Dossier Zionsburg

Hier tref je de dossiers aan die de afgelopen jaren hier op QFF door de QFFers zijn aangemaakt over diverse zaken die gespeeld hebben of nog steeds spelen.
Karel Lerelijer
Junior QFF-er
Junior QFF-er
Berichten: 9
Lid geworden op: wo 18 dec 2013, 00:14

wo 18 dec 2013, 04:43

Als ik het allemaal zo'n beetje samenraap: $5 miljoen per jaar alleen al aan buitenlandse rente, en al dat land en huizen, dan praten we al snel over een vermogen van meer dan 100 miljoen: hoe komt een juristenfamilie aan zoveel geld? En wanneer de fiscalist zo agressief reageert naar Boudewijn toe i.v.m. dat buitenlandse geld: dat is ongetwijfeld zwart, en zal als zodanig niet makkelijk te traceren zijn. Ik ben bang dat die fiscalist wel bij dat geld kan, dus ga die maar eens goed omkeren en wat ook buitengewoon vreemd is: Ewald is kennelijk zeer listig en financieel slim: hoe kan hij zo makkelijk in de val trappen om nepschilderijen kopen voor enorme bedragen?
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
Dromen
Administrator
Administrator
Berichten: 5033
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 06:38

zo 29 dec 2013, 13:28

Wat sugereer je?! ;-) Ben benieuwd naar je reactie / mening!!
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: baphomet
Omhoog
Gebruikersavatar
baphomet
Administrator
Administrator
Berichten: 23142
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 16:08

zo 01 feb 2015, 12:27

Afbeelding

Afbeelding

Timpaan met zwaan

In de gevelbekroning van de Lutherse kerk is in geverfd stucwerk een witte zwaan aangebracht, zwemmend in donkerblauw water, tegen de achtergrond van een lichtblauwe lucht. De zwaan is het symbool van de Lutherse kerk in Nederland. De oorsprong van deze symboliek is gelegen in een oude legende. De Tsjechische godsdiensthervormer Johannes Hus – zijn achternaam betekent ‘gans’ – werd in 1415 door het Concilie tot de brandstapel veroordeeld, onder meer wegens zijn verwerping van het pauselijk gezag. Staande voor zijn rechters zou hij gezegd hebben: ‘Gij braadt heden een gans, maar eens zal u een zwaan in het gezicht vliegen’. Met de zwaan zou hij Maarten Luther (1483- 1546) hebben bedoeld. Zo is de zwaan het symbool geworden voor de Lutheranen.

Het beeld, waarvan de maker onbekend is, dateert uit 1874 en dat is tevens het stichtingsjaar van de Lutherse kerk in Groningen. Vanwege de timpaan met zwaan wordt de Lutherse kerk ook wel Zwaantjeskerk genoemd.
via:-> http://www.staatingroningen.nl/750/timpaan-met-zwaan
Gebruikersavatar
combi
Administrator
Administrator
Berichten: 15891
Lid geworden op: za 21 aug 2010, 21:27

di 22 jan 2019, 15:11

Huize Zionsburg (Marggraff) weer in het nieuws
21 januari 2019
https://www.stelling.nl/kleintje/actuee ... het-nieuws


Kasteelheer Ewald Marggraff uit het dichtbij DenBosch gelegen Vught is weer eens in het nieuws. Bij het vrijwel geheel afbranden van zijn woning, Huize Zionsburg, is Ewald Marggraff in december 2003 om het leven gekomen. De oorzaak van de brand is officieel een slecht functionerend kacheltje maar er zijn ook allerlei andere lezingen en evangelies in omloop. Theatermaker, acteur en schrijver Simon Heijmans is de afgelopen maanden druk bezig geweest om het leven en de dood van de rondom DenBosch wereldberoemde Ewald Marggraff tot op de bodem uit te zoeken en heeft hierover zes podcast-uitzendingen gemaakt, waarvan er nu drie online staan.

Diegenen die in het verleden de Bossche kraakbeweging een beetje hebben gevolgd kennen Marggraff als een ouderwets excentrieke steenrijke kasteelheer die een bloedhekel had aan alles en iedereen die zich met zijn bezit bemoeide. En hij bezat (en zijn erfgenamen bezitten) vele honderden hectares grond hier in NoordBrabant. En getuigen vertellen dat er een paar honderd miljoen euro's op zijn bankrekeningen stonden waarvan het nu lijkt alsof alles verdwenen is. Sinds kort is bekend geworden dat Huize Zionsburg weer helemaal in zijn oorspronkelijke staat zal worden herbouwd, dus blijkbaar zijn er weer wat centen boven tafel gekomen.

In totaal drie keer is een groot pand van Marggraff in de Vughterstraat in DenBosch gekraakt geweest uit protest tegen de grootschalige leegstand en verwaarlozing van nogal wat bezit van Marggraff. "Dat waren nog eens spannende tijden" is een zin die regelmatig terugkomt bij de oude garde Bossche krakersters, met een nostalgische glimlach rond de lippen...

De drie podcasts zijn te beluisteren via deze https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-br ... t-landhuis link en de komende drie zaterdagen komt er iedere keer eentje bij. Echt zeer interessant, spannend en knap gemaakt. Luister naar de trailer en je bent verslaafd... Commentaar en tips kun je hieronder kwijt...

En we hebben de vier ingescande pagina's van een special uit april 1981 van Kleintje Muurkrant over Ewald Marggraff en zijn bezittingen en de kraak van zijn eigendom hier neergezet: pagina één,
https://www.stelling.nl/kleintje/images ... aff_01.jpg
twee,
https://www.stelling.nl/kleintje/images ... aff_02.jpg
drie
https://www.stelling.nl/kleintje/images ... aff_03.jpg
en vier...
https://www.stelling.nl/kleintje/images ... aff_04.jpg
De volgende gebruiker(s) zeggen bedankt: Permuter 0.
Omhoog
Gebruikersavatar
Permuter 0.
Super QFF-er
Super QFF-er
Berichten: 1705
Lid geworden op: zo 22 aug 2010, 09:30

di 22 jan 2019, 19:57

Top Combi !
Plaats reactie

Terug naar “QFF Dossiers”