AIVD niet goed gehandeld met van Gogh

Hier vind je tientallen topics over de vele complotten en samenzweringen die de wereld rijk is.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

vr 15 apr 2011, 15:17

Vanmorgen zat ik even snel het nieuws door te nemen toen mij een artikel opviel over de foute beslissingen die de AIVD genomen schijnt te hebben inzake het gebeuren ven Theo van Gogh. Al voor dat van Gogh op brute wijze werd vermoord waren er meer dan duidelijke aanwijzingen dat men oplettend moest zijn met van Gogh. Op de voorpagina van de website van Nu.nl stond zojuist het onderstaande artikel, leest U even mee...?

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) heeft voorafgaand aan de moord op filmmaker Theo van Gogh in 2004, fouten gemaakt. Dat zegt oud-medewerker Heleen de Waal vrijdag in dagblad De Pers. Door een falen op hoger niveau werden de risico’s voor Van Gogh verkeerd ingeschat, zegt De Waal in de krant.

Het zou leidinggevenden aan kennis en kunde hebben ontbroken om een toen nog onervaren medewerkster te begeleiden bij de behandeling van het dossier van Mohammed B., de man die Van Gogh op 2 november 2004 in Amsterdam vermoordde. Volgens moslimextremist B. had Van Gogh de islam beledigd. In juli 2005 kreeg Mohammed B. een levenslange gevangenisstraf opgelegd. De Waal stond samen met haar partner terecht op verdenking van het lekken van staatsgeheimen naar De Telegraaf. Het stel werd vorig jaar vrijgesproken, maar er dient nog een hoger beroep.In haar boek Halve lucht, dat zaterdag verschijnt, beschrijft De Waal dat de informatie over het risico dat Van Gogh liep binnen handbereik was, maar onvoldoende werd beoordeeld. De Commissie van Toezicht op inlichtingendiensten concludeerde (rapport) in 2008 dat de AIVD over veel meer informatie over Mohammed B. beschikte dan de dienst en de minister destijds hebben toegegeven. De AIVD hield lange tijd vol dat B. slechts een “bijfiguur” is geweest. Achteraf bleek dat de AIVD informatie had die volgens eigen criteria tot verhoogde alertheid hadden moeten leiden. Zo was onder meer bekend dat de man lid was van de Hofstadgroep en werd hij een keer opgepakt met het telefoonnummer van een internationale terrorist op zak.

“Meestal gaat het goed, stroomt er geen bloed uit operationele missers of analytische blunders. De moord op Theo van Gogh is een trieste uitzondering”, schrijft de oud-AIVD’er. “Door te weinig kennis en kunde op hoger niveau was er geen controlemechanisme en kon een individu een dergelijke verkeerde inschatting maken. Met gruwelijke gevolgen die nog lang op het netvlies van veel landgenoten staan.”

De Waal noemt de manier waarop toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Johan Remkes destijds in de Tweede Kamer sprak over de rol van de AIVD “schandalig”. “Ik herinner me nog dat ik met collega’s naar dat debat op tv keek. Tenenkrommend. Hij had moeten zeggen: het spijt me verschrikkelijk, maar we zaten ernaast”, aldus de Waal tegen de krant.

PVV-leider Geert Wilders eist opheldering over het mogelijke falen van de AIVD. Wilders wil binnen een paar dagen al antwoord van de minister van Binnenlandse Zaken.

Tja in mijn ogen is de moord op van Gogh nog steeds een groot mysterie waarover veel meer informatie bestaat dan men ons wil doen laten denken.
Motieven genoeg immers om van Gogh het zwijgen op te leggen. Of dit nu een extremist was of een extremist die handelde in opdracht van de AIVD, motieven waren er meer dan genoeg. Wat U?

Zie ook: Dit oudere artikel op QFF

1119 AD
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15924
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

vr 15 apr 2011, 17:36

Nou lijkt het me ook niet het makkelijkste werk nu maar hopen dat de politiek weer niet gelijk nog meer vrijheden weghaalt uit naam van de veiligheid

:whistle:

Terroristische dreiging Nederland toegenomen
Uitgegeven: 15 april 2011 11:23
Laatst gewijzigd: 15 april 2011 11:26

http://www.nu.nl/binnenland/2493010/ter ... nomen.html


DEN HAAG - De terroristische dreiging in Nederland is net als in de rest van Europa vorig jaar toegenomen. Dat blijkt uit verschillende signalen, schrijft de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) in zijn vrijdag gepubliceerde jaarverslag over 2010.

Toch is het gevaar in Nederland volgens de geheime dienst nog steeds minder groot dan in enkele omringende Europese landen. De extremistische, islamitische dreiging heeft vooral zijn oorsprong in het Afghaans-Pakistaans grensgebied.

