside of this 2nd floor Lunchroom as far as I'm aware. I'd hazard a guess and say he didn't even leave it while the assassination was going on outside. I certainly don't feel he has enough time to achieve what's claimed of him.

Anyway, thanks for reading this thread and thanks to those who took the time to watch very short videos, ones people are seemingly not aware of. There's only 1 truly famous film, but It isn't the only one we have...

Thoughts? :)

Bovenstaande post kwam ik hier tegen: http://www.abovetopsecret.com/forum/thread729529/pg1 en vond ik interessant genoeg om hier in de comments neer te knallen...
1119 AD
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt
Omhoog
Gebruikersavatar
ninti
Administrator
Administrator
Berichten: 979
Lid geworden op: di 11 jan 2011, 23:28

ma 18 jul 2011, 21:34

Ik volg al 5 weken de recente mini series "The kennedys" op de BBC. Ik meen dat deze week slotaflevering is.
http://www.bbc.co.uk/programmes/b010jwwp het was nogal omstreden in de US en geen Netwerk TV die het wilde uitzenden. De exacte reden daarvoor ben ik nog niet achter, maar vermoedelijk omdat het imago van JFK nogal aanbeden wordt en dat de werkelijkheid minder rooskleurig was....
Wat me opvalt in de serie is de balangrijke rol die Bobby Kennedy gespeelt heeft voor en tijdens presidentschap van JFK. Die voelde zich ook verantwoordelijk voor de aanslag op zijn broer omdat hij ook niet bepaald een blad voor de mond nam als het op doorzetten van beleid kwam. Ook mocht hij de schade zien te beperken als Johnboy weer eens te openlijk zijn affaires onderhield. In de serie bezoekt hij ook Marilyn Monroe om haar duidelijk te maken dat JFK haar niet meer wil zien en zij ervan overtuigt is dat JFK van haar houdt en zijn vrouw zou verlaten voor haar.. 2 dagen later is ze dood..
Hoe ernstig en spannend die Cuban Crisis was en hoe hij dit heeft weten op te lossen was wel geniaal.
"The presence of those seeking the truth is infinitely to be preferred to the presence of those
who think they've found it."
Sir Terry Pratchett
Gebruikersavatar
fr3bzy
Administrator
Administrator
Berichten: 2587
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:12
Contacteer:

ma 18 jul 2011, 21:39

mooi topic Baph !

hier nog aanvulling

interview met vriendin van Lee Harvey Oswald
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
[YES]Equality of Opportunity - [NO]Equality of Outcome
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
Administrator
Administrator
Berichten: 2552
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

ma 18 jul 2011, 22:33

[quote=""ninti" post=37078"]Ik volg al 5 weken de recente mini series "The kennedys" op de BBC. Ik meen dat deze week slotaflevering is.
http://www.bbc.co.uk/programmes/b010jwwp het was nogal omstreden in de US en geen Netwerk TV die het wilde uitzenden. De exacte reden daarvoor ben ik nog niet achter, maar vermoedelijk omdat het imago van JFK nogal aanbeden wordt en dat de werkelijkheid minder rooskleurig was....
Wat me opvalt in de serie is de balangrijke rol die Bobby Kennedy gespeelt heeft voor en tijdens presidentschap van JFK. Die voelde zich ook verantwoordelijk voor de aanslag op zijn broer omdat hij ook niet bepaald een blad voor de mond nam als het op doorzetten van beleid kwam. Ook mocht hij de schade zien te beperken als Johnboy weer eens te openlijk zijn affaires onderhield. In de serie bezoekt hij ook Marilyn Monroe om haar duidelijk te maken dat JFK haar niet meer wil zien en zij ervan overtuigt is dat JFK van haar houdt en zijn vrouw zou verlaten voor haar.. 2 dagen later is ze dood..
Hoe ernstig en spannend die Cuban Crisis was en hoe hij dit heeft weten op te lossen was wel geniaal.[/quote]


Over die serie heb ik ooit eens een topic aangemaakt...:

index.php?option=com_k2&view=item&id=68 ... olle-eland
“In individuals, insanity is rare; but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.” ~ Friedrich Nietzsche ~
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23215
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 18 jul 2011, 22:45

[quote=""Het Dolle Eland" post=37085"][quote=""ninti" post=37078"]Ik volg al 5 weken de recente mini series "The kennedys" op de BBC. Ik meen dat deze week slotaflevering is.
http://www.bbc.co.uk/programmes/b010jwwp het was nogal omstreden in de US en geen Netwerk TV die het wilde uitzenden. De exacte reden daarvoor ben ik nog niet achter, maar vermoedelijk omdat het imago van JFK nogal aanbeden wordt en dat de werkelijkheid minder rooskleurig was....
Wat me opvalt in de serie is de balangrijke rol die Bobby Kennedy gespeelt heeft voor en tijdens presidentschap van JFK. Die voelde zich ook verantwoordelijk voor de aanslag op zijn broer omdat hij ook niet bepaald een blad voor de mond nam als het op doorzetten van beleid kwam. Ook mocht hij de schade zien te beperken als Johnboy weer eens te openlijk zijn affaires onderhield. In de serie bezoekt hij ook Marilyn Monroe om haar duidelijk te maken dat JFK haar niet meer wil zien en zij ervan overtuigt is dat JFK van haar houdt en zijn vrouw zou verlaten voor haar.. 2 dagen later is ze dood..
Hoe ernstig en spannend die Cuban Crisis was en hoe hij dit heeft weten op te lossen was wel geniaal.[/quote]


Over die serie heb ik ooit eens een topic aangemaakt...:

index.php?option=com_k2&view=item&id=68 ... olle-eland[/quote]

Dat is ook zo inderdaad, die kwam ik vanmorgen nog tegen toen ik op zoek was naar iets over JFK op QFF...

Vergeet ik godverdorie ook nog het Antonaki killed JFK shirt in de QFF Qatoensjop:

Afbeelding

ROFL, maar nee ik trof dat artikel dus aan over die serie maar vond dus echt dat JFK nog een eigen hoekje verdiende...
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23215
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

di 19 jul 2011, 01:33

Was JFK’s ‘Secret Society” Speech One Reason Why the Vatican Orchestratred His Murder?

Was JFK’s ‘Secret Society” Speech One Reason Why the Vatican Orchestratred His Murder?

Kennedy spoke against any religious leader, including the Pope, from influencing his actions as President. Researchers claim this was one reason he was killed, as the Vatican-led New World Order knew he had uncovered their evil plans.

By Greg Szymanski

On Sept. 12, 1960, President John F. Kennedy spoke to The Greater Houston Ministerial Assoc., saying emphatically that no religious leader, including the Pope, had the right to control his actions and influence the foreign and domestic policies in any way, shape or form.For his strong words and his speech denouncing secret societies and religious infiltration, some researchers of the JFK assassination claim this speech “set him up for murder by the Vatican/New World Order controllers through the Jesuit Order.”

“In that speech, he outlined the exact methodology of the Jesuit Order when he spoke of the global conspiracy and its operation,” said Walter Williams, an avid researcher of the Vatican conspiracy and its worldwide orchestration of wars and genocide.Williams, who has appeared several times on Greg Szymanski’s radio show, The Investigative Journal, where he has enlightened Americans about the Vatican and Jesuit connection to the New World Order and the eventual destruction from within of America, added the “Extreme Oath of the Jesuits” administered as the 4 th Vow to the evil Jesuit hierarchy clearly indicates why and how Kennedy was assassinated by the evil symbol of “The Leaden Bullet.”Here is reprint of the complete “Extreme Jesuit Oath” as published in 1883. It should be noted that nothing has changed today and according to Jesuit insiders who have flipped, including the late Fr. Alberto Rivera, the exact same evil oath is administered today.CEREMONY OF INDUCTION AND

EXTREME OATH OF THE JESUITS[When a Jesuit of the minor rank is to be elevated to command, he is conducted into the Chapel of the Convent of the Order, where there are only three others present, the principal or Superior standing in front of the altar. On either side stands a monk, one of whom holds a banner of yellow and white, which are the Papal colors, and the other a black banner with a dagger and red cross above a skull and crossbones, with the word INRI, and below them the words IUSTUM NECARE REGES IMPIOS. The meaning of which is: It is just to exterminate or annihilate impious or heretical Kings, Governments or Rulers. Upon the floor is a red cross upon which the postulant or candidate kneels. The Superior hands him a small black crucifix, which he takes in his left hand and presses to his heart, and the Superior at the same time presents to him a dagger, which he grasps by the blade and holds the point against his heart, the Superior still holding it by the hilt, and thus addresses the post.

SUPERIOR.Among Roman Catholics to be a Roman Catholic, and to be a spy even among your own brethren; to believe no man, to trust no man. Among the Reformers, My son, heretofore you have been taught to act the dissembler: to be a Reformer; among the Huguenots, to be a Huguenot; among the Calvinists, to be a Calvinist; among the Protestants, generally to be a Protestant; and obtaining their confidence to seek even to preach from their pulpits, and to denounce with all the vehemence in your nature our Holy Religion and the Pope; and even to descend so low as to become a Jew among the Jews, that you might be enabled to gather together all information for the benefit of your Order as a faithful soldier of the Pope.You have been taught to insidiously plant the seeds of jealousy and hatred between communities, provinces and states that were at peace, and incite them to deeds of blood, involving them in war with each other, and to create revolutions and civil wars in countries that were independent and prosperous, cultivating the arts and the sciences and enjoying the blessings of peace. To take sides with the combatants and to act secretly in concert with your brother Jesuit, who might be engaged on the other side, but openly opposed to that with which you might be connected; only that the Church might be the gainer in the end, in the conditions fixed in the treaties for peace and that the end justifies the means.You have been taught your duty as a spy, to gather all statistics, facts and information in your power from every source; to ingratiate yourself into the confidence of the family circle of Protestants and heretics of every class and character, as well as that of the merchant, the banker, the lawyer, among the schools and universities, in parliaments and legislatures, and in the judiciaries and councils of state, and to "be all things to all men," for the Pope's sake, whose servants we are unto death.

You have received all your instructions heretofore as a novice, a neophyte, and have served as a coadjutor, confessor and priest, but you have not yet been invested with all that is necessary to command in the Army of Loyola in the service of the Pope. You must serve the proper time as the instrument and executioner as directed by your superiors [such as the murder of Cornelius Jansen (1585-1638), Bishop of Ypres, Holland, and father of Jansenism who was a most determined Roman Catholic enemy of the Jesuits and died of a sudden illness - the poison cup - on the 6th of May, 1638 at the young age of fifty-three] for none can command here who has not consecrated his labors with the blood of the heretic; for “without the shedding of blood no man can be saved.” Therefore, to fit yourself for your work and make your own salvation sure, you will, in addition to your former oath of obedience to your Order and allegiance to the Pope, repeat after me:Click Here for Part II

Discuss 911 in our Forums! Click on the Banner BelowPart IIThe Jesuits – 1540 Vatican Assassins 92

THE EXTREME OATH OF THE JESUITS

I, M____ N_____, Now, in the presence of Almighty God, the Blessed Virgin Mary, the blessed Michael the Archangel, the blessed St. John the Baptist, the holy Apostles St. Peter and St. Paul and all the saints and sacred hosts of heaven, and to you, my ghostly father, the Superior General of the Society of Jesus, founded by St. Ignatius Loyola, in the Pontificate of Paul the Third [Paul III], and continued to the present, do by the womb of the Virgin, the matrix of God, and the rod of Jesus Christ, declare and swear, that his holiness the Pope is Christ’s Vice-regent and is the true and only Head of the Catholic or Universal Church throughout the earth; and that by virtue of the keys of binding and loosing, given to his Holiness by my Saviour, Jesus Christ, he hath power to depose heretical kings, princes, states, commonwealths and governments, all being illegal without his sacred confirmation and that they may safely be destroyed. Therefore, to the utmost of my power, I shall and will defend this doctrine and His Holiness’ right and custom against all usurpers of the heretical or Protestant authority whatever, especially the Lutheran Church of Germany, Holland, Denmark, Sweden and Norway, and the now pretended authority and churches of England and Scotland, and branches of the same now established in Ireland and on the Continent of America and elsewhere; and all adherents in regard that they be usurped and heretical, opposing the sacred Mother Church of Rome. I do now renounce and disown any allegiance as due to any heretical king, prince or state named Protestants or Liberals or obedience to any of their laws, magistrates or officers.I do further declare that the doctrines of the churches of England and Scotland, of the Calvinists, Huguenots and others of the name Protestants or Liberals to be damnable, and they themselves damned and to be damned who will not forsake the same.

I do further declare, that I will help, assist and advise all or any of his Holiness’ agents in any place wherever I shall be, in Switzerland, Germany, Holland, Denmark, Sweden, Norway, England, Ireland, or America, or in any other kingdom or territory I shall come to, and do my uttermost to extirpate the heretical Protestants or Liberals’ doctrines and to destroy all their pretended powers, regal or otherwise.I do further promise and declare, that notwithstanding I am dispensed with, to assume any religion heretical, for the propagating of the Mother Church’s interest, to keep secret and private all her agents’ The Jesuits – 1540 Chapter 1 93

counsels from time to time, as they may entrust me, and not to divulge, directly or indirectly, by word, writing or circumstance whatever; but to execute all that shall be proposed, given in charge or discovered unto me, by you, my ghostly father, or any of this sacred convent.I do further promise and declare, that I will have no opinion or will of my own, or any mental reservation whatever, even as a corpse or cadaver, (perinde ac cadaver), but will unhesitatingly obey each and every command that I may receive from my superiors in the Militia of the Pope and of Jesus Christ.That I will go to any part of the world whithersoever I may be sent, to the frozen regions of the North, the burning sands of the desert of Africa, or the jungles of India, to the centres of civilization of Europe, or to the wild haunts of the barbarous savages of America, without murmuring or repining, and will be submissive in all things whatsoever communicated to me.I furthermore promise and declare that I will, when opportunity presents, make and wage relentless war, secretly or openly, against all heretics, Protestants and Liberals, as I am directed to do, to extirpate and exterminate them from the face of the whole earth; and that I will spare neither age, sex or condition; and that I will hang, burn, waste, boil, flay, strangle and bury alive these infamous heretics, rip up the stomachs and wombs of their women and crush their infants’ heads against the walls, in order to annihilate forever their execrable race. That when the same cannot be done openly, I will secretly use the poisoned cup, the strangulating cord, the steel of the poniard or the leaden bullet, regardless of the honor, rank, dignity, or authority of the person or persons, whatever may be their condition in life, either public or private, as I at any time may be directed so to do by any agent of the Pope or Superior of the Brotherhood of the Holy Faith, of the Society of Jesus.In confirmation of which, I hereby dedicate my life, my soul and all my corporeal powers, and with this dagger which I now receive, I will subscribe my name written in my own blood, in testimony thereof; and should I prove false or weaken in my determination, may my brethren and fellow soldiers of the Militia of the Pope cut off my hands and my feet, and my throat from ear to ear, my belly opened and sulphur burned therein, with all the punishment that can be inflicted upon me on earth and my soul be tortured by demons in an eternal hell forever!The Jesuits – 1540 Vatican Assassins 94All of which I, M_____ N_____, do swear by the blessed Trinity and blessed Sacrament, which I am now to receive, to perform and on my part to keep inviolably; and do call all the heavenly and glorious host of heaven to witness these my real intentions to keep this my oath.In testimony hereof I take this most holy and blessed Sacrament of the Eucharist, and witness the same further, with my name written with the point of this dagger dipped in my own blood and sealed in the face of this holy convent.[He receives the wafer from the Superior and writes his name with the point of his dagger dipped in his own blood taken from over the heart.]SUPERIOR.You will now rise to your feet and I will instruct you in the Catechism necessary to make yourself known to any member of the Society of Jesus belonging to this rank.In the first place, you, as a Brother Jesuit, will with another mutually make the ordinary sign of the cross as any ordinary Roman Catholic would; then one crosses his wrists, the palms of his hands open, the other in answer crosses his feet, one above the other; the first points with the forefinger of the right hand to the center of the palm of the left, the other with the forefinger of the left hand points to the center of the palm of the right; the first then with his right hand makes a circle around his head, touching it; the other then with the forefinger of his left hand touches the left side of his body just below his heart; the first then with his right hand draws it across the throat of the other, and the latter then with his right hand makes the motion of cutting with a dagger down the stomach and abdomen of the first. The first then says Iustum; and the other answers Necare; the first then says Reges. The other answers Impios. (The meaning of which has already been explained.) The first will then present a small piece of paper folded in a peculiar manner, four times, which the other will cut longitudinally and on opening the name JESU will be found written upon the head and arms of a cross three times. You will then give and receive with him the following questions and answers.The Jesuits – 1540 Chapter 1 95

Ques. From whither do you come?

Ans. From the bends of the Jordan, from Calvary, from the Holy Sepulchre, and lastly from Rome.

Ques. What do you keep and for what do you fight?

Ans. The Holy faith.

Ques. Whom do you serve?

Ans. The Holy Father at Rome, the Pope, and the Roman Catholic Church Universal throughout the world.

Ques. Who commands you?

Ans. The Successor of St. Ignatius Loyola, the founder of the Society of Jesus or the Soldiers of Jesus Christ.

Ques. Who received you?

Ans. A venerable man in white hair.

Ques. How?

Ans. With a naked dagger, I kneeling upon the cross beneath the banners of the Pope and of our sacred Order.

Ques. Did you take an oath?

Ans. I did, to destroy heretics and their governments and rulers, and to spare neither age, sex nor condition. To be as a corpse without any opinion or will of my own, but to implicitly obey my superiors in all things without hesitation or murmuring.

Ques. Will you do that?

Ans. I will.

Ques. How do you travel?

Ans. In the bark of Peter the fisherman.

Ques. Whither do you travel?

Ans. To the four quarters of the globe.

Ques. For what purpose?

Ans. To obey the orders of my General and Superiors and execute the will of the Pope and faithfully fulfill the conditions of my oath.

Ques. Go ye, then, into all the world and take possession of all lands in the name of the Pope. He who will not accept him as the Vicar of Jesus and his Vice-regent on earth, let him be accursed and exterminated. {} 17[Emphasis added](This same identical Oath can be found in Subterranean Rome by Carlos Didier, translated from the French and published in New York in 1843. It can also be found in the Library of Congress, Catalog Card Number, 66-43354.)A portion of the Oath published in 1894 reads:

“I do now renounce and disown my allegiance as due to any heretical King, Prince or State, named Protestant, or liberals, or obedience to any of their laws or magistrates or officers.I do further declare that the doctrine of the churches of England and Scotland, of the Calvinists, Huguenots and other of the name Protestant or Liberals, to be damnable, and they themselves to be damned who will not forsake the same.

I do further declare that I will help, assist and advise all or any of His Holiness’ agents, in any place where I shall be, in Switzerland, Germany, Holland, Denmark, Sweden, Norway, England, Ireland or America, or in any other kingdom or territory I shall come to, and do my utmost to extirpate the heretical Protestant or liberal doctrines, and to destroy all their pretended powers, legal or otherwise.” {} 18A portion of the Oath entered into the Congressional Record as taken by the Fourth Degree of the Knights of Columbus, published in Feb. 15, 1913 reads:” . . . That I will provide myself with arms and ammunition that I may be in readiness when the word is passed, or am commanded to defend the church either as an individual or with the militia of the Pope . . .In testimony hereof, I take this holy Eucharist and witness the same further with my name written with the point of this dagger dipped in my own blood [Does this not sound like the oath of the Mafia called 'Omerta'?] and sealed in the face of this holy sacrament . . .I do further declare that I will . . . do my utmost to extirpate the heretical Protestant or Liberal doctrines and to destroy all their pretended powers, legal or otherwise . . . I do further promise and declare, that I will, when opportunity presents, make and wage relentless war, secretly or openly, against all heretics, Protestants, Liberals and Masons, as I am directed to do to extirpate and exterminate them from the face of the whole earth, and that I will spare neither age, sex, nor condition . . . And that I will hang, burn, waste, boil, flay, strangle, bury alive, these infamous heretics, open up the stomachs and wombs of their women and crush their infants’ heads against the walls in order to annihilate their execrable race . . .The Jesuits – 1540 Chapter 1 97That when the same cannot be done openly, I will secretly use the poison cup, the strangulation cord, the steel of the poniard, or the leaden bullet, regardless of the honor, rank, dignity or authority of the person or persons whatsoever may be their condition in life, either public or private, as I at any time may be directed so to do by any agent of the Pope or superior of the brotherhood of the holy faith of the Society of Jesus [Does not this sound like the Jesuit Oath?].Should I prove false or weaken in my determination, may my brethren and fellow militia of the Pope cut off my hands and feet, cut my throat from ear to ear, may my belly be opened and sulphur burning therein with all the punishment that can be inflicted upon me on earth and my soul shall be tormented by demons in eternal hell forever [Does not this sound like a Masonic Oath?]. That I will in voting always vote for a Knight of Columbus in preference to a Protestant, especially a Mason . . . ” [The former Governor of the State of California was Gray Davis, a Fourth Degree Knight of Columbus, who is continued to further disarm the citizens of that State in preparation for the coming massive Chinese invasion of the West Coast after the Company's new "Sword of the Church" first conquers Taiwan, Japan, South Korea, the entire Pacific Rim and then Hawaii. This Chinese naval campaign will apparently be fueled by Unocal's oil from the Caspian Basin because of which the Jesuit Order's war in Afghanistan is presently being fought.]” {} 19(Dear truth-seeker, the Jesuits not only authored the above Oath of the Knights of Columbus but also, as we shall later see, they wrote the Oaths of Scottish Rite Freemasonry over one hundred years prior to the creation of their new Order of the Knights of Columbus. In 1879 Edmond Ronayne, another Bible-believing hero, converted Romanist and Past Master of the Keystone Lodge in Chicago, gives some of the guidelines from his Masonic Handbook – Hand Book of Freemasonry -evidencing nearly identical Oaths with Freemasonry’s supposed enemies and junior Jesuits, “the Knights of Columbus”:

“When a brother reveals any of our great secrets; whenever, for instance, he tells anything about Boaz, or Tubalcain, or Jachin, or that awful Mah-hah-bone (‘the name of the great Masonic god’), or even, whenever a minister prays in the name of Christ in any of our assemblies, you must always hold yourself in readiness, if called upon, to cut his throat from ear to ear, pull out his tongue by the roots, and bury his body at the bottom of some lake or pond. Of course, all this must be done in secret, as it was in the case of that notorious man [Captain William] Morgan [who was murdered by the Brotherhood for publishing Illustrations of Masonry,The Jesuits - 1540 Vatican Assassins 98otherwise known as Exposition of Freemasonry, in 1827, revealing the first three degrees of Masonry including all the signs and grips while functioning in the lodge room which is patterned after Solomon's Temple], for both law and civilization are opposed to such barbarous crimes, but then, you know you must live up to your obligation, and so long as you have sworn to do it, by being very strict and obedient in the matter, you’ll be free from sin.” {} 20[Emphasis added])A portion of the Oath published in 1981 by one of our heroes Alberto Rivera, a former Professed Jesuit under this Extreme Oath reads:CEREMONY OF INDUCTION AND EXTREME OATH OF THE JESUITS(Given to a Jesuit of minor rank when he is to be elevated to a position of command.)

Superior Speaks:

“My son, heretofore you have been taught to act the dissembler among the Roman Catholics to be a Roman Catholic, and to be a spy even among your own brethren: to believe no man, to trust no man. Among the reformers, to be a reformer; among the Huguenots (French Protestants) to be a Huguenot: among the Calvinists, to be a Calvinist: among the Protestants (those who protest and disagree with the Roman Catholic institution), generally to be a Protestant: and obtaining their confidence to seek even to preach from their pulpits, and to denounce with all the vehemence (violent emotion) in your nature our Holy Religion and the Pope; and even to descend so low as to become a Jew among the Jews, that you might be enabled to gather together all information for the benefit of your order as a faithful soldier of the Pope.You have been taught to insidiously plant the seeds of jealousy and hatred between states that were at peace, and incite them to deeds of blood, involving them in war with each other, and to create revolutions and civil wars in communities, provinces and countries that were independent and prosperous, cultivating the arts and the sciences and enjoying the blessings of peace;The Jesuits – 1540 Chapter 1 99To take sides with the combatants and to act secretly in concert with your brother Jesuit who might be engaged on the other side, but openly opposed to that with which you might be connected; Only that the church might be the gainer in the end in the conditions fixed in the treaties for peace, and that the ends justify the means.You have been taught your duty as a spy, to gather all statistics, facts and information in your power from every source: to ingratiate yourself into the confidence of the family circle of Protestants and heretics of every class and character, as well as that of the merchant, the banker, the lawyer, among the schools and universities, in parliaments and legislatures, and in the judiciaries and councils of State, and to “be all things to all men,” for the Pope’s sake, whose servants we are unto death.

You have received all your instructions heretofore as a novice (one who has no training), a neophyte (a newly ordained priest), and have served as a coadjutor (worked as a helper), confessor and priest, but you have not yet been invested with all that is necessary to command in the army of Loyola and in the service of the Pope.You must serve the proper time as the instrument and executioner as directed by your superiors; for none can command here who has not consecrated (made secret or holy) his labors with the blood of the heretic; for ‘without the shedding of blood no man can be saved.’Therefore, to fit yourself for your work and make your own salvation sure, you will in addition to your former Oath of obedience to your order and allegiance to the Pope, repeat after me:‘I____________, now, in the presence of Almighty God, the blessed Virgin Mary, the blessed Michael the Archangel, the blessed St. John the Baptist, the Holy Apostles, St. Peter and St. Paul and all the saints and sacred hosts of heaven . . .

I furthermore promise and declare that I will, when opportunity presents, make and wage relentless war, secretly and openly, against all heretics, Protestants and Liberals, as I am directed to do. That when the same cannot be done openly, I will secretly use the poisoned cup, the strangulation cord, the steel of the poniard (a dagger) or the leaden bullet, regardless of the honor, rank, dignity, or authority of the person.The Jesuits – 1540 Vatican Assassins 100or persons, whatever may be their condition in life, either public or private, as I at any time may be directed so to do by any agent of the Pope or superior of the brotherhood of the holy faith, of the Society of Jesus.’ ”

Greg Szymanski
Bron: http://v666.wordpress.com/2007/02/15/40/
1119 AD
Gebruikersavatar
fr3bzy
Administrator
Administrator
Berichten: 2587
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:12
Contacteer:

di 19 jul 2011, 17:48

Judyth Vary Baker on the "suicides" of George de Mohrenschildt & Deputy Sheriff Roger Craig.

[YES]Equality of Opportunity - [NO]Equality of Outcome
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23215
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

za 29 okt 2011, 03:09

Who Killed Kennedy:The Coup d'Etat

Here's the classic documentary about the JFK assassination.When I first watched it was on A&E a few months after JFK came out.Then it was moved to History Channel and then a funny thing happened the creator and director of the documentary began to show ep's that heavily implicated LBJ and the Texas oligarchs.Which pissed off Lady Bird Johnson and Jack Valenti who was a close aide of Lyin Lyndon they brought enough pressure to bare on the History Channel to pull the entire thing off.

[video][/video]
Bron:
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23215
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

wo 09 nov 2011, 21:21

Een boek van Steven King over de moord op JFK en een dude die terug in de tijd gaat!
11/22/63: A Novel
Audio + Book | ISBN: 1451627289 (ebook) + 1442344288 , 144234430X (audiobook) | 2011 | PDF + MP3 | 30 hours and 43 mins | 1.4GB

Afbeelding

On November 22, 1963, three shots rang out in Dallas, President Kennedy died, and the world changed. What if you could change it back? Stephen King?s heart-stoppingly dramatic new novel is about a man who travels back in time to prevent the JFK assassination?a thousand page tour de force.

..
Following his massively successful novel Under the Dome, King sweeps readers back in time to another moment?a real life moment?when everything went wrong: the JFK assassination. And he introduces readers to a character who has the power to change the course of history.

Jake Epping is a thirty-five-year-old high school English teacher in Lisbon Falls, Maine, who makes extra money teaching adults in the GED program. He receives an essay from one of the students?a gruesome, harrowing first person story about the night 50 years ago when Harry Dunning?s father came home and killed his mother, his sister, and his brother with a hammer. Harry escaped with a smashed leg, as evidenced by his crooked walk.

Not much later, Jake?s friend Al, who runs the local diner, divulges a secret: his storeroom is a portal to 1958. He enlists Jake on an insane?and insanely possible?mission to try to prevent the Kennedy assassination. So begins Jake?s new life as George Amberson and his new world of Elvis and JFK, of big American cars and sock hops, of a troubled loner named Lee Harvey Oswald and a beautiful high school librarian named Sadie Dunhill, who becomes the love of Jake?s life?a life that transgresses all the normal rules of time.
A tribute to a simpler era and a devastating exercise in escalating suspense, 11/22/63 is Stephen King at his epic best.


http://www.filesonic.com/file/323766910 ... .part1.rar
http://www.filesonic.com/file/323770782 ... .part2.rar
http://www.filesonic.com/file/323770847 ... .part3.rar
http://www.filesonic.com/file/323769012 ... .part4.rar
http://www.filesonic.com/file/323767431 ... .part5.rar
http://www.filesonic.com/file/323766889 ... .part6.rar
or
http://www.wupload.com/file/2013541872/ ... .part1.rar
http://www.wupload.com/file/2013531927/ ... .part2.rar
http://www.wupload.com/file/2013531907/ ... .part3.rar
http://www.wupload.com/file/2013531932/ ... .part4.rar
http://www.wupload.com/file/2013531652/ ... .part5.rar
http://www.wupload.com/file/2013531637/ ... .part6.rar
Bron: http://www.gfxtra.com/ebooks/audio-book ... novel.html
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23215
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

di 22 nov 2011, 07:05

I Shot JFK:

[video][/video]

[video][/video]

Bron: http://americansjourney.blogspot.com/20 ... and-2.html
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23215
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

do 01 dec 2011, 18:23

John McCain calls JFK's assassination an "intervention"
[video][/video]

Tja... Opmerkelijk!!!
1119 AD
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: ninti
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23215
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

do 22 mar 2012, 23:41

[video][/video]

Die dude lijkt gewoon op Bush Senior!!!

En dat heb ik al eens eerder iemand horen zeggen in een reportage over JFK...

Makes you wonder
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23215
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 03 sep 2012, 08:52

Even uit een ander topic waar ik dit net plaatste:
Jesse Ventura is weer lekker bezig...
BREAKING: Shocking JFK deathbed confession by insider!

Jesse Ventura, former governor, Exposes the conspiracy behind the JFK murder through the deathbed confession of a high ranking CIA agent who was Directly Involved in the incident. The assassination was planned at highest hold of the Government with several high ranking Politicians and Governmental Employees Involved. Is there a Connection Between Those present now in control, from Obama and back through, Bush (I & II), Clinton, Nixon and Gerald Ford to Those Who Were responsible for ordering the removal of John F. Kennedy? The secret tape recordings of the confession will stun you and expose the conspiracy for what it really was all about!

[video][/video]

[video][/video]

Tja...
Bron: index.php?option=com_kunena&func=view&c ... =120#61282
1119 AD
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23215
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

vr 18 jan 2013, 02:32

Bumperdebumperdebump!

:bump:
1119 AD
Plaats reactie

Terug naar “Complotten Algemeen”