Brothers on wheels

Hier vind je meer over de vele andere broederschappen en genootschappen die hier in de afgelopen jaren op QFF besproken zijn.
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 07 nov 2011, 04:46

We hebben op QFF vele verschillende broederschappen en genootschappen reeds uitvoerig besproken en onder de loep genomen... Bij vele van deze broederschappen staat broederschap en verbroedering voorop samen met het feit dat ze een betere wereld willen voor hen zelf maar ook voor de wereld... We bespraken echter nog nooit de vele MC's (motorclubs) die hier in Nederland actief zijn... De laatste tijd is er weer ontzettend veel aandacht voor deze motorclubs vanwege een door justitie bedachte vete tussen de motorclubs Hells Angels en Satudarah... Althans dat is wat de motorclubs zelf zeggen... Justitie denkt daar anders over, maar goed hoe betrouwbaar is justitie...? Zolang iemand als Joris Demmink daar gewoon zijn ding kan doen is Justitie in mijn ogen een niet al te betrouwbare partij...En persoonlijk zie ik ook niet in waarom ze zich zo druk maken om deze motorclubs... Dit zijn gasten die gewoon een vrij leven willen hebben en daarvan op een zo'n vrij mogelijke manier willen genieten... Daarnaast doen ze ontzettend veel voor de maatschappij, maar daar hoor je de media zelden over... Maar verbroedering en het streven naar een vrije en fijne wereld voor iedereen behoort wel tot een van de speerpunten van deze motorclubs... Zie daarnaast de prachtige symboliek die ze gebruiken en de samenhorigheid van deze mensen onderling... Dat zijn DE ingrediënten voor een echt broederschap / genootschap... Eigenlijk dus gewoon iets heel erg moois en bijzonders en ik snap die mensen wel!

Maar jammerlijk genoeg drukken de media en justitie een stempel op deze clubs en hun leden en dat is erg spijtig vind ik persoonlijk! Anyways, in de uitzending van het KRO programma Reporter van afgelopen Vrijdag, nemen ze U mee naar de wereld van de motorclubs van de Hells Angels en Satudarah... Kijkt U even mee...???


Bekijk de video in andere formaten.Ik vind het erg mooi om te zien hoe open en eerlijk de beide motorclubs de medewerkers van het programma Reporter te woord staan en ik vind het eigenlijk heel warm en sociaal overkomen! Ik vind oprecht dat ze dus wat aandacht op een positieve manier verdiend hebben, en daarom dus wat aandacht voor The Brothers on Wheels hier op QFF in de vorm van dit artikel... Ze vallen verder toch ook niemand lastig!? Sterker nog, ik denk dat als de pleuris uitbreekt, dat deze gasten er voor zullen zorgen dat we gewoon veilig en normaal over straat kunnen lopen... Dus ik denk dat we het verhaal van justitie niet al te serieus moeten nemen... Ik krijg steeds meer het idee dat justitie en de media bewust heel erg hard hun best doen om de motorclubs in een kwaad daglicht te stellen om op deze manier verbroedering en vrijheid in de maatschappij en dus de samenleving vroegtijdig de kop in te drukken...

En ja overal is wel eens iemand die iets doet dat niet mag, maar moet je dan meteen een hele groep over een kan scheren??? Van mij mogen deze guys gewoon doen waar ze zin in hebben, want volgens mij leveren ze al met al over all gezien gewoon een positieve bijdrage aan de wereld en daarmee dus ook aan de samenleving en de maatschappij... Laat justitie maar eens gaan kijken naar de criminele verrichtingen van de mensen hogerop in de lagen van onze samenleving... genoeg foute politici en of bestuurders met veel ernstigere vergrijpen op hun spreekwoordelijke kerfstok...
1119 AD
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

ma 07 nov 2011, 05:40

Sja, ik weet uit betrouwbare bronnen dat Hells Angels niet altijd lieverdjes zijn ;-)

Zitten ook een stel in Harlingen. Daar wil je geen ruzie mee :P
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 07 nov 2011, 05:52

Ik ken wel wat jongens die bij motorclubs lid zijn en die zijn niet heel veel anders dan ik en veel van mijn vrienden. Mij moet je ook niet kwaad maken, als iemand aan mijn vrouw zit bel ik ook de politie niet maar los ik het zelf even op...