Internet speelt een grote rol in het gevaar dat zich tegen het Westen manifesteert, concludeert de AIVD. Die rol bestaat niet alleen uit de verspreiding van propaganda.

De digitale snelweg wordt ook gebruikt voor het plannen van aanslagen, het vormen van terroristische netwerken, het rekruteren van strijders en het faciliteren van deelname aan de Jihad (heilige oorlog).

Niet prominent

Nederland is vorig jaar niet prominent genoemd als doelwit voor aanslagen, constateert de inlichtingendienst.

Bovendien is het aantal Nederlanders dat in het buitenland heeft deelgenomen aan de jihadistische strijd of daarvoor heeft getraind relatief klein in vergelijking tot moslimextremisten uit andere Europese landen.

Contacten

Wel is het zo dat er vanuit Nederland contacten zijn met internationale terroristische netwerken. Het gaat dan zowel om persoonlijke ontmoetingen als via internationale webfora op internet.

Verder kan Nederland te maken krijgen met dreiging waarbij teruggekeerde strijders uit andere Europese landen betrokken zijn. Het gevaar uit die hoek is in 2010 toegenomen, analyseert de geheime dienst.

Individuen

Wat het moeilijk maakt om het dreigingsbeeld heel helder te krijgen, is de mogelijkheid dat er ook personen zijn die alleen opereren.

''De bomaanslag in een winkelstraat in Stockholm op 11 december 2010 werd uitgevoerd door één dader. Dit laat zien dat behalve netwerken ook een dreiging kan uitgaan van individuen of cellen die zich laten inspireren door jihadistische boodschappen die vooral via internet worden verspreid.’’

Dergelijke netwerken zijn niet gebonden aan landsgrenzen, benadrukt de AIVD. ''Internet stelt strijders in het Westen en in de strijdgebieden zoals bijvoorbeeld Afghanistan in staat om steeds intensievere samenwerkingsverbanden met elkaar aan te gaan."
Gebruikersavatar
fr3bzy
Administrator
Administrator
Berichten: 2548
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:12
Contacteer:

vr 15 apr 2011, 18:06

Hoezo 'AIVD' niet goed gehandeld ?
Ze zijn er toch mee weggekomen?
Mission Accomplished !

and ofkors blame it on the bontkraag...
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ♪ ┏(°.°)┛ ┗(°.°)┓ ♪٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
Gebruikersavatar
Maverick
Junior QFF-er
Junior QFF-er
Berichten: 18
Lid geworden op: za 09 apr 2011, 14:34

za 16 apr 2011, 13:41

Nou ben ik best een 'conspiracy-minded' figuur, maar voor mij is het een behoorlijk duidelijk plaatje:

- John F. Kennedy
- Ronald Reagan
- Waarschijnlijk anderen zoals William McKinley, James Abram Garfield enz.

En in NL:
- Pim Fortuin
- Theo van Gogh

Als we goed kijken zien we in ons eigen kleine landje hetzelfde beeld als in de VS. Ook al betrof het in NL niet een president/koningin, elke keer waren het individuelen die tegen de mainstream normen inzwommen en een verschil wilden maken.
Het zou me dan ook niks verbazen als we op een dag Geert Wilders aan dit lijstje toe kunnen voegen. Alhoewel het er wel op lijkt dat hij wat gevoeliger is voor politieke compromissen.
Gebruikersavatar
SupRemE
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 442
Lid geworden op: vr 03 sep 2010, 12:38

za 16 apr 2011, 15:29

ronald reagan....Afbeelding
die gozer die zei dat we als 1 wereldorde moeten samenkomen zodat we een eventuele invasie van aliens kon weerstaan??? die reagan/???

de 666 reagan?

Afbeelding
ronald 6 times cancer and still walking reagan????
Gebruikersavatar
Neut
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1499
Lid geworden op: di 10 mei 2011, 15:32

za 09 jul 2011, 08:53

Medea gaat mijns inziens hierover. ;) 03:35
Byzantijnse Rijk - Wikipedia
03:35
Gouden Hoorn - Wikipedia
03:33
Corinth - Wikipedia, the free encyclopedia
03:33
Medea (play) - Wikipedia, the free encyclopedia
03:32
ketting constantinopel - Google Search
03:31
Golden Fleece - Wikipedia, the free encyclopedia
03:29
450 BC - Wikipedia, the free encyclopedia
03:29
450 bc - Google Search
Gebruikersavatar
blackbox
Administrator
Administrator
Berichten: 6239
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:09

za 09 jul 2011, 09:11

Goh zeg, wat veel Hits heeft deze Topic...


BB
illuminati of my own reality
Plaats reactie

Terug naar “Complotten Algemeen”