Maar ja je zegt het zelf al je wilt er geen ruzie mee maar ruzie krijg je echt niet zo maar, voor ruzie is meestal een oorzaak nodig...

Die lui willen gewoon lekker relaxed en vrij kunnen leven en val je hun niet lastig vallen zij jou ook niet lastig... Leven en laten leven...
1119 AD
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

ma 07 nov 2011, 06:14

Klopt! En het zijn vaak juist wél heel behulpzame mensen ;-) En idd, het duurd wel ff voor je ruzie met ze hebt. Maar dan zijn ze ook keihard!
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

ma 07 nov 2011, 06:45

En terecht dat ze dan keihard zijn...
1119 AD
Gebruikersavatar
Het Dolle Eland
Administrator
Administrator
Berichten: 2561
Lid geworden op: zo 24 okt 2010, 17:26

ma 07 nov 2011, 20:49

Vroeger reed ik vrijwel elke dag voorbij, achterlangs bij het Amstel Station, waar destijds de Hells Angels zaten. Ik had toen een Puch MV50. Zo eentje met hoog stuur, luchtkoeling, ronde tank en lang zadel.

Ik heb eens een keer op de grote stalen deur geklopt daarzo, want ik had een hele zachte band. Ik werd vriendelijk geholpen door een zwaar getatoueerde spierbundel en ik kreeg zelfs een vaantje van ze voor aan mijn stuur!

Toffe gasten!
“In individuals, insanity is rare; but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.” ~ Friedrich Nietzsche ~
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

zo 25 nov 2012, 00:00

In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

do 08 mei 2014, 18:39

'Bandidos wil chapter in Bad Nieuweschans'
Geplaatst: 10:15 uur, zaterdag 26 april 2014

Afbeelding

MC Bandidos zou zijn blik hebben gericht op Bad Nieuweschans voor een nieuwe vestiging van de beruchte motorclub. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Burgemeester Pieter Smit van Oldambt heeft volgens de krant bevestigd dat de Bandidos ruimte zoeken voor een clubhuis in Bad Nieuweschans. Daarover zou Smit contact hebben met politie en justitie.

MC Bandidos heeft in Duitsland en Denemarken al een groot aantal 'chapters', maar tot 2014 waren er nog geen afdelingen in Nederland. In Sittard kwam de eerste, onder leiding van een voormalig kopstuk van Hells Angels. Kort daarna werden er bomaanslagen gepleegd bij zijn woning. Ook werd drie dagen na de oprichting van Bandidos MC Alkmaar, in Heerhugowaard, brand gesticht bij het clubhuis.

http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=133280
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, BL@DE
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

vr 06 jun 2014, 08:15

Het gaat de laatste weken hard met de beeldvorming over de motorclubs hier in de regio Groningen. Het is ineens zo'n media-spektakel geworden qua hoeveelheid berichten en de aard van de berichten dat het me gewoon op is gaan vallen... Even wat recente voorbeelden:
Trio opgepakt voor bedreiging met vuurwapen

VLAGTWEDDE - Nadat ze een vrouw in Vlagtwedde hadden bedreigd, zijn woensdagnacht drie mannen opgepakt. Daarbij zou met een vuurwapen zijn gezwaaid.

Een arrestatieteam heeft twee leden van een motorclub en een 43-jarige inwoner van Vlagtwedde opgepakt. De bedreiging vond plaats binnen de relationele sfeer.

Agenten troffen geen wapens aan, wel vonden ze munitie. Deze is in beslag genomen. De drie verdachten hebben het politiebureau donderdagmiddag na verhoor weer verlaten. De politie laat weten de zaak verder te onderzoeken.
Bron: ->> http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/art ... -vuurwapen
Vreeman: Aanpak Satudarah zwaar aanzetten

GRONINGEN - Aanpak van motorbendes als Satadurah verdient hoge prioriteit. In de raadscommissie veiligheid zei burgemeester Ruud Vreeman woensdag dat hij het gedrag van motorclubs geezinsins wil relativeren. Afgelopen weekeinde was er nabij de Stadsschouwburg in Groningen, waarbij leden van Satudarah betrokken waren en een gewonde viel.

In de raadscommissie maakten fracties als ChristenUnie, SP, Student&Stad en GroenLinks kenbaar bezorgd te zijn over het geweld van Satudarah. ,,De aanpak ervan moeten we zwaar aanzetten. De romantiek van motorclubs als Satudarah, moeten we mooi de romantiek laten. Hier speelt veel meer achter en dat moet hard aangepakt worden'', zei Vreeman.

De raadscommssie besprak het Groninger veiligheidsbeleid voor de komende jaren. Daarin staan enkele punten centraal, het gaat daarbij bijvoorbeeld om de aanpak van huiselijk geweld en jeugdcriminaliteit. Overigens scoort Groningen behoorlijk als veilige stad. De cijfers van vergelijkbare steden als Eindhoven en Maatsricht zijn een stuk minder.


Bron: ->> http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/art ... -aanzetten
Link Satudarah en schietpartij Groningen

GRONINGEN - Vier mannen, onder wie een lid van motorclub Satudarah, zijn aangehouden voor de schietpartij aan de Kruitlaan in Groningen zaterdagavond. Twee van de verdachten zijn lid van de supportclub van Satudarah.

Deze drie verdachten komen uit Appingedam en zijn tussen de 21 en 28. De vierde arrestant is het 25-jarige slachtoffer van de schietpartij; hij komt uit Amsterdam.

Volgens de politie was er zaterdagavond een ,,gewelddadige confrontatie'' tussen twee groepen. Wat de aanleiding voor de confrontatie was, is nog onduidelijk. De politie sluit niet uit dat er nog meer mensen worden opgepakt.
Bron: ->> http://www.dvhn.nl/nieuws/nederland/art ... -Groningen

Vier arrestaties na schietincident

GRONINGEN - Vier mannen zijn zaterdagnacht door de politie gearresteerd voor mogelijke betrokkenheid bij het schietincident aan de Kruitlaan in Groningen.

Hierbij raakte zaterdagavond een 25-jarige man uit Amsterdam gewond. Hij is na medische behandeling aangehouden. Ook drie mannen uit Appingedam van 21, 26 en 28 jaar zijn ingerekend.

De Amsterdammer wist zelf naar het ziekenhuis in Groningen te gaan. Hier is hij behandeld aan de verwonding aan zijn been.

Uit onderzoek is gebleken dat op de Kruitlaan en omgeving een gewelddadige confrontatie tussen twee groepen heeft plaatsgevonden.

Op aanwijzing van bewakingspersoneel van het UMCG konden de twee mannen uit Appingedam van 26 en 28 jaar worden aangehouden. Dankzij een getuige is de 21-jarige man uit Appingedam opgepakt.

Eén van de mannen uit Appingedam is lid van motorclub Satudarah, terwijl de twee andere verdachten lid zijn van de supportclub van Satudarah.

Het viertal zit nog vast. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Bron: ->> http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/art ... etincident
Satudarah-leden de cel in na afpersing in Roden

ASSEN/RODEN - Twee leden van motorclub Satudarah moeten tien maanden de cel in voor het afpersen en voor een poging daartoe van een ondernemer in Roden. De neef van één van hen, die een aandeel had in beide misdrijven, verdwijnt achttien maanden achter de tralies. Dat bepaalde de rechtbank in Assen gisteren.

De rechtbank sprak van ernstige feiten die voor veel onrust zorgen in de samenleving. Deels voorwaardelijke celstraffen opleggen, zoals het openbaar ministerie tijdens de rechtszaak eiste, deed ze niet, omdat ze daarvan de meerwaarde niet inziet, zo blijkt uit het vonnis.

In februari vorig jaar kreeg een ondernemer uit Roden bezoek van Satudarah-lid J.T. (30) en zijn even oude neef B.T. uit Groningen. J.T. droeg een jas van Satudarah en vertelde de ondernemer dat hij hen 10.000 euro moest betalen, omdat de man de naam van Satudarah ten onrechte zou hebben genoemd. Zou de man niet betalen, dan zouden er dertig clubleden 'langskomen', dreigde het duo. De bange Rodenaar gaf al het geld dat hij op dat moment in huis had: 500 euro.

Twee weken later stond B.T. opnieuw op de stoep. Toen met de 33-jarige G.D. uit Groningen, ook gehuld in Satudarah-kleding. Opnieuw eisten ze geld. Deze keer had de man niks. D. dreigde de vingers van het slachtoffer af te knippen als hij niet snel over de brug kwam. Nadat hij bij toenmalig Satudarah-leider Henk Kuipers vergeefs om opheldering had gevraagd, stapte de ondernemer naar de politie.

Omdat B.T. wordt veroordeeld voor twee afpersingen, valt zijn straf het hoogst uit. De Groningers ontkenden in de rechtszaal stellig dat zij de afpersers waren. Getapte telefoongesprekken waarin D. en J.T. over de zaak leken te praten, gingen volgens hen over heel andere dingen. De rechtbank gelooft dat niet.
Bron: ->> http://www.dvhn.nl/nieuws/drenthe/artic ... g-in-Roden
Inval politie bij oud-escortbaas

De politie heeft donderdagochtend een inval gedaan in een woning aan de Nachtegaalstraat in Marum. Die behoort toe aan Geert F., oud-eigenaar van het voormalig escortbureau Noord.

De politie wil niets kwijt over de inval. Het zou gaan om een 'lopend rechercheonderzoek'. Of er spullen in beslag zijn genomen wil de politie niet zeggen. De inval staat volgens een woordvoerder los van de aanhouding woensdagmiddag van twee leden van de motorclub No Surrender in Marum.

Lees hier over de aanhouding, woensdagmiddag, van twee leden van No Surrender.
Bron: ->> http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/art ... scortbaas-
Leden No Surrender verdacht van bedreiging

GRONINGEN/MARUM - Drie mannen zijn woensdagmiddag in en bij een woning aan de Jetske Tyaartsheerd in Marum aangehouden op verdenking van bedreiging. Twee van de drie mannen, een 32-jarige man uit Marum en een 31-jarige man uit Sneek, zijn lid van motorclub No Surrender. De derde verdachte is een 43-jarige man uit Marum.

De drie mannen worden ervan verdacht dat zij woensdagochtend op de Weg der Verenigde Naties in Groningen een andere weggebruiker met een vuurwapen hebben bedreigd. Onderzoek op basis van de informatie van het slachtoffer leidde naar de woning van de 32-jarige Marumer.

Tijdens een huiszoeking trof de politie een vuurwapen met munitie aan. Ook werden drie messen en twee telefoons in beslag genomen.
Bron: ->> http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/art ... bedreiging

En zo zou ik een heel pagina van dit topic kunnen vullen met alleen al de recente berichtgeving uit Groningen over de motorclubs...
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: wodan, BL@DE, Toxopeus
Omhoog
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15995
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

di 24 jun 2014, 00:24

In Assen zal tijdens de TT een speciale noodverordening gelden. Hierin staat dat motorclubs geen herkenbare logo's en kleding mogen dragen. De verordening geldt van woensdag tot en met zondag tussen 06.00 uur en 18.00 uur.
C. Widdershoven

23 jun 2014 | 21:06
http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/ ... op_tt.html


De TT begint aankomende zaterdag. Assen wil op deze manier voorkomen dat er "irritaties en mogelijk vechtpartijen" ontstaan tussen rivaliserende motorclubs zoals de Hells Angels, Satudarah en No Surrender, weet De Telegraaf. "We zijn de afgelopen tijd al vaker opgeschrikt door incidenten in den lande waarbij motorclubs elkaar in de haren vliegen", aldus burgemeester Carry Abbenhues van Assen.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet, BL@DE, Toxopeus, Mec
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

do 10 jul 2014, 00:37

Motorclub No Surrender mag niet helpen op kinderfeest

Motorclub No Surrender mag van de gemeente Eindhoven niet helpen bij het opbouwen en afbreken van een kinderfestival.

Dat heeft een woordvoerder van de gemeente dinsdag laten weten. De leden van de motorclub wilden de organisator van het Pret Festival helpen, die vrijwilligers tekortkwam.
De organisator van het gesubsidieerde festival aanvaardde de aangeboden hulp aanvankelijk. Daar kwam de gemeente, die het festival financieel ondersteunt, bij toeval achter, aldus de zegsman. Van minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) mogen gemeenten zich echter niet inlaten met motorclubs.

"De club staat op een lijst van verboden organisaties", licht de woordvoerder toe. "Dat hebben we de organisator medegedeeld. Hij heeft No Surrender toen afgebeld."
Met het aantal vrijwilligers is het uiteindelijk nog goed gekomen. De organisator wist niet dat hij ook subsidie kon aanvragen voor het opbouwen en afbreken van het festival. "Dat geld heeft hij inmiddels gekregen."

Door: Novum
http://www.nu.nl/binnenland/3823991/mot ... feest.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Toxopeus
Administrator
Administrator
Berichten: 4231
Lid geworden op: ma 15 nov 2010, 19:53

vr 10 okt 2014, 23:24

'Leden motorclub No Surrender vechten in Syrië tegen IS'
Drie Nederlandse leden van motorclub No Surrender zijn naar Syrië afgereisd om samen met de Koerden te vechten tegen terreurbeweging Islamitische Staat (IS).

Dat heeft Klaas Otto, de president van No Surrender, gezegd tegen de NOS.
De mannen zouden afkomstig zijn uit Rotterdam, Amsterdam en Breda. Volgens Otto is het drietal naar Syrië vertrokken omdat ze willen vechten tegen onrecht.

Door: NU.nl
http://www.nu.nl/buitenland/3900644/led ... ie-is.html
In de erfenis der eeuwen ligt veel wijsheid opgetast. Ook hier geldt: dwaas is hij die zijn eigen geschiedenis versmaadt.
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: BL@DE, Mec
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

di 13 jan 2015, 11:10

'Motorclub infiltreert bij voetbalsupporters'

Geplaatst: 08:14 uur, dinsdag 13 januari 2015

Motorbendes zoals de Hells Angels en Satudarah hebben banden met supporters van vijf betaalde voetbalclubs, waaronder FC Groningen. Dat meldt het Algemeen Dagblad op basis van een vertrouwelijke rapportage van de politie.

Clubs waar het om zou gaan zijn Ajax, Feyenoord, FC Twente, NEC en dus ook FC Groningen. De politie vreest dat 'criminele motorbendes' supportersgroepen willen
inlijven om in hun onderlinge strijd meer macht en volume te vergaren. Banden met harde kernsupporters kunnen ook worden misbruikt in onderhandelingen met gemeentebestuur, bijvoorbeeld over een nieuw clubhuis.

Geen relatie
Voorzitter John Schurer van de supportersvereniging van FC Groningen zegt in het AD het verhaal niet te herkennen en dat er geen relatie is tussen motorbendeleden en FC Groningen.
via:-> http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=143731
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

di 13 jan 2015, 11:11

Politie pakt drie mannen op voor ontvoeringen in Nijmegen

Drie mannen zijn dinsdagmorgen opgepakt bij een grote politieactie in en rond Nijmegen. De mannen, van wie er twee lid zijn van motorclub No Surrender, zijn mogelijk betrokken geweest bij twee ontvoeringen in oktober vorig jaar.
Ze weten ook meer van een enorme hennepkwekerij die is ontmanteld in Dodewaard. Daarvoor zitten zes Nijmegenaren al sinds november vorig jaar vast.

De politie viel dinsdagmorgen rond 05.00 uur met ongeveer honderd mensen binnen in huizen, garageboxen en bedrijfspanden in Nijmegen, Groesbeek, Lent en Beuningen.

In de Nijmeegse wijk Waterkwartier is ook een café doorzocht. In het Waterkwartier ontstond grote onrust na de ontvoeringen van een man en een vrouw.

Door: ANP
via:-> http://www.nu.nl/binnenland/3971414/pol ... megen.html
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23354
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

wo 14 jan 2015, 22:39

#podcast58
Plaats reactie

Terug naar “Broederschappen Algemeen